Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé Toni a Paul se na 100 dnů vzdají díky sázce všeho, co vlastní. Každý den dostanou jednu ze svých věcí zpět. Během této výzvy si možná uvědomí, že jediné, bez čeho nelze žít, je přátelství. (Bioscop)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (204)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz se mi ukotvil do paměti nejen zásluhou Téměř dokonalých tajemství, ale rovněž i například A co třeba Adolf? a do třetice dobrých rolí můžu s radostí prohlásit, že ho budu rád do budoucna sledovat stejně jako kolegu M’Bareka. Jsem totiž jeden z mála mladých Čechů, kterým němčina vůbec nevadí a po takhle procítěných podívaných rád po filmech od našich západních sousedů sáhnu klidně častěji. [viděno na Netflixu 16.10.2021] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Originálny námet v slušivom prevedení, kde sa snúbia komické prvky s vážnymi vecami. Nie je to len prostoduchá komédia, hoci sa tak na prvý pohľad môže zdať, Florian David Fitz ( scenár, réžia, hlavná postava ) skutočne rozohral nevídanú myšlienku o konzumnej spoločnosti a jeho príspevok sa rozhodne oplatí vidieť. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Nešiel som do toho ako do komédie, ale ako do filmu s hlbokou myšlienkou a dobre som urobil. Skôr ako komédia to je "Po väčšinu času nie až tak vážny film". A kvôli tomu, že to zo seba zúfalo robí komédiu sa nenechalo tej spásonostnej myšlienke toľko priestoru, ale aj tak som za tento film rád. CZ/SK názov prekonal nič nehovoriaci originálny. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"To ti někdo odebral lebeční kost a nasral ti tam?" Aj takéto kúsky rozosmejú v príjemnej komédii. Trochu nevyváženej z hľadiska humoru, ale stále príjemný zjav s malou dávkou romantiky s šerednou Nemkou a veľkou dávkou priateľstva. Páčila sa mi myšlienka konzum vs sloboda, kde asi zahrala aj propaganda zelených, ale tu s nimi súhlasím. Asi sme naozaj príliš zamestnaní materiálnymi vecami, ktoré z nás robia otrokov. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku často jsem slyšel, že Němci neumí točit dobré filmy a komedie už vůbec ne. Občas jsem ten názor zastával taky. Postupem času si ho ale sám vyvracím. Bez věcí nad věcí je jedním z důvodů proč. Je to současná, originální a hlavně dobrá německá komedie, která mě pobavila a dokonce měla i zajímavý přesah. Už úvod a první minuta je geniální. Srovnávání naší generace s generací našich rodičů a prarodičů vzhledem k majetku, vlastnictví a osobního štěstí, se povedlo skvěle a výtečně navnadilo na pokračování, i když už odlehčenější. Ještě po pár dnech si pro sebe přemýšlím, jak bych to dal já sám. Každý den jen jednu věc a to zdaleka nejsem závislý na vlastnictví věcí jako hlavní hrdinové. Pokud si často stěžujete, že nemůžete mít vše, co chcete, pusťte si Bez věcí nad věcí. Třeba vám to trochu otevře oči. A když ne, aspoň vás to pobaví. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Tímto filmem se nechala inspirovat televize Prima při vytváření televizního pořadu Experiment 21 (od r. 2020), kdy účinkujícím sebrali všechny věci a poté si každý den směli vzít jen jednu věc. Experiment trval 21 dní. (tommahol)
  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama