Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (596)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní pokračování, v němž se sice jen variuje všechno to, co už nastavil první díl, nicméně stále ve velmi poutavé formě a bez hluchých míst. A Cillian Murphy byl  výborně zvolenou posilou obsazení. Jen teda musím přiznat, že ač jsem nějaká pochybná rozhodnutí postav v jedničce relativně přijímal, zde už jsem párkrát opravdu musel kroutit hlavou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Tichého místa je až příliš podobné jedničce a na můj vkus až příliš tiché s useknutým koncem, aby si zajistilo diváky na další pokračování. Řemeslně perfektní, triky velmi dobré, hudba solidní. Solidní, jelikož v některých scénách bych čekal temnou, nikoliv zvučnou plnou naděje, když ta byla někde hodně daleko. Jestliže byla Simmondsová v první části sympatická, tak zde mi svojí umanutostí lezla na nervy. Tak hluchá se vydá hledat záchranu. Jak to asi mohlo skončit? A Marcus? Blb na kvadrát. Já chápu, že skrze něj se nabídla smrtonosná akce, ale v mých očích byl trouba, co si ani výrazně nepolepšil činem s pistolí. Nejlepší jsou akční scény - úvodní, útěk do areálu a v přístavu. Příšer více, gore se smrsklo na rozstřelené hlavy vetřelců. To by mi nevadilo, kdyby měl film vyvážené napětí. Osobně bych minimálně 20 minut vystřihnul. Pokud jsem u jedničky psal, že za pár dní děj nejspíš zapomenu, pak zde to bude obdobné. Zklamaný nejsem, ale k nadšení to má hodně daleko. V podstatě jsem dostal, co jsem očekával. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jediný, co mě trošku mrzí, že byl prolog, pak střih a hlavní děj, ale mě by docela zajímalo, jak se přišlo na to, co těm hnusům vadí, jaký byl boj lidstva proti nim, jestli napadli jen USA nebo celou planetu, prostě hodně otázek bez odpovědi. Ovšem tihle extremní vyznavači ticha maj něco do sebe. Naučí se řídt pářátama dlouhejma jak tejden loď, kolektiv jim zjevně taky nic neříká, na druhou stranu stačí si prdnout a tutově jeden z nich odněkud vyleze, kam se serou pejsci. Jo dobrý, mělo to tempo, napětí, ačkový hlavní představitele. Možná po tý óóbr kino abscenci jsem změknul ve svých nárocích, ale jsem spokojen. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu se tě na něco zeptat? Když jsi vídal ten plamen noc, co noc, věděl jsi, že je to on?“ - „Ano.“ - „A vůbec tě nenapadlo pro nás jít?!“ - „Ne. Lidi, co zůstali, co se z nich stalo…ty to nevíš, viď? Já jo. Zachraňovat takový lidi nestojí za to.“ Anebo se přece jen najde někdo, kdo stojí za záchranu? Zbytečně nastavovaná kaše? Ne v tomto případě! Hádám, že nemalá část publika se musela před zhlédnutím filmu ptát na totéž. Jenže Krasinski se překonal. Nečekal jsem to, ale dvojka se jedničce nejen s přehledem vyrovnává, ale dokonce ji i mírně převyšuje. Prakticky jediným zdrojem mé nespokojenosti byl Marcus (jehož chování jsem si sám pro sebe marně ospravedlňoval absolvovanou lobotomií, ehm). Ale jinak? Napětí, lekačky, atmosféra, práce se zvukem a tichem…všechno znovu více než povedené. Někomu asi bude vadit, že se i přes vložený začátek z minulosti nedočkal odpovědí na některé otázky. Což ještě může být napraveno. Na druhou stranu, ono to louhování nepůjde donekonečna, že…prozatím zůstávám na 4*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Don't try to Breathe. Po roce v kině na rok odkládaný film a užil jsem si to maximálně.Quiet Place 2 je důstojný sequel- Je větší, akčnější, intenzivnější a nařachanější.Od úvodních minut jsem se Krasinskimu naprosto odevzdal a užíval jsem si 90 minutovou jízdu, která v závěrečné půl hodině mi rvala koule tak moc, že jsem přemýšlel i nad tím, že je v tom kině nechám!! Ženy tam nejspíš zapomenou kalhotky.Úvodní zrod apokalypsy je hodně intenzivní, nepříjemný a správně chaotický- přesně takhle to mám rád. Poté druhý díl okamžitě navazuje na jedničku a pokračuje s příběhem dále. Střed filmu je trochu klidnější, ale díky skvělým hercům ( Emily Blunt je mé zlato a Cillian Murphy je parádní) se na to kouká skvěle. Technicky dokonalé, ozvučení masakr- ten přechod z naprostého ticha do extrémní hlasitosti se zde povedl a minimálně 5x jsem se nefalšovaně lekl, poskočil a sprostě přes celé kino zařval!Monstra řádí na scéně častěji a jde z nich pořád respekt ( pro mne nejlépe filmově zpracované monstrum od Aliena), napětí zde prakticky nepolevuje, místy jsem zapomněl i dýchat, soundtrack je skvělý a bál jsem se, že zde bude chybět scéna alá Porod z jedničky, tak přišla medvědí past!Finále je docela podobné jedničce a tudiž třetí díl je naprosto nevyhnutelný a už teď mám pocit, že se zde klube jedna z nejlepších hororových trilogii za poslední roky.Lehkým mínusem je absence gore scén, občas to drsnější je, ale šťavnaté Rko bych zde rozhodně uvítal a někomu může vadit, že oproti jedničce tu moc inovativních prvků není, ale Monster hororů je málo, užil jsem si to a jakožto první letošní kino návštěva rád přilepším.Kdo byl nadšený z Jedničky, bude nadšený i nyní, koho Quiet Place nestrhnul už tenkrát, nestrhne ani teď.Příběh- ***, Vizuál- *****, Akce-****. Napětí- *****, Gore-**, Humor- ne, Herci- ****, Atmosféra- *****. 8.5/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • John Krasinski (Lee Abbott) v rozhovore priznal, že štúdiu Paramount hneď po dotočení prvého dielu povedal, že nechce ani písať, ani režírovať ďalší diel, lebo prvá časť pre neho bola neuveriteľne osobná. Nakoniec ho presvedčila jeho manželka Emily Blunt (Evelyn Abbott), že ak natočí a napíše s rovnakou láskou aj druhý diel, tak sa do svojej role vráti aj ona. Po natočení filmu Krasinksi uviedol, že druhý diel je lepší ako ten prvý. (bichalmajus)
  • Film sa nakrúcal 47 dní, medzi júnom a septembrom roku 2019. (Gman)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama