Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luke Skywalker nechce nechat svého přítele Han Sola uvězněného v karbonitu, a proto přilétá na svou rodnou planetu Tatooine, aby ho zachránil. Solo je teď v rukou Jabby Hutta, který Sola získal z rukou lovce, Boba Fetty. O záchranu Sola se však pokusila i princezna Leia se svými přáteli. Bohužel neuspěli a jsou také v držení odporného Jabby. Luke se nechá Jabbovými poskoky naoko chytit a ve chvíli, kdy mají být on a jeho přátelé předhozeni pouštnímu monstru, všechny osvobodí. Luke následně odlétá na planetu Dagobah, kde vyhledá starého mistra Yodu. Luke po něm chce dokončení výcviku, místo toho se však od umírajícího Yody dozvídá, že je hotovým Jediem. Yoda také Lukovi oznámí, že je poslední nadějí Jediů při boji s Temnou sílou a jejími představiteli, Darth Vaderem (Lukův otec) a císařem Palpatinem. Po smrti Yody se Lukovi zjeví Obi-Wan a oznámí mu, že princezna Leia je ve skutečnosti jeho sestrou. Císař zatím dokončuje novou bitevní stanici, Hvězdu smrti. S ní hodlá úplně rozdrtit povstalce a donutit Luka, aby přešel na jeho stranu. Společně s Lukovým otcem, Darth Vaderem, by pak byli navěky neporazitelní. Luke se vrací za svými přáteli a společně s nimi plánuje útok na Hvězdu smrti. Plán je jednoduchý – část povstalců vedená Solem se má vylodit na měsíci Endoru, kde je ovládací stanice ochranného štítu Hvězdy smrti. Solo se svými lidmi má tuto stanici zničit, a tím Hvězdu připravit o její ochranu. Toho mají využít letecké jednotky povstalců a mají na Hvězdu smrti zaútočit a zničit její energetické zdroje... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (957)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi nejpohádkovější díl celé dosavadní série Hvězdných válek. Skoro to vypadá, jak kdyby se George Lucas našel v efektech, které zrodily Critters, Gremlins nebo legendární seriál Dinosauři. Všechny ty obludky a zrůdky vypadají stejně dobře. Nicméně musím říct, že tenhle odklon mi vůbec nevadí. Naopak jsem měl radost nejenom z nich, ale i ze Žvejkala, kterej je na scéně také daleko víc než obvykle. A když není na scéně, tak ty jeho pazvuky beztak někde v zákoutí slyšíte. No a závěr? To je vysloveně špice. Škoda, že nikdy nepoznám ty pocity, co musel mít tehdejší fanoušek, který film dokoukal a pak si uvědomil, že vlastně neví, jak to všechno začalo a musel si na to počkat skoro dvacet let. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nádherný zlý a temný císař a jeho "věrný" přisluhovač Lord Vader, ničící stroj s pozůstatky lids.těla a stateční hrdinové galaxiální revoluce..! Dokonalý český dabing, tolik originální a českým fanouškům dodávající ještě lepší požitek ze série, kterou nikdo na světě nemohl mít tak, jako právě my Češi. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Největší přehlídka princezniných účesů a poslední useknutá ruka celé ságy. Motiv vnitřního boje, o kterém se nemohu rozepisovat, abych někomu nekazil zážitek, byl zpracován ledabyle. To, co mohlo celý závěr okořenit ustoupilo akčnímu evergreenu s přerostlými mončičáky v hlavní roli. Takové završení celé ságy jsem nesl těžce. Mé nižší hodnocení se týká i Williamsovy hudby, která místy příliš moc připomíná známé ruské romantiky. Teď, když jsem se již dostatečně kriticky vyřádil, musím přiznat, že tato trilogie mi v dětství přivodila utkvělou představu, že se musím stát borcem v kimonu a v plášti s kapucí, který se světelným mečem za pasem zachraňuje svět. Věřím, že nejsem sám. Problém však je, že člověk z lecčehos vyroste. Je smutné vyrůstat z rytířských ideálů… Ale třeba z nich člověk neroste, a vnímá je jinak. Vidí zde černobílou transparentnost dobra a zla, strašně moc zabitých, a tu si řekne „I have a bad feeling about this“… V jistém smyslu je toto téma stále aktuální… Tak ať vás Síla provází! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Hviezdne Vojny: Epizóda VI - Návrat Jediho" najznámejšia a doposiaľ aj najkvalitnejšia filmová vesmírna sága vrcholí. Nadišiel čas pre finálny stret. Podarí sa povstalcom zvrhnúť Imperátora? Alebo zvíťazí temná strana Sily? Že neviete o čom to tu píšem? Nepoznáte Luka Skywalkera? Han Sola? Chewbacca? Darth Vadera? Robotických C-3PO a R2-D2? Majstra Yodu? Nič vám nehovorí meno Obi-Wan Kenobi? Nepoznáte ani krásnu princeznu Leiau? Nie? Potom nechápem ako ste sa dostali na stránky čsfd. Či už ste alebo nie ste obdivovateľom sci-fi, tak vidieť túto výnimočnú sériu George Lucasa, by malo byť pre všetkých povinnosťou. Pretože je to dielo, ktoré sa výrazným spôsobom zapísalo do histórie svetovej kinematografie. Nech Vás sprevádza Sila. ***** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vyvrcholeni cely ty obri sagy a nutno rict, ze dustojny, ale presto z toho mam rozporuplny pocity. Prvni pulka filmu je totiz az na akci u Jabby Hutta a Carrie Fisher v kozenejch plavkach ne moc zajimava a oproti Epizode V je tu dost velkej ubytek akce. Nastesti v druhy pulce filmu zacne obri bitva ve vzduchu i na zemi a to uz je jina kava. Jenze bohuzel nakej strasnej inteligent tam narval plysovy medvidky, coz trochu kazi vyslednej dojem. Nastesti sou spis v pozadi a neni to jak s Jar Jar Binksem. Jinak Ford je tu opet skvelej, ale Hamill uz krapet zestarnul a jeho xicht zacina pomalu vypadat dost priserne, navic ani herecky na tom neni nejlip. A co se tyce vsazeni Christensena na zaver filmu, tak jako nevim, sice to vic odpovida novy trilogii, ale aspon ho mohli udelat starsiho. Taky zde uvidime tri zasadni smrti a Sidiouse v akci. Triky jsou opet diky vylepsenim v pohode a k hudbe snad ani neni potreba se vyjadrovat. Asi bych tenhle dil oznacil za nejslabsi z cele stare trilogie, ale nemuzu ho tak oznacit celej, protoze par scen a hlavne druha cast filmu je hodne dobra. Sice nevim, kde vyhrabali Marquanda, ale na to, ze toho za zivot moc nenatocil a jen samy kraviny, tak tady odved dobrou praci. ()

Galerie (187)

Zajímavosti (159)

  • Když se Han Solo (Harrison Ford) loučí se svojí lodí Millennium Falcon slovy „Mám jen divný pocit, že už jí nikdy neuvidím,“ není to jen jeho vnitřní nejistota. Jistou dobu se uvažovalo, že Falcon závěrečnou destrukci nové Hvězdy smrti opravdu nepřežije. (Beer Ceps)
  • Během závěrečného souboje Dartha Vadera (David Prowse) a Lukea (Mark Hamill) můžeme vidět stíny vrhané jejich světelnými meči. (Atrekan)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama