Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je unavený kazatel z chudinské černošské čtvrti, Henry Biggs, který má pocit, že ztratil vztah ke svému poslání, a jeho manželství se navíc ocitlo v krizi, kterou on ani jeho žena Julie nejsou přes všechny snahy schopni překonat. Ve slabé chvilce Henry požádá Boha o pomoc a zanedlouho se na zemi objeví elegantní mladík Dudley - anděl, který byl poslán Henrymu na pomoc, nesmí však zasahovat do jeho záležitostí a Henry musí všechna rozhodnutí udělat sám, a to nejen pokud jde o manželství, ale také o možnost vyměnit zchátralý kostel a farnost v chudé čtvrti za nové, luxusnější působiště. Komplikace nastane v okamžiku, kdy se Dudley po několika příjemně strávených dnech ve společnosti Julie, na kterou manžel nemá čas, do kazatelovy ženy zamiluje a kdy také ona začne kouzlu sympatického mladíka podléhat. V Henrym se probudí žárlivost a anděla vyhodí z domu. Večer, když manželé společně rozvážejí vánoční dárky po farnosti, vzpomínají na společnou minulost a tyto vzpomínky je opět dají dohromady. To však zdaleka není konec kazatelova trápení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Coby malého parchanta mne snímek celkem i bavil, byť jediným důvodem, proč jsem se na něj podíval, byla účast mé milované Whitney Houston. Snímek má své světlé a sympatické momenty, občas je i vtipný (scény s Juliinou matkou) a vánoční atmosféra z něj doslova vyzařuje, ale jinak je to vcelku průměrná a místy až přespříliš depresivní podívaná. Herecké výkony neurazí, ani nenadchnou. Soundtrack je parádní, i když gospel zrovna není mým šálkem kávy. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ukázkový příklad, jak se dělá klasická americká limonáda. Sladká jako cumel, plná lákavých přísad, myšlenkově chudá, ale navoněná. Pozor, kdo nemá rád bublinky, ten bude mít možná problémy se zažíváním. Ale jedna věc se tomuhle filmu nedá upřít a to: výtečné gospelové písně v podání Georgia Mass Choir v čele se sólující Houstonovou. Ty sbory jsou opravdu perfektní a Houstonová dokazuje, že alespoň zpívat rozhodně umí, obzvlášť, když má co. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston zazila svoj vrchol popularity a slavy, ale co cert nechcel, napadla ju hrozostrasna myslienka zahrat si vo filme /po akejsi spolupraci s Costnerom tusim ......./. No a vysledok stoji za hovno. A este aj to hovno je miestami zaujimavejsie, ako tento film. No ale za to, ze 2 - 3 sceny vyzerali, ze ich aj niekto reziroval, dam horko- tazko 11 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $48,102,795║Tržby Celosvetovo $49,050,000║ Mať zaujímavé herecké obsadenie ako Denzel Washington a Whitney Houston a nevyťažiť z toho dohromady nič, je dosť amatérske čo sa týka tvorcov filmu. V tomto kresťanskom počine prevláda nezáživnosť, či už postáv, vykreslenia ich charakter, pokusov o nejaký ten odľahčený vtip, moralizácia, povrchné ponaučenia do života,.... Jednoznačne Penny Marshall nezvláda svoj post a prácu s hercami a preto tento snímok trpí a uspáva na svojej 2hodinovej dĺžke, kde sa skoro nič čo by aspoň trošku obohatilo sledujúceho neudeje. "Nezáživný podpriemer" aspoň tie piesne sa ako tak dajú prežiť /40%/ ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Film, který nenadchne, ani neurazí. Předpokládám, že za největší přešlap filmu (kazatel! synovi vykládá o dárcích od Ježíš*a) nemohou autoři, ale dabérské studio ve snaze film počeštit. Nicméně i tak je film spíše na pováženou. Anděl tak trochu nešika, "omylem" i málem přebere kazateli ženu... A ač má film nezdravě dlouhou stopáž, člověk si z něj nakonec neodnese v podstatě vůbec nic. Jeho skouknutí možná neuškodí, ale zároveň ani není moc o co stát. A Anděl nešika je sice milý, ale jen do pohádky neznabohů. Bůh stvořitel má zcela jiné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Whitney Houston (Julia Biggs) účinkování ve filmu z počátku odmítla - přesvědčilo ji až opětovné přečtení scénáře a honorář ve výši 10 miliónů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Filmaře během natáčení potrápilo špatné počasí – několik natáčecích dnů bylo přerušeno kvůli silným bouřím, které postihly New York a New Jersey. Nebývale teplé počasí ve státě Maine pak způsobilo rozpuštění ledového kluziště. Při natáčení v New Yorku se členové štábu též necítil dobře – točilo se totiž v nebezpečných (a gangy ovládaných) lokacích. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama