Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy s Julii Roberts a jsem ještě radši, když po jejím boku stojí Richard Gere. Nadčasová romantika, která se nikdy neokouká. Je to "vuittonka" mezi filmy... vydrží roky, miluje ji každý a snaží se jí napodobit... marně. Originál je vždy jen jeden. Perfektní hudba, scénář a styl. Film, který pobaví, rozpláče i nažhaví... nejlepší! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

V daném žánru sice klasika, ale pro mě je to nadprůměrná romantická komedie. Julia Roberts a Richard Gere vytvořili fantastické duo, na které se hezky kouká. Snímek, který udělal ze všech zainteresovaných přes noc megahvězdy a dopomohl jim k velmi rychlému rozjezdu kariéry. Výsledné hodnocení také sráží fakt, že Pretty Woman je často opakováná v televizi..... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať žena krásná nebo žena ošklivá, jedna vedle druhé milují tento příběh o popelce, která se cestou prostitutky dostane k princi na bílém koni, který jí dostane ze špatného světa a otevře jí dveře do svého bílého paláce. Která žena tento snímek nemilovala? Bohužel já jako muž tento film nepovažuji za nic víc než pohádku s pro mě hluboce nesympatickou Julii Roberts. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je klasika, bez které by Vánoce nebyly Vánocemi. Romantická komedie, jejíž kvalit a originality hned tak nějaká jiná romantická komedie nedosáhne. Možná jsem sentimentální, ale mne se to líbí. Je to prostě úžasný film, který se stal pojmem. Bez diskuse dávám pět hvězdiček s konstatováním, že tohle je prostě unikát a baví mne to a každý rok o Vánocích se na tenhle film těším jak malé děcko a dychtivě ho hledám v TV programu a když ho najdu, tak se zaraduji. Hraničí to až se šílenstvím, ale opravdu mne tenhle film baví. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi romantickými komediemi je takovou zmodernizovanou variací na Popelku a Pygmalion. Z dnešního pohledu možná trochu překvapuje, že Richard Gere je tu za pěkného hajzla (než ho láska změní a zachrání). Julia Roberts byla opravdu krásná, což tady úplně stačilo. Po letech si také více všímám, jak profesionálně film Garry Marshall natočil – tady má každý záběr své místo a každý nám o postavách či prostředí něco říká. Tohle je pohádka, kterou zvládne bez reptání i chlap. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (91)

  • Budova opery vznikala v ateliéru v San Franciscu. Původní plán byl i natáčet přímo v jejích prostorách, jenže přišlo zemětřesení o síle 7,1 stupňů Richterovy škály, které 17. října 1989 budovu vážně poškodilo. Natáčet se tak muselo v kulisách. Vestibul „opery“ byl pak natočen v losangeleském přírodopisném muzeu. (duklak2)
  • Edward (Richard Gere) vezme Vivian (Julia Roberts) na pracovní večeři s Morseovými (Ralph Bellamy a Alex Hyde-White). Všichni dostanou před sebe na stůl misku se zmrzlinou. O chvíli později číšníci misky odnášejí, jen ty pana Morse a jeho vnuka nechají na stole. V dalším záběru jsou ale všechny misky pryč. A když se oba zvedají k odchodu, tak misky na stole opět jsou. (Duoscop)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama