Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Recenze (229)

Cival 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak slabou a skaredou romantickou komedii. Cumi z toho jenom snaha vychrestit nejaky prasule a ne natocit peknej a usmevnej film. Gere je OUT, Julia vypada divne a oba nemaji co hrat. Jednou a dost! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Snaha o komerční úspěch opětovným spojením Julie Roberts a RIcharda Gera do milenecké dvojice, bohužel nevyšla zcela dobře. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady chtěl někdo těžit ze slávy a popularity Pretty Woman a nějak se mu to vymklo z rukou, že? Ale opravdu, tohle si mohli všichni zúčastnění odpustit. Není to sice úplný blábol, ale tvůrci nepřináší absolutně nic nového pro tento již tak hodně profláknutý žánr. A Richard Gere? Pro něj už nemám slova. A kdyby se na Robertsovou nedalo aspoň příjemně koukat, tak bych ten film sundal ještě o hvězdu níže. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $152,257,509Tržby Celosvetovo $309,457,509║ Klasická vývarová vec. /50%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodne spatna milostna komedie, ktere se v zadnem pripade nepodarilo navazat na predchozi skvelou spolupraci Gere – Robertsova. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. I Still Haven't Found What I'm Looking For - U2 [4:39] ,2. Ready To Run - Dixie Chicks [3:51] ,3. I Love You - Martina McBride [2:53] ,4. Maneater - Daryl Hall & John Oates [4:32] ,5. From My Head To My Heart - Evan and Jaron [3:12] ,6. Blue Eyes Blue - Eric Clapton [4:42] ,7. And That's What Hurts - Daryl Hall & John Oates [4:03] ,8. Never Saw Blue Like That - Shawn Colvin [4:39] ,9. You Can't Hurry Love - Dixie Chicks [3:06] ,10. You Sang To Me - Marc Anthony [5:25] ,11. You're The Only One For Me - Allure [4:03] ,12. Before I Fall In Love - Coco Lee [3:44] ,13. Where Were You (On Our Wedding Day)? - Billy Joel [1:59] ,14. It Never Entered My Mind - Miles Davis [4:01], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden z důvodů, proč široká divácká veřejnost svého času začala nadávat na romantické komedie. Tisíceré reprízy v televizním odpoledni, nemožný diblík Julia, nepochopitelně sešlý Gere a za režií unavený Marshall s minimem svěžích nápadů. Nejvíc mě zaráží, že se Nevěsta prakticky vymyká žánru. Romantika v ní absolutně nefunguje a vtipná je skoro omylem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Trocha mi to pripomína Mlčanie jahniat.“ Marshall, Elizondo, Gere a Julia Roberts sa po trháku Pretty Woman chceli stretnúť, ale na dvojku to nevyšlo a tak vznikla Nevesta na úteku. Je to svižná, milá stávka na istotu pre romanticky naladených divákov na sobotný večer. Škoda len, že skvelý začiatok (s koňom) vyšumí do neurčitej atmosféry ničoty. Každopádne, ak milujete šarmantného Gerea a usmievavú Juliu Roberts, neváhajte. Príjemne ma prekvapilo, že z filmu cítiť, ako si všetci rozumeli, takže mnohé scény sú po hereckej stránke oveľa podarenejšie, ako by som si myslel, ak by som len čítal scenár. Ale druhý Nothing Hill to nie je. A že už ten nebol geniálny. Diváci boli po "novom Pretty Woman" každopádne zjavne hladní, takže nečudo, že pri rozpočte 70 miliónov celosvetovo zarobil 309. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Už to nebyl takový kasovní trhák jako Pretty Women, který tehdy slupnul každý několikrát a pak tady později zamachroval s dvojkou. Nevěsta na útěku už nedosáhla takových kvalit, ale stále to byl film, který byl příjemně koukatelný a já na něj ráda vzpomínám. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Takhle to holt dopadá, když jediným důvodem k natočení filmu je touha zopakovat úspěch jiného snímku s dvojicí Gere-Robertsová. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačitý film, který nezachrání ani charisma Robertsové. Holt bez dobrého scénáře (i když výchozí nápad nebyl špatný) nadprůměrnou romantickou komedii neuděláš. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností bych se tomu vyhnul velkym obloukem, ale jednou jsem byl na návštěvě u bratra a tento film tam zrovna sledovala jeho stará, takže jsem značnou část z toho taky pochytil. Dost dlouho mi trvalo, než mi došlo, že to neni Pretty woman, ale jenom nějaká podobná sračka, ve který hrajou moji "oblíbenci" Richard Gere a Julia Roberts. Může se to zdát neuvěřitelný, ale tenhle film je ještě o něco blbější, než zmiňovaná Pretty woman, takže mi nezbývá nic jinýho, než to ohodnotit odpadem. Tohle totiž ani neni film. Tohle je prostě kýč. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Garry Marshall si pravděpodobně chtěl zopáknout úspěch s Pretty Woman a tak to znova zkusil s dvojkou Gere-Roberts, ale nějak se to úplně nepovedlo. Nicméně příjemě pobavit to dokáže dobře ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kančí očička Gere je obarvený Jednooký had a Julia „usměj se, si skoro jak Audrey Hepburn“ Roberts představuje bohyni Kálí s tváří ptakopyska. Nedivte se, Marshallův, potažmo producentský běžný účet se rozhodli, že vstoupí podruhé do téže řeky a berou si sebou i záchranný kruh s nápisem Elizondo.. Asi půjdu proti proudu, ale mně „Nevěsta, co stále nenašla to, co hledá“ nepřišla horší než Pretty Woman - ve své povrchnosti totiž byla stejně špatná a dokonce jí mohu přičíst k dobru, že sebou nenese to shnilé poselství o právu každé „Fair Lady“ na finančně zabezpečeného prince Edwarda.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Novější variace na Pretty Woman? Ne, spíš nepovedená romantická komedie se známými herci z jiného filmu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu si opět společně zahráli Julia Roberts a Richard Gere. Bohužel se neopakoval úspěch ani svěžest Pretty Woman. Vlastně celej tenhle film táhne neodolatelný Gere, Julia je tady dost nevýrazná a její role mi přijde trochu divná (proč teda vlastně utíká?). Ale za toho Richarda ještě 3*. ()

Reklama

Reklama