Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 1

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (293)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Z pátky k táborovým ohňům, zpátky k povídkám před spaním, z pátky k původním hrůzám a děsům, kterými se divák kdysi nechal děsit, zpátky k Příběhům ze záhrobí !!! Nebo k Creepshow 1+2, kde se najdou i právě některé děsivé povídky, které patří do tohohle filmového vesmíru a tam byli zpracovány. A musím uznat, že tenhle hororový film, mně příjemně překvapil, ano najdou se tady klasické hororové klišé, ale film to zase vynahrazuje jinými věcmi. Jako třeba fajn parta školáků, až na jednoho tedy, ten si svůj vlastní příběh zasloužil, tak sou super, sice mezi nimi neni žádná velká chemie, což je škoda, ale jinak sou super. A víte co je ještě super, monstra, bubáci a taky pavouci, až na Sarah Bellows která je taková nic moc, ale ten zbytek je prostě parádní. A ano film je PG-13 a opět se plašilo, že to nebude hororové protože tam nebude krev a gore, (smrtící logika) tak je to sakra hororové, lekaček sice neni moc, za což sem rád, ale ve třech případech, ze čtyř to bylo pěkně nechutné a drsné. Jedno úmrtí je mimo kameru a ta úmrtnost tady neni nijak velká, ale to je asi tak vše co by se dalo vyčíst, zbytek je parádní.Takže velice silné čtyři, moc nechybělo a mohla tam být pátá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Několik mikropříběhů spojuje tajemná kniha, která je vlastně deníkem již zemřelé dívky Sarah. Když se parta mladistvých dostane do tajemného domu a Stella si deník vezme, je jen otázkou času, kdy budou nové příběhy zapsány. Příběhy, na jejichž konci čeká smrt. Hned jsem si vzpomněl na báječné staré zaprášené comicsy Tales from the Crypt, z nichž příběhy o strašákovi, bubákovi pod postelí či vybledlém ženském přízraku vypadly. Vizuálně solidní, hudebně slušné (tedy až na padající hrnce), trikově obstojné. Jenže na místo děsuplné atmosféry zvolili tvůrci opět lekání, což zkrátka naštve. Když už návrat ke starým klasikám (viz odkazy na Universal a Noc oživlých mrtvol), tak proč se nepokusit i postaru strašit.... Vyloženě zklamaný nejsem, ale je to oddechovka, na niž brzy zapomenu. A nic na tom nezmění ani mysteriózní kukuřičné pole, ani armáda pavouků. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK mě trailery moc neuchvátil. Takže jsem se na to v srpnu do kina nakonec nevypravil (a to chodím opravdu často). Nyní jsem to viděl stažené z pohodlí domova. Ve výsledku nejsem ani překvapený, že to dopadlo dle mého gusta čistě průměrně. Věděl jsem, že mi to moc nesedne a i objektivně musím konstatovat, že to žádnou velkou díru do filmového světa neudělá. Hororů se v současné době točí přehnaně moc. Především ty duchařské typy, které jsem bral všemi deseti především od Jamese Wana jako je V zajetí démonů, Insidious apod. Tohle dílko ale není jen bezduchý brak, soustředící se na lekačky, duchy apod. Určitá snaha a nástřel originality zde je, ale opravdu jen nepatrně. Navíc je tohle celé tak nevyrovnané, že to nefunguje jako celek. Tím chci říci, že určité pasáže mě baví, další vůbec ne, poté je tu nástřel nějakého děje a myšlenky, která ale nakonec nedává smysl a opět se to ubírá jinam. Tohle mi opravdu vadilo. Zpočátku mě postavy moc nebavily, ale poté jsem si na ně už zvykl a v posledních cca 20 min jsem si hlavní hrdinku neskutečně oblíbil. Technická stránka, efekty, kamera apod. – to je zde docela slušné. Najde se tu i pár dobrých nápadů. Jenže hororových prvků je zde ale málo. Především ta strašidelnost zde působí tak na půl. V první části možná trochu, pak už vůbec. A to, že to není Rko mě až tak netrápilo. Hudba od Beltramiho je dobrá. Sice se zde poslouchat jen zde, ale co už. Celkově je nápad s čtením knihy, která předurčuje osud postav, dobrý. Jen ten potenciál nebyl využit naplno a celý příběh mohl být srozumitelněji a zajímavěji podán. Takto jsem se chvílemi docela nudil. Mám z toho opravdu rozporuplné pocity, takže z toho poctivě shledám rovný průměr. A 3* dávám s odřenýma ušima. Špatně se mi to popisuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stories hurt, stories heal. This one hurts.. Øvredal pod dozorem zisku chtivých producentů vydlabal svou Jack-o'-lantern. Sezónní, dutou věc, která vystraší možná žáky prvního stupně ZŠ. Tradiční atrakci, co chvíli zahoří, než navždy zhasne a nenávratně zamíří k hnilobě. Čím víc se tady cpalo sedmdesátkových rekvizit, tím víc jsem se cítil jako uprostřed iluzorního světa. Chybí nadhled a herecký talent, přebývá kreativní nouze. Náznak „co kdyby z toho káplo“ pokračování byl stejně troufalý, jako soutěžit s Jangly Manem v prostných, nicméně vypadá to, že káplo. Není se co divit, takhle to teď chodí. Není důležité, co prodáváš, ale jak to prodáš.. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už viackrát som tento film zapol, že si ho idem pozrieť, ale vždy som ho vypol s tým, že ho dám na Halloween a tak sa aj stalo. Príbeh nieje ničím výnimočný či zvláštny, podobných príbehov tu bolo už veľa. Ale film má vysoké obrátky( tempo), vobec nenudí, boj o svoj život i život svojich kamarátov je napínavo znázornený. Je tu niekoľko zhmotnení, najmenej ma bavili pavúci a ani tá v červenej miestnosti nebola moc dobrá a najviac určite rozsekaný zombie, či čo to bolo, hned jeho prichod bol cool. Herci nielenže boli sympatický, ale vedeli i hrať a a atmosféra nielen starého domu, ktorá mi pripomenula Haunting of Hill House bola tiež velmi slusná. Ja som spokojný, keby každý príbeh bol aspoň tak dobrý ako napríklad príbeh o strašiakovi, tak dám i plnú paľbu, takto len slabé 4*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočený podle knížky Alvina Schwartze „Scary Stories to Tell in the Dark Treasury“ (soubor knih „Scary Stories to Tell in the Dark“). (RammsteinDE)
  • Podľa filmu Sarah (Kathleen Pollard) zomrela v druhej polovici 19. storočia. Pri prezeraní archívnych záznamov odznie informácia, že na ňu bola použitá liečba elektrošokom. Elektrošoky ale prvýkrát na ľuďoch aplikoval až v roku 1937 taliansky lekár Ugo Cerletti. (Johnny.ARN)
  • Natáčelo se od 27. srpna do 1. listopadu 2018 v Toronto (Ontario, Kanada). (rakovnik)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama