Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts je jedna z nejlepsich herecek vubec, vzdy kazdou roli zahraje bez mrknuti oka. Kazda role ji sedi na miru. Ovsem tohle je totalni predkrm, hlavni chod a desert najednou. Totalni kaloricka herecka bomba a symfonie. Naprosta klasa klasika, ktera se nikdy neokouka, nikdy nezapomene a vzdy prijde k chuti. Dokonala hudba s uzasnou kamerou a skvelymi herci v popredi vam zarucuje fascinujici pozitek. Tematiku popelek proste sboznuji, dodava to slepou nadeji. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pretty Woman neni v podstate nic originalniho, jenze je to takova skoro uz klasika romantickyho zanru a navic je jedna z nejlepsich. Romanticky komedie moc nemusim, ale na Pretty Woman se klidne sem tam kouknu. Herci jsou docela slusny, ale pozornost na sebe porad strhava skvela Julia Roberts. Proste skvela romanticka komedie. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Neřadím se sice mezi fanoušky romantických filmů avšak pokud je tento žánr kombinován s dramatem a komedií, nemám s projekcí problém. Pretty Woman splňuje na výbornou naprosto všechny požadavky, nezbytné pro takovýto námět. Richard Gere je charakterní elegán, Julia Roberts nádherná roztomilá buranka. Nápaditá hudba bravurně podkresluje jedinečnou romantiku, která za asistence neotřepaných komických gagů přináší jedinečný zážitek, pro jehož vychutnání snad ani není potřeba mít rád tento žánr. Nevím jak se na film dívají kritici, nicméně jeho komerční megaúspěch je zcela pochopitelný. PS: Již při prvním pohledu na Juliin zadeček přehodnotí svojí orientaci i teplouš. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tady nejde o emoce nebo city, tohle je jenom byznys. I tohle by se dalo vztáhnout na tento film. Působil na mě stejně chladně jako celé prostředí těch finančních žraloků. Ale bude to tou mou romantickou duší, že stejně nakonec, který se držel všech otřepaných schémat a klišé, jsem se dokázal dojmout. Příjemná podivaná to určitě byla, ale trhák na mou bránici nebo moji dušičku rozhodně ne-e. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať je film Pretty Woman takový, jaká je, budu na něj navždy vzpomínat jako na film, který jsem viděl jako první v letním kině v Karlových Varech. A to po úvodu, který pronesl samotný Richard Gere, který se sám divil tomu, proč máme tak starý film rádi a přijde na něj takřka sedm tisíc lidí do letního kina. Co naplat. Pretty Woman je fajn. Hezky se na něj kouká, žehlí, usíná, směje a tuna dalších věcí, které se u filmů dají dělat. Prostě je to takový hezký film k jakýmkoliv činnostem u TV. A že jich je hodně. A myslím si, že takhle neurazí i většinu diváků v té naší republice, ještě v případě, kdy si ho pustíte s tím super dabingem, který se tu u nás dělal a sem tam se ještě dělá… ()

Galerie (66)

Zajímavosti (91)

  • Richard Gere (Edward Lewis) původně neměl v plánu roli přijmout. Když zrovna telefonoval a chtěl roli odmítnout, tak mu Julia Roberts (Vivian Ward) podstrčila lísteček se slovy "prosím, řekni ano". Hned na to roli přijal. (Duoscop)
  • Severoamerické tržby byly 178,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 463,4 mil. (NIRO)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama