Reklama

Reklama

The Golem

Trailer 1

Obsahy(1)

Stvoření zla. Starodávná legenda ožívá. V době zásahu morové rány se izolovaná židovská osada ocitne v područí zuřivých křesťanských nájezdníků. Mladá žena v zoufalé snaze pomoci požádá o asistenci mystické síly, ale nevědomky tak přivede na svět bytost, nesoucí v sobě mnohem větší zlo, než je to, před kterým má osadu ochraňovat. (Israha)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle bratrům na rozdíl od Jeruzalému nevyšlo. Film je zbytečně dlouhý a vatovitý a když už člověk čeká, že to ten golem rozjede přijde konec. Navíc jde vidět, že byl nízký rozpočet tak, že ve vesnici je zhruba 20 židů a útočí na ně zhruba 15 křesťanů a člověk má vyloženě dojem kdyby se bránily od začátku a nějaká ženská nepovolala golema vyjde to lepší. 40 procent za film a hlavní herečku na kterou se dá dívat nic více. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby to točil Jirka Strach. Ale teď vážně, tam kde to má bejt děsivý, tak je to nuda a režisér moc kvalit neukázal. Kamera super, včetně filtrů. Hudba taky, zvuky sice fungovaly možná v době Halloweenu, ale budiž, nicméně zvuk technicky exceluje a nepamatuju si, kdy jsem slyšel takhle dobře ozvučenej film (většina filmů je ozvučena příšerně). Jediný, co mi vrtá hlavou, zda došly dřív prachy nebo scénář... No muselo to stát pár korun ovšem, takže je to jasný. To katatonický dítě ani nic hrát nemuselo. Ale abych jen nekritizoval, ke konci se začne malinko něco dít, a na tu jednu až dvě hvezdičky to s přehledem dosáhne. 30% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Evropě, nejspíš v 17. století, udeří morová epidemie. Odloučené židovské komunitě se ale vyhne, což je pro zblblou bandu křesťanů důkazem, že nemoc je dílem právě Židů. Vesnici tak hrozí vyhlazení. A proto se jedna z místních žen, mimojiné vzdělaná v Kabale, rozhodne uplácat golema, nebo spíš golemka, aby vesničany ochránil. Jenže hrát si na Boha se nevyplácí. Ničím neurážející horůrek na zajímavé téma, který nabízí relativně slušnou dávku krve i příjemně zlého chlapečka. Film by si sice zasloužil trochu víc napětí a neškodilo by přidat na atmosféře, ale já mám pro všechno co souvisí s judaismem slabost, takže jsem dokázal přehlédnout i zjevnější nedostatky. 65% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príjemná historická dráma seknutá s hororom, ktorá mala na rozdiel od spomínaného Mohawk nejaký rozpočet, schopných hercov, príbeh aj scenár. Takže je by som ho skôr prirovnal k slušnému Apostle, akurát je o triedu slabší. Hlavná hrdinka vyvolá malého démonického fagana, aby sa zbavila pár zmrdov, ktorí jej chcú vypáliť dedinu. No a stačí, keď sa ten na niekoho nasrane pozrie, a obeť exploduje. Plus si ešte užíva vytrhávanie sŕdc či končatín, takže aj ku nejakému malému masakríku dôjde. Takíto detskí zabijaci ma vždy bavili, len je trochu škoda, že sa to počas prvej polovice dosť ťahalo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od tvůrců filmu „Jeruzalem“ čekal trochu víc, když si na paškál vzali něco, co je jejich národnosti blízké a nebude se jednat o film natočený formou found footage. Ale ono je to v konečném důsledku celkem obyčejné a ten golem zde má podobu, která spíše cílí na rodinné cítění než na hrůzu, kterou si fanoušek od hororového filmu přeje především. Za mě zůstal potenciál spíše nevyužit. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama