Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

MMR 

všechny recenze uživatele

Nebýt Anne Hathaway, asi bych šel s hodnocením ještě níže. Tohle je prostě klasický film, který člověk může vidět na TV Nova. Obyčejný brak, který nikoho ničím neobohatí, a jen sežere 2 hodiny času (na TV Nova tak dvojnásobek). Nevzpomenu si, jestli jsme se vůbec u filmu zasmál. Možná jo? Nevím, asi ne. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Disney studio přineslo svoji verzi příběhu o tom, jak se z ošklivého kačátka stane půvabná princezna. Ne, tohle s o rok starší kolumbijskou telenovelou ´Ošklivka Betty´ skutečně nemá nic společného, i když společné motivy by tu byly. Vyprávění o zakřiknuté Mii, do které si každý ´kopne´, přináší především lehký humor, jednoduchý děj, k tomu romantickou atmosféru a typické dívčí trable. A tak je divácky zaměřen především pro mladé dívky, které námět nejvíce osloví. ()

Reklama

Neffy 

všechny recenze uživatele

Jako fanynka knížek o Mii jsem si film nenechala ujít v kině. I když mírně upravili příběh (v knize není otec Mii mrtvý, myslím, že je jen neplodný), tak převést knihu na plátno se docela vydařilo. Je to typický průměr a snad každá holka snila o tom, že by se tohle jednou mohlo stát - že by byla najednou princezna... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ač jsou kvality Deníku princezny oceněny tak malým množstvím procent, patří k mým oblíbeným komediím, a nedám na ni dopustit:) Myslím, že je vysoce podhodnocena. Děj a scénář sice obsahuje nějaké ty žánrové chybky, ale jinak je vše podáváno velmi příjemně, lehce a nekřečovitě. Vtipné scénky (výuka Mii či slavnostní večeře), množství hlášek a výborné herecké výkony roztomilé Anne Hathaway, která zcela skvěle a přirozeně zapadla do role třídní myšky, která se promění v krásku, a Julie Andrews v roli noblesní královny Clarisse. Také bych chtěla vyzdvihnout excelentní český dabing, což je možná také jeden z důvodů, proč se mi tento film tak zalíbil. Nepřišel mi stupidní, trapný, ani naivní, jak je zde často zmiňováno. Jeden z mé topky nenáročných, romantických komedií, které si mě získaly (ač zde nemají jakkoli vysoké hodnocení, ale co, každý má své filmové slabůstky:) Ráda se na tuto komedii podívám, když se chci jen tak nenáročně pobavit, vypnout, nebo mám chuť na roztomilou, dívčí a usměvavou americkou pohádku o tom, jak se z šedé myšky stane krásná princezna. "Myslíš, že jsi schopná vládnout nějaké zemi? Vždyť ty dokážeš během několika dní umořit všechny rybky v akváriu" :) ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byla fanynkou celé knižní série o princezně z Genovie, knihy byly plné lehkosti a sebeironických hlášek. Byla jsem zvědavá, co s předlohou provede hollywoodská mašinérie, a samozřejmě, do filmu se dostala jen ta největší klišé a stala se z toho taková patetická slaďárna jakých jsou stovky jiných. Škoda, přeškoda. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Scéna s pošmyknutím na školskej tribúne bola nehoda. Počas scény, kde sú Mia (Anne Hathaway) a Lilly (Heather Matarazzo) na tribúne, Anne Hathaway náhodou spadla. Režisérovi sa to ale páčilo natoľko, že to nakoniec vo filme nechal. (Raccoon.city)
  • Film je inšpirovaný skutočným životom spisovateľky Meg Cabot, ktorej zomrel otec a mama začala randiť s jej učiteľom. (Raccoon.city)
  • Anne Hathaway (Mia Thermopolis) musela mít, ještě před proměnou do následnice trůnu, umělé obočí. (pethrik)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama