Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný divácký ohlas moderní romantické pohádky Pretty Woman (1990) po devíti letech znovu svedl dohromady oba hlavní protagonisty filmu Julii Robertsovou a Richarda Gerea s jeho režisérem Garrym Marshallem. Plány na natočení druhého dílu Pretty Woman kolovaly Hollywoodem už od počátku devadesátých let, ale nikdo se nemohl shodnout na tom, o čem by vlastně pokračování mělo vyprávět. Proto nakonec Nevěstu na útěku (1999) s Pretty Woman spojují pouze ona tři zmíněná jména a žánr romantické komedie. Jejími hrdiny jsou poněkud splašená nevěsta Maggie Carpenterová a newyorský sloupkař Ike Graham. Maggiina historie několikanásobných útěků od oltáře zaujme novináře natolik, že o ní napíše článek. Neověří si však všechna fakta a hrozba soudní žaloby ho stojí místo (šéfovou mu nedělá nikdo jiný, než jeho bývalá žena). Je nabíledni, že následné „ověřování faktů“ oba protagonisty natolik sblíží, že nakonec dojde k další svatbě, která se snad už obejde bez nevěstina útěku. Anebo ne? ... Snímek se odehrává v marylandském městě Berlin, kde se také natáčel. Ve vedlejších rolích se objevují další známí herečtí představitelé Joan Cusacková (kadeřnice Peggy), oblíbený Marshallův herec Hector Elizondo (fotograf Fisher) a manželka Toma Hankse Rita Wilsonová (Ikeova exmanželka Ellie). Režisér Garry Marshall se ve filmu mihne, jak je jeho zvykem, při zápase na baseballovém hřišti, stejně jako se v nejrůznějších epizodkách představí členové jeho rozvětvené rodiny. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (229)

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Příliš nastavovaná a předvídatelná kaše, která se marně snaží vyrovnat Pretty Woman, ale nedaří se ji to absolutně v ničem. Gere a Roberts splňují vše na průměr, což tomuto filmu bohatě stačí, vtipy nejsou moc vtipný, i když malé děti by se jim možná zasmály a romantika...ta snad tenhle film ani neviděla! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ešte teraz krútim hlavou nad tým, ako sa tvorcovia aj herci snažili využiť tak ako v minulosti mnohokrát, svoj skorší komerčný úspech na podobnom type komédie. I keď Pretty Woman bola aspoň cool, toto už je len odvar a zlepenec v jednom bez hlavy a päty. Priemerný film, s už ohranými hercami Richardom Gereom a Juliou Roberts, ktorí možno prilákajú nejakých divákov. Je to film skôr pre romantické povahy. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nejsem škarohlíd a navzdory všem negativním komentářům si myslím, že je to zábavná, milá a romantická komedie, které nechybí nic z toho, co od této kategorie nenáročných filmů v rámci žánru očekávám a chci. Pohodovka co má svižné tempo, humor i nefalšovanou romantiku. Originální zápletka obratně proplétaná obvyklými žánrovými klišé, sympatická dvojka v hlavních rolích, slovní přestřelky, hlášky, všeho je tu hojně. Jedna z těch, které potěší pokaždé, když si jednou za pár let dám repete. A srovnávat ji s Pretty Woman jen proto, že si hlavní role střihli Gere-Robertsová? Já vím, svádí to, ale přesto mi to přijde trochu mimo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herečka, která je prototypem obyčejné ženské – navenek lehounce sprostá a ukecaná, přesto pořád roztomilá a ve své postavě uvěřitelná. Bez mrknutí oka navíc dokáže přidat sebeironickou notu. Škoda, že velkému návratu Julie Roberts a Richarda Gera šlo jen o komerční úspěch. Ten přišel, na diváka ovšem v mnohém nezbylo. Na druhou stranu bych to zase neviděl tak dramaticky. Námět, kterak dívka z malého města třikrát pláchla od oltáře, což zaujme autora šovinistických novinových sloupků, vůbec není špatný. A téma od nepřátelství k lásce může mít své kvality. Velká škoda vedlejších postav: je to pestrý kolorit, ale zatímco třeba v Pretty Woman šlo vesměs o postavy z masa a kostí, tady je těch neuvěřitelných či svérázných idiotů přespříliš. Postrádají komický i dramatický význam. Celkově to zdaleka nemá šarm a tempo kouzelné pohádky Pretty Woman, ale můj návrat po letech nakonec nebyl až tak negativní. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak koncem sedmdesátých let byl společensky nemožný každý, komu se ještě líbila ABBA. Pět let jí bylo všude plno a všem se líbila, tak čím jiným prokázat svůj „nezávislý“ úsudek, než jejím odmítnutím? --- Jenže ABBA právě tehdy dozrála ke svým nejlepším opusům, a stejně tak i zde vidím masivně kritizovanou Julii Roberts ve vrcholné formě: jako vynikající charakterní herečku s mimořádným komediálním talentem. --- Natočit Pretty Woman II bylo stejně lákavé, jako nevděčné. Dlouho se čekalo na vhodný scénář - sázející na stejné devizy, a přitom trochu jiný. Myslím, že přinejmenším část kritiky padá na vrub faktu, že scénář právě není stejný! Je docela chytrý. Je o něčem, ne jen o romantice. Hlavní postavy nejsou tak docela podle šablony, mají svoje problémy a nedostatky, a kromě nich je v příběhu řada hezkých vedlejších charakterů. --- Nepřehlížím, že scénář mohl být přece jen ještě lepší. Hodnotím film jako sympatický pokus natočit romanci, která se trošku vymyká klišé. Zaslouží si nepředpojatou pozornost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na začátku filmu můžeme slyšet píseň „I Still Haven't Found What I'm Looking For“ od U2. Když jede Ike (Richard Gere) autem za Maggie (Julia Roberts), můžeme slyšet píseň „Maneater“ od Daryl Hall & John Oates. Během závěrečných titulků pak zní píseň „You Sang To Me“ od Marca Anthonyho. (griph)

Reklama

Reklama