Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Pretty Woman" nikdy na mňa nedokázala zapôsobiť. Skúšal som to s ňou viac krát a nič. Nezáujem, nuda. Zdá sa mi to desne škrobené. Richard Gere ešte ako tak ujde, ale Julia Roberts mi je miestami až protivná. To mala byť pekná, pôvabná žena? No, na mňa tak veru nepôsobila. Nikdy som nevedel prísť na chuť jej hereckému prejavu. A to ako pojala svoju postavu v tejto romatickej komédii ma ešte viac utvrdilo o tom, že určite nikdy nebude patriť medzi moje obľúbené herečky. *** ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Čiroskvoucí esence kýče... Co jiného k tomuhle filmu taky dodat. Bílobílá pohádka pro dospělé, tedy spíše pro dospívající, kde pseudoromantika nahrazuje všechny ostatní složky filmu...respektive romance pro divačky telenovel... Hvězdička za estetický dojem z herců. (Možná lze jen pro zajímavost připomenout, že téhož roku mimo tohoto paskvilu prožil žánr romantické komedie i jeden ze svých nejsvětlejších momentů - australský režisér Peter Weir natočil totiž svou odzbrojující Zelenou kartu...) PS: Při reflexi nasazování tohoto filmu do programových schémat českých televizí lze dojíti k zajímavým závěrům - místní dramaturgové mají patrně za to, že je to vánoční film, proto ho pravidelně nasazují v období vánočních svátků...no nevím, snad na počest Máří Magdaleny...:-) ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nestarnouci klasika s krasnou prostitutkou Jilii a fesakem Richardem Gerem se zapsala do dejin jako nejsladsi a komedie pod sluncem. Ale no a co? Tenhle film se snazim videt pokazde, kdyz na Vanoce bezi a porad jsem spokojen a vzdycky mi vylepsi naladu a uplne citim curk v zubech a ja sladke rad :) 10/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

V daném žánru sice klasika, ale pro mě je to nadprůměrná romantická komedie. Julia Roberts a Richard Gere vytvořili fantastické duo, na které se hezky kouká. Snímek, který udělal ze všech zainteresovaných přes noc megahvězdy a dopomohl jim k velmi rychlému rozjezdu kariéry. Výsledné hodnocení také sráží fakt, že Pretty Woman je často opakováná v televizi..... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tady nejde o emoce nebo city, tohle je jenom byznys. I tohle by se dalo vztáhnout na tento film. Působil na mě stejně chladně jako celé prostředí těch finančních žraloků. Ale bude to tou mou romantickou duší, že stejně nakonec, který se držel všech otřepaných schémat a klišé, jsem se dokázal dojmout. Příjemná podivaná to určitě byla, ale trhák na mou bránici nebo moji dušičku rozhodně ne-e. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (91)

  • Julia Roberts (Vivian Ward) pochází z Georgie. Producenti se obávali, že její jižanský přízvuk se může projevit v některých replikách. Proto byla do filmu přidána scéna, kde Vivian vysvětluje, že vyrostla v Georgii. (kenny.h)
  • Natáčanie filmu začalo 24. júla 1989 a skončilo 30. novembra 1989. Väčšina filmu sa natáčala v Los Angeles, v Beverly Hills a v ateliéroch spoločnosti Walt Disney. (Greenpeacak)
  • Když jede Edward (Richard Gere) s Vivian (Julia Roberts) poprvé do jeho podkrovního apartmá, tak ve chvíli, kdy se otevírají dveře od výtahu se zrcadlovými výplněmi, můžeme zahlédnout vlevo odraz kamery (čas 00:18:23). (jlumos)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama