Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pubertální limonáda, která je tak předvídatelná jako výsledek vyšetřování AC Sparta v souvislosti s korupcí. Ale i tak by se to dalo přežít, kdyby to netrvalo skoro dvě hodiny...o třicet minut, pár namyšlených roztleskávačských fiflen, playboye a kluka od vedle, kteří se nečekaně utkají o srdce rádobyzošklivkovatělé Anne Hathaway (která ani omylem v devatenácti na patnáct nevypadá) méně, a bylo by to i na tři hvězdy. Jenže se to nestane, vše běží jako na drátkách přesně v osnově teen komedie a dívčího románu, včetně sympaticky tvrďáckého čehosivícnežjenřidiče Hectora Elizonda. Ale musí se nechat, že Garry Marshall je dobrý řemeslník - těm předvídatelným vtipům jsem se chtě nechtě musel smát. Jenže i tak mi nezbývá než si povzdechnout nad tím jakými rolemi se "skví" podzim kariéry úchvatné Julie Andrews a nad tím co musí po skvělém OST k Ostrovu Hrdlořezů za zakázky brát John Debney... 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Gary Marshall chtěl tento snímek věnovat teeagerům. Nevím jaký k tomu měl důvod? Že by jako uměřenější reakce na vlnu teen filmů, ve kterých se děje všechno možné no však ty ingredience znáte. Jenomže se v něm nezapřou sklony tvůrce romantických komedií jako jsou Pretty Woman nebo Nevěsta na útěku . Marshall trpí režijní schizofrenií. Neustálý svár mezi tím, jak pobavit teeagery a přitom neurazit dospělé publikum dovádí k šílenství... samotného diváka. 2 (slovy dva) gagy se Marshallovy opravdu povedly. Jenomže co s tím zbytkem, který trvá neuvěřitelné dvě hodiny? Možná, že stopáž je tím nejhlavnějším problémem filmu. Za dvě hodiny se totiž dá stihnout mnoho a nebo se taky dá pěkně nudit a natahovat. Deník princezny bohužel splňuje to druhé. I když se tady ani nedá hovořit o nějakém promarněném potenciálu. Už samotný námět je dost směšný (ale dá se to nějak přejít). Scénář, který na sebe nalepil jednu banalitu za druhou, taky není vrcholem inteligence. Patnáctiletá outsiderka se najednou dozví, že má nastoupit na trůn v malém evropském království. No, a protože se to odehrává v San Francisku, tak se to samozřejmě neututlá... No a o bezradnosti režiséra jsem už psal. Samozřejmě, najdou se lidi, kteří moje výše vypsané řádky odbydou tím, že se moc zaobírám filmařskými nedostatky a nenechám se filmem prostě unášet a jednoduše se pobavit filmem na tzv. jedno použití . Jenomže Deník princezny nesplňuje ani toto kritérium. O nějaké pohodovosti se hovořit nedá. Snímek je příliš strnulý. Herecké obsazení je značně rozkolísané. Julie Andrewsová jako královna sice působí majestátným a autoritativním dojmem, ale to je vše. Anne Hathawayová herecky taky zaboduje jenom jednou. A to ve scéně, kdy se z ošklivého káčatka stane krásná mladá ženská. V tu chvíli jsem i já zpozorněl u televize a jinak znuděný výraz mi na tváři na chvíli vystřídal náznak... ehm, chtivého úsměvu. Mile vyhlížející ranař a řidič Joseph v podání Hectora Elizonda je vynikající a jeho postava alespoň stojí za to. Deník princezny je (ne)překvapivě tupá a nudná slátanina, která bez nějakého sebenáležitějšího vysvětlení obere diváka o DVĚ! hodiny času. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Proč se snažit vymyslet nějaký opravdu inteligentní nebo napínavý nebo humorný scénář, když se všude kolem povaluje taková spousta stupidních námětů, že? Stačí se jen sehnout, trochu je oprášit od nečistot, malinko přikrášlit nějakým hezkým obalem, zaplatit si reklamu a můžeme se tvářit, že máme v hrsti skvělý film, který nám nasype hafo doláčů do kapsičky. Asi tak by se dalo ve stručnosti popsat, jak vznikl tenhle film. Někdo si sedl, vykradl základní myšlenky z několika filmů, splácal dohromady rádobyscénář, ukecal producenty a mohlo se točit. Pravda, úplná kravina tenhle snímek není, ale už mě fakt unavuje sledovat ty teenagerské "komedie", kdy se z nějaké "škaredky" stane miss, princezna, nebo prezidentka vesmíru jen díky tomu, že si sundá brýle a rozčeše vlasy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $108,248,956Tržby Celosvetovo $165,335,153║ pohodový rodinný film /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Supergirl! - Krystal Harris [3:39] ,2. Little Bitty Pretty One - Aaron Carter [2:56] ,3. Miss You More - BBMak [4:14] ,4. Crush - 3Gs [3:02] ,5. What Makes You Different - Backstreet Boys [3:33] ,6. Miracles Happen - Myra [4:58] ,7. Always Tomorrow - Nobody's Angel [3:39] ,8. Away With The Summer Days - Youngstown [3:24] ,9. Stupid Cupid - Mandy Moore [2:35] ,10. Wake Up - Hanson [4:27] ,11. Happy Go Lucky - Steps [3:32] ,12. I Love Life - Melissa Lefton [3:12] ,13. Ain't Nothing But A She Thing - Little J/Nobody's Angel [5:01] ,14. Hold On - B*Witched [3:13] ,15. The Journey - Mpulz [3:03], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je desne trapnej film. Necekal sem od toho moc, precejen rodinna komedie, ale porad sem doufal, ze precejen parkrat se aspon zasmeju, kdyz uz nic jinyho. Jenze ono hovno. Nezasmal sem se ani jednou, hlavni predstavitelka mi prisla hnusna jak pred tak i po zkrasleni, zapletka stupidni a charaktery postav nacrtnuty tak, aby kazdej od zacatku vedel kdo je kdo. (protivna blondyna, skolni frajirek atd.) Po zhruba hodine a pul sem si rikal, jo pohoda koukat se na to dalo, nastesti to uz konci. Jenze pak jsem zjistil, ze film ma pres dve hodiny a malem to se mnou seklo. Konec sem dokoukal uz jen tak, spis proto abych nekomentoval film, kterej sem nevidel dokonce. Uznavam, ze nejakejm holcickam, ktery chtej bejt princezny se to bude asi libit, jenze ja bych precejen od dobryho rodinnyho filmu cekal vic. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

K tomu aby film pobavil, rozplakal a zalíbil se, není třeba žádného velkého umění a originality. Tento film je toho důkazem. U takových odpočínkových filmů já se bavím nejvíce. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nic moc, ale víc jsem ani nečekal. celej film vypadá jako zdrcnutá telenovela do dvou hodin a i ty dvě hodiny jsou hrozně moc, sice je pěkný že tvůrci se snažili vložit do filmu co nejvíc trapasů aby to bylo maximálně vtipný, ale většinou se jim to naprosto nepovedlo a vypadalo to spíš dost trapně. a co se týče originality, která by to mohl aspoň trochu zachránit, o tý se tady snad ani nedá mluvit. Je to hodně průměrná romantická komedie, ale koukat se na to ještě dá ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné štěstí mít bááábi královnu s šikovným kadeřníkem a sluhou, který je zamilovanej do vaší bááábi a vozí vás do školy limuzínou spolu z vaší retardovanou kámoškou ... Soap Opera ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemný námet zabitý stupídnymi vtipmi a dvojhodinovou stopážou. A to pritom mohla byť slušná oddychová komédia. Anne Hathaway je vlastne jediným dôvodom, kvôli ktorému som ochotný to sledovať znova aj keď úplne málo to zase nie je... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ač jsou kvality Deníku princezny oceněny tak malým množstvím procent, patří k mým oblíbeným komediím, a nedám na ni dopustit:) Myslím, že je vysoce podhodnocena. Děj a scénář sice obsahuje nějaké ty žánrové chybky, ale jinak je vše podáváno velmi příjemně, lehce a nekřečovitě. Vtipné scénky (výuka Mii či slavnostní večeře), množství hlášek a výborné herecké výkony roztomilé Anne Hathaway, která zcela skvěle a přirozeně zapadla do role třídní myšky, která se promění v krásku, a Julie Andrews v roli noblesní královny Clarisse. Také bych chtěla vyzdvihnout excelentní český dabing, což je možná také jeden z důvodů, proč se mi tento film tak zalíbil. Nepřišel mi stupidní, trapný, ani naivní, jak je zde často zmiňováno. Jeden z mé topky nenáročných, romantických komedií, které si mě získaly (ač zde nemají jakkoli vysoké hodnocení, ale co, každý má své filmové slabůstky:) Ráda se na tuto komedii podívám, když se chci jen tak nenáročně pobavit, vypnout, nebo mám chuť na roztomilou, dívčí a usměvavou americkou pohádku o tom, jak se z šedé myšky stane krásná princezna. "Myslíš, že jsi schopná vládnout nějaké zemi? Vždyť ty dokážeš během několika dní umořit všechny rybky v akváriu" :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Byla jsem přemluvena ke společnému zhlédnutí tohoto filmu. Je ve své podstatě celkem milý. Kupříkladu takové skoro obyčejné dívce z lidu, Kate, se dětský sen splnil. Vzala si budoucího krále. A netvrďte mi, holky, že si žádná z vás na princeznu nikdy nehrála. V tomhle snímku byla řada věcí přehnaná. Vystupování mladé, ženovijské šlechtičny, bylo úmyslně zahnáno do extrému. Nikdo mi nenamluví, že se americké, patnáctileté žáby chovají až tak negramotně a hloupě. Deník princezny by měl patřit spíš na dětský Disney channel než do hlavního vysílacího času televizního programu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Sladký, moc sladký. Garry Marshall, pokušitel diabetiků celého světa a za důchodce dobře maskovaný teenager, omezil svou tvůrčí potenci na jediný filmový žánr. Kéž bych mohl říct, že se ve svém počínání stal mistrem, ale bohužel, jeho kulinářské speciality typu neustále reprízované Pretty Woman (1990) a nudně okopírované Nevěsty na útěku (1999), se mi už zajídají. The Princess Diaries je typická hollywoodská pohádka o tom, že se s outsidera stává spanilá krásna a z lidí co jí přehlíželi slávu chtivé hyeny. A já bych řekl, že mnohem větší práci než adaptace knížky pro mladé dívčiny od Meg Cabotové dalo udělat z celkově poměrně krásné Anne Hathaway nulu s obočím ala Brežněv. Co se hereckého spolku týče, rozhodně nemohl chybět Marshallův dvorní „kůň“ Hector Elizondo, který jako jeden z mála alespoň disponuje nějakým charisma a citem pro humor. Vtipné to není, spíš úsměvné a to ještě zamířené na určitý druh publika. Tomu odpovídá i hudba a doráží spolek okolo Mandy Moore, kde stěžejním tématem všedních dnů jest kvalita laku na nehtech. S hrůzou jsem zjistil, že po těch téměř dvou hodinách dvojhlasně zívám a jediné co mi brání usnout je lesknoucí se nádobí z krásně naaranžovaných dekorací. Dal bych klidně i 3 hvězdičky, ale to pouze a jedině v tom případě, že Deník princezny by byl jediným Marshallovým filmem, co bych kdy viděl. Jenže to bohužel není a tak nechť vezme za vděk sladkou dietou v podobě hvězdiček dvou. Kupa umělotiny co se tváří jako příběh ze života a 80% ztráta času k tomu. [4/10] ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ono to poprvé splní svůj účel a celkem to pobaví,někoho možná nadchne..ale když to opakují v televizi několikrát dokola,člověku se to ohraje.Princezna Mia se stane otravnou a ukňouranou a dvakrát zábava už to prostě není.Řekla bych,že milovnice Popelek si na Deníku smlsnou,ale mě to momentálně přijde jako dětská klišé ""zábava"". ()

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Na tuto šílenost jsem se podíval s doměním, že půjde o naivní, ale odpočinkovou romantickou komedii. Bohužel se dostavil tupý maxiškvár s jednou nesympatickou kozou v hlavní roli. Tohle není ani pro puberťačky. 0%. ()

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama