Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 2

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (235)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Viděno v kině. Po pravdě, ani se mi moc už nechtělo na to do kina. Horory mám rád a především tyto novodobé. Nejlépe od Jamese Wana (Conjuring, Insidious). Jenže takových horůrků se v poslední době točí až moc – je to už takové ohrané, takže na jednu stránku chápu, že už není moc co vymýšlet. No a nyní k tomuto Potomkovi. Klasické lekačky tu byly – ne, že by se to stavělo jen na nich – za což jsem rád. Mělo to funkční příběh, který neměl žádní mezery, ale mohl by být víc nápaditější a nějaká ta pointa na konci by neuškodila, ale co už. Tempo to má ale docela pomalé, takže se v cca první polovině divák začne snadno nudit. Já vnímal veškeré konverzace, nic mi teda neušlo, ale proč nemohl být sakra bohatší scénář ? Třeba bych přidal pár scének ve škole, nebo ze života onoho vraha, který se poté reinkarnoval do těla toho malého chlapce atd. V poslední cca třetině snímku se to už víc rozjede a finále je docela drsné a i krvavé, taková ta nekompromisní realita, že to nedopadne úplně růžově – to oceňuji, ale nemůžu zavřít oči nad jednou pitomou nelogickou chybou, které se dopustila matka toho malého kluka. ;) Hudba od Bishary byla na klasické hororové úrovni. Takže, ve filmu sice najdeme pár dobrých scén, ale to je asi tak všechno. Špatný film to není, ale potenciál to mělo o dost větší. I to Rko mohli víc využít. Nemyslím tím, aby bylo víc krve, ale mohla tu být děsivější atmosféra a pár násilnějších scén navíc. No, už to pitvat nebudu. Je to koukatelný, průměrný film, který se dá jednou vidět, ale víckrát ne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-kanadský snímek „Potomek“ nepřináší vyloženě nic nového, není to originální příběh, bere si různé prvky z různých hororů, trochu se snaží být u i thrillerovou detektivkou, ale je prostě natočen dost dobře na to, aby se zdánlivě neoriginální látkou diváka zaujal a ukázal, že když se ono „neoriginální“ spojí, je možné natočit dobrý a v konečném důsledku třeba i trochu jiný film. ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Uz v It som sa strachoval o maleho herca, co s nim moze urobit scena s odtrhnutim ruky, ale co dava Jackson v tomto file je obdivuhodne! Film mozno nesadne kazdemu a preto sa do cervenych cisel ani nedostane, avsak zasluzil by si to, lebo podarenych psycho thrillerov mame proste malo. Taziva atmosfera, ci herecke vykony na jednotku, dejovo velmi podmanive. A najma sa to v zaverecnej stvrtine nerozpadne. Len ako rodic maleho Jaksona by som uz asi v klude nespal 🤗 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celé dětství se vymykal. Brzy mluvil, hodně se zajímal, byl kreativní. Nyní je mu osm a ke všem těm nej se přidává divné chování. A nějaká ta vulgarita v maďarském dialektu. A agresivní výpad na spolužáka ve škole. A mrtvý čokl. Spolu s odborníky se jeho rodiče snaží pochopit příčiny synova stavu. Nic pozitivního na ně ovšem nečeká. Znepokojivý malý hoch to navíc tak nenechá a půjde si tvrdě za svým. Rodičovská láska holt musí jít stranou. Posedlých dětí (psychopatický vrah umírá výstřely policejních zbraní, jinde se náš malý hrdina právě narodil) na plátnech známe dost, musím ale říct, že mi kombinace deset hodin večer, spící děti vedle v místnosti a solidní řemeslo sedla. Dokonce nečekaně dost. Lekaček je poskrovnu, když ale přijdou, mají grády, myšlenka reinkarnace není zlá, síla je ale spíš v atmosféře, která díky krokům synka postupně houstne. Moc by pomohla nápaditější režie a nějaká wow scéna navíc. Hodně nicméně pomáhá talent Jacksona Roberta Scotta, který na sebe upoutal pozornost široké veřejnosti už remakem hororu To. Mísí děsivé emoce a dětskou nevinnost. Výsledek je v mých očích poutavý a poměrně originální, cynici občas přivřou oči a těhotné tenhle kousek raději obloukem obejdou. PS: Sezení u specialisty kouzelné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je zatím chudý krom Pet Sematary, US a Escape Room se nic zajímavého neurodilo, ale přehlížený Potomek je ve výsledku příjemná věc a za mne i nečekané překvápko. Od režiséra hororu the Pact jsem nic jiného než průměr neočekával, ale nakonec se jedná o velmi znepokojivý a psychologicky úderný horor o malém chlapci, který je neobvykle inteligentní a nepříjemně agresivní. Libilo se mi, že chlapec není posedlý démonem ani žádnou nadpřirozenou silou jak už je u podobných žánrovkách zvykem, ale poměrně originálně se film zaměřuje na reinkarnaci, což je samo o sobě zajímavé téma. Je to dobře zahrané, slušně natočené, poutavé od začátku do konce a dojde i na slušné lekačky včetně příjemně ostrého finále. Lepší než jsem doufal a určitě lepší volba než podobně laděný letošní Hole in the Ground. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)
  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama