Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luke Skywalker nechce nechat svého přítele Han Sola uvězněného v karbonitu, a proto přilétá na svou rodnou planetu Tatooine, aby ho zachránil. Solo je teď v rukou Jabby Hutta, který Sola získal z rukou lovce, Boba Fetty. O záchranu Sola se však pokusila i princezna Leia se svými přáteli. Bohužel neuspěli a jsou také v držení odporného Jabby. Luke se nechá Jabbovými poskoky naoko chytit a ve chvíli, kdy mají být on a jeho přátelé předhozeni pouštnímu monstru, všechny osvobodí. Luke následně odlétá na planetu Dagobah, kde vyhledá starého mistra Yodu. Luke po něm chce dokončení výcviku, místo toho se však od umírajícího Yody dozvídá, že je hotovým Jediem. Yoda také Lukovi oznámí, že je poslední nadějí Jediů při boji s Temnou sílou a jejími představiteli, Darth Vaderem (Lukův otec) a císařem Palpatinem. Po smrti Yody se Lukovi zjeví Obi-Wan a oznámí mu, že princezna Leia je ve skutečnosti jeho sestrou. Císař zatím dokončuje novou bitevní stanici, Hvězdu smrti. S ní hodlá úplně rozdrtit povstalce a donutit Luka, aby přešel na jeho stranu. Společně s Lukovým otcem, Darth Vaderem, by pak byli navěky neporazitelní. Luke se vrací za svými přáteli a společně s nimi plánuje útok na Hvězdu smrti. Plán je jednoduchý – část povstalců vedená Solem se má vylodit na měsíci Endoru, kde je ovládací stanice ochranného štítu Hvězdy smrti. Solo se svými lidmi má tuto stanici zničit, a tím Hvězdu připravit o její ochranu. Toho mají využít letecké jednotky povstalců a mají na Hvězdu smrti zaútočit a zničit její energetické zdroje... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (956)

Marigold 

všechny recenze uživatele

V Epizodě VI se už jakoby připravuje půda pro boom infantilních bejkáren z Epizody I, přesto závěr a osudový souboj s Darth Vaderem i samotným Císařem patří k vrcholným číslům celé série. Je zkrátka vidět, že Lucas pomalu podléhal velikosti svého fikčního světa a jeho možné flexibilní přizpůsobitelnosti divákům různého věku. Trochu slabší článek, přesto mu stále stačí dech na udržení kontaktu se špičkou sci-fi... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tolik příbuzenských zjištění.. Už jsem jen čekal, že Chewbacca je nevlastní matka Hana Sola (pod tak hustou srstí si nemůže být nikdo jistý).. Přidávám se do řad nenávistné skupiny brojící proti chundelatým indiánům z planety Endor. S marketingovým cílem „Děti do 6 let“ mi ve Star Wars seděli stejně jako Jabbovi džíny velikosti 32 a vzhledem k lesnímu charakteru jejich domoviny pak nemůže přijít nic jiného než zvolání: „Smrk Ewokům!“ I přes všechnu tu dětinskost filmařsky nejvyspělejší díl, přičemž konečnou rovnováhu sil mi nenastolil Anakin, ale maestro John Williams (ať už hravou „Parade of the Ewoks" či smutečním Imperial March při „odchodu“ Lorda Vadera). Nikdy nebudu Lucasovu vesmírnou ságu obdivovat, ale můj respekt si zaslouží. Vždyť já se na konci cítil stejně, jako když na něco pořád brbláte a jakmile ona věc skončí, je vám najednou teskno.. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná pohádka ve sci-fi hávu, no proč ne, pohádky mám ráda a sci-fi jakbysmet. S filmem jsem se naštěstí setkala už v dětských letech na polské televizi, protože vidět tohle poprvé až jako dospělá, bez rozpaků to šoupnu do filmové škarpy:-P. Takže 3* za okouzlení toho pišišvora, jakým jsem kdysi byla, a celá jedna velká hvězda za Harrisona Forda, co z Hana Sola udělal charismatického hrdinu, jakého snesu sledovat i dnes (narozdíl od rádoby humorných robotů - C3PO zvláště). Aha, a já neumím rozeznávat římské číslice, třetí/šestý díl patří přece jen o něco níž: 65%. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 (časť druhá) Psychicky aj fyzicky vyčerpaný zo sledovania prvých dvoch dielov, ktoré som čírou náhodou našiel na jednej VHS-ke u nás doma, padám na tvrdú podlahu, vydávajúc neartikulovateľné zvuky čistej eufórie - čas už pre mňa nehrá svoju rolu a tak až po pár minútach blaženého slintania na zem zisťujem, že na obrazovke beží už tretí diel. Z posledných síl sa štveriam na sedačku a upieram neprítomný pohľad na telku... (po približne dvoch hodinách sledovania)... "Prečo?! Prečo už tá krása skončila! Prečo musel zomrieť?! PREČO PRÁVE ON?!" Dokonalé, majstrovské dielo, rozprávkovo naivné, detsky hravé a robené od srdca. Smrk, smrk... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Hviezdne Vojny: Epizóda VI - Návrat Jediho" najznámejšia a doposiaľ aj najkvalitnejšia filmová vesmírna sága vrcholí. Nadišiel čas pre finálny stret. Podarí sa povstalcom zvrhnúť Imperátora? Alebo zvíťazí temná strana Sily? Že neviete o čom to tu píšem? Nepoznáte Luka Skywalkera? Han Sola? Chewbacca? Darth Vadera? Robotických C-3PO a R2-D2? Majstra Yodu? Nič vám nehovorí meno Obi-Wan Kenobi? Nepoznáte ani krásnu princeznu Leiau? Nie? Potom nechápem ako ste sa dostali na stránky čsfd. Či už ste alebo nie ste obdivovateľom sci-fi, tak vidieť túto výnimočnú sériu George Lucasa, by malo byť pre všetkých povinnosťou. Pretože je to dielo, ktoré sa výrazným spôsobom zapísalo do histórie svetovej kinematografie. Nech Vás sprevádza Sila. ***** ()

Galerie (187)

Zajímavosti (159)

  • Zvuky laserovej zbrane boli pre potreby filmu vyrobené pomocou úderov do kotevného lana veže rádiového vysielača. (Biopler)
  • Zelené twi'lekské tanečnici jménem Oola (Femi Taylor) vyklouzne – ve 14. minutě filmu – pravé ňadro z bikin. (ČSFD)
  • Jazyk Ewoků je inspirován tibetštinou. (sibuk)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama