Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ho nelovím. Sloužím mu jen na sex." Jak romantické. Už se těším na děti, jak se zeptají na seznámení maminky s tatínkem a oni jim to řeknou tak, jak to bylo. Taťka prostě neuměl řídit Lotus, tak ho mamka odvezla, pak mu ho přeblafla a on jí za to zaplatil. Pořád to ještě zní tak romanticky? Už asi tolik ne, ale mě to stejně pořád baví, tu zábavnou romantiku v tom stejně vidím a Vivianin "kurví kroj" by neměl chybět v šatníku žádné ženy, která touží po sexu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden ze stavebních kamenů romantické komedie, kterému ale stejně něco chybí. Juliina střelená herecká poloha mi nikdy moc neseděla a Gerea mám radši až jako lehce staršího veterána ve vážnějších rolích. Nejlepší postavou je tak pro mě jednoznačně vedoucí hotelu Hector Elizondo, který už tuto roličku nikdy nepřekonal. Přesto je na tomhle holywoodském hemžení něco sympatického, co mi i přes určité výhrady nedovolí se na něj zlobit. 70% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je klasika, bez které by Vánoce nebyly Vánocemi. Romantická komedie, jejíž kvalit a originality hned tak nějaká jiná romantická komedie nedosáhne. Možná jsem sentimentální, ale mne se to líbí. Je to prostě úžasný film, který se stal pojmem. Bez diskuse dávám pět hvězdiček s konstatováním, že tohle je prostě unikát a baví mne to a každý rok o Vánocích se na tenhle film těším jak malé děcko a dychtivě ho hledám v TV programu a když ho najdu, tak se zaraduji. Hraničí to až se šílenstvím, ale opravdu mne tenhle film baví. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

.... a ty desetisíce pubescentních američanek, co se hned po tomto náborovém filmu daly nadšeně na dráhu prostituce .... No nic, film je řemeslně výborný, ale morální poselství tedy fakt trochu divné :-) (a mám na mysli i to, že správní hoši přeci nedělají bezohledný byznys, ale stavějí za každou cenu velké lodě, i když tím dělají vrásky daňovým poplatníkům apod.) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jsme si podobní, Vivian. Oba ojebáváme lidi za peníze...... Taká moja slabina. Podľa mňa je to jeden z najvydarenejších romantických filmov podla klasickej schémy. Nemôžem si pomôcť, ale má to šarm a sympatickú hlavnú dvojku (samozrejme aj Hector Elizondo) a Julia je krásna (asi len v tomto filme). Jednoducho film, o ktorom si myslím, že je jedným z vrcholov svojho žánru. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (91)

  • Dlouho se nevědělo, jakou operu ve filmu zinscenovat. První varianta byla Verdiho "Aida", která ale byla na výpravu moc nákladná. Studio poté navrhlo Pucciniho "Bohému", což by bylo levnější - jen čtyři židle, stůl a láhev s mlékem. Nakonec si tvůrci vybrali část Verdiho opery "La Traviaty", ve které se prostitutka zamiluje do bohatého muže. Tóny z ní zazní i na konci filmu, když Edward (Richard Gere) přijíždí v limuzíně k bytu Vivian (Julia Roberts). (duklak2)
  • Budova opery vznikala v ateliéru v San Franciscu. Původní plán byl i natáčet přímo v jejích prostorách, jenže přišlo zemětřesení o síle 7,1 stupňů Richterovy škály, které 17. října 1989 budovu vážně poškodilo. Natáčet se tak muselo v kulisách. Vestibul „opery“ byl pak natočen v losangeleském přírodopisném muzeu. (duklak2)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama