Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (235)

kingik 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY/ Na scéně je malý klučina, do jehož těla se nastěhovala zlá duše trochu většího a staršího strejdy, který byl v minulém životě sadistický vrah žen. Ten nyní přišel dokončit, co za života nestihl. SPOILERY končí. Celý film je postaven na myšlence reinkarnace, s tím si v podstatě v globálu vystačí a je to dostatečně nosný námět, aby se na něj nabalila pořádná hrst lekaček a mrazivého dění. Scenárista Jeff Buhler se svým druhým letošním kino hororovým projektem, který od jeho Řbitova zviřátek dělí jen dva měsíce, vypracoval neotřelý nápad, který odkládá ty nejvyšší (krvavé) ambice, aby publikum zabavil příslušnou dávkou děsu a napětí, kdykoli se na scéně zjeví osmiletý chlapeček jménem Miles. A zlověstný hošík Jackson Robert Scott by si to rád rozdal (na hrůzyplnou férovku) se svojí zpruzenou máti Taylor Schilling, což se mu i záhy podaří, načež sledujeme, kterak jeho chování vykazuje nestandardní chování školou povinného jedince. K hororové chuti se dostane i nějaké to rozpárané břicho a vykuchaný domácí mazlíček. U režiséra Nicholase McCarthyho jsem ocenil, že si dal záležet na kontaktu s publikem a nevypustil žádnou příležitost ho pěkně lapit pod krkem. Vylouplo se mu hned několik kvalitně natočených scén. V paměti uvízne třeba ta, v níž klouček navštíví erudovaného specialisty (Colm Feore) na reinkarnaci, a v jeho pracovně dá pocítit, že má jeho výklad na háku. Celkově jsem byl se zpracováním spokojen, a to režisér nemá za sebou zrovna veledíla na poli hororu. S levnějším rozpočtem si zdatně poradil, je to i tím, že nikdy na svých předchozích filmech nehýřil mimořádnými náklady a drahým hereckým obsazením. I tak tenhle film zůstane poměrně nenápadným kouskem, zvláště jeho uvedení do kin je poněkud překvapivé, VOD by patrně naturelu snímku slušel více. No, v každém případě to s tímhle hororem, co má spád i jistá předvídatelná klišé zároveň, můžete zkusit. O to víc, vychováváte-li doma malého génia, který náhle začal být poněkud temným dítkem/potomkem. 9/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kino rozmer to nemá žiadny. Ale ako DVD pribalené k časopisu super bonus. Hra na schovávanou bez áčkového obsadenia? Přichází Satan! bez skvelej atmosféry podtrhnutej dokonalo padnúcou hudbou? Potomek zo seba nerobí tajomného. Karty sa rozdajú hneď na úvod a Vy si tak užívate žánrovo vyšlapanú cestu. Film boduje hlavne tým, že sa postavy chovajú uveriteľne a nerobia IQ sebevraždu v prospech zápletky. S lepším obsadením by to celé dostalo úplne iný punc kvality. Priemer, ktorý si však svoje 3* zaslúžil bez nejakého prižmurovania. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokud Hollywood netočí v hororech remaky starých sérií, pokračování, nebo duchařiny podle jednoho mustru, vznikají stokrát provařené klišé. Potomek stejně jako dneska shlédnutý Narušitel je toho příkladem - zdánlivě nevinné dítě, za kterým se skrývá masový vrah, v tomto případě díky reinkarnaci. Námět z Několika filmů, několika dílů různých seriálů a co přináší Potomek nového? Nic, jen stokrát provařenou rodinnou nudu, očekávatelné scény a SPOILER špatný konec KONEC SPOILERu. Na chvíli mě z letargie probudil rozhovor s psychologem a líbil se mi způsob jakým matka chtěla problém vyřešit, jinak to byla nuda, šeď a klišé na klišé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spevák z Prodigy sa nedávno rozhodol dobrovoľne odísť do pekla a tak som sa rozhodol na jeho počesť pozrieť niečo strašné ako on. A tento film bol naozaj dokonca desivejší ako jeho vizáž. Napríklad keď tam v tme zahrali opäť to známe hororové husľové sólo alá Vivaldi alebo keď začal pískať čajník. Joj, to som sa bál, a potom ešte keď ukázali matku zblízka a následne záber na jej opuchnuté oči, tak som bol strachom celý bez seba. Dá sa povedať, že práve nevyspatá matka je vrcholom desu v Potomkovi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy o zlých „spratcích“ mě už poslední roky nechávají zcela chladným. Kdysi jsem toto téma měl i docela rád, ale filmů na podobné brdo už existuje tolik, že jsem jimi naprosto přesycen. Tady se jeho tvůrci snažili alespoň o trochu zajímavou zápletku, která se netočí okolo Satana, ale spíše okrajově připomíná panenku Chucky. Tady máme rovněž sériového vraha, který se pokouší ovládnout a zmocnit se těla malého chlapce. Akorát nejdřív neskončil v panence, ale tady se usídlil už rovnou v těle chlapce. Chlapce, který má stejnou anomálii jako ON. Alespoň už vím, že lidem s různobarevnými rohovkami se mám raději zdaleka vyhýbat… Víc jak polovina filmu však připomínala spíše drama, nežli hororovou podívanou, protože nic moc zajímavého nedělo. Příběh se zaměřil hlavně na svou psychologickou stránku a já byl nucen sledovat zoufalou matku, která zprvu nevěří, že by její dítě mělo být „jiné“ a nesympatického spratka, který tu nastraží střep, tu někoho mázne hasákem, zabije psa (mimo záběr kamer), mluví ze spaní cizí řečí a brouká si nějaký popěvek. To bylo teda terno, již mnohokrát viděné a hlavně poněkud nezáživné. Ne však nudné, to bych lhal. Našlo se tu totiž i několik vcelku sympatických pasáží, které mě dokázali vytrhnout z letargie. Kupříkladu takové posezení u psychologa během hypnózy. To už bylo docela v pořádku a ani samotný závěr nebyl vyloženě marný. Alespoň se tu přidalo na brutalitě a zabránilo mi tak hodnotit podprůměrně. Do té doby jsem byl totiž rozhodnutý, že tohle na průměr prostě nemá. Nejvíc mi však asi vadila ta „předvídatelnost“ a příliš brzké vyzrazení pointy příběhu. I když to se dalo uhádnout svým způsobem už po pěti minutách. Jen doufám, že se z tohohle nestane další několikadílná série!50% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama