Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Krvácení z oči? Well... předem říkám, že mi vůbec nesedí tyhle filmy, kde se postavy před něčím schovávají většinou teda v domě, například Tiché místo byla totální pičovina a ještě k tomu to nemělo ani dialogy logicky.. Asi první polovinu jsem prospal, pak přijel děda s dodávkou a lakal děti na zmrzlinu, fakt už nevím, jak víc pedofilní tohle být mohlo..! Celkově mě ten děda sral po celou dobu na scéně, ještě ji dá drogy pro taťku.. nakonec se zjistí že pedofilní je děda je dokonce děda ty malý holky, Klouji nebo jak se jmenovala.. taťka se naštve chce prodat svou dceru sousedům, ti jsou ještě větší frýkz než samotné hlavní postavy, takže se Klouji vrátí domů a přes své velké schopnosti ve skříni osvobozuje matku, s tím že taťka si da peroxid do oči, aby mu nešly vidět slzy.. to bude asi všechno. Tleskám, tohle jsem určitě potřeboval vidět. :) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film, který ze začátku vypadá jako nízkorozpočtová břečka, hraje na strunu thrilleru a napíná tím, že nevíme, co se to vlastně děje, a nakonec servíruje celkem slušnou, bizarní jízdu. Nicméně je tu hromada ale. Nejvíc mě otravovala dětská hrdinka, která se chovala až bipolárně - jednou chtěla otce zabít, potom zase ne, pak se spolčila s dědou, toho později taky nesnášela, ale stále nesnášela i svého otce. Vlastně nevěděla, co chce. Dost částí filmu se zbytečně táhlo. Ale říkám, koukatelný nadprůměr, ke kterému nemůžu říct víc, protože všechno by byl spoiler. Jen řeknu, že veškeré moje teorie, které jsem na začátku měl, byly s přehledem vyvráceny. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavní devizou je dozajisté scénář. Rozumějte tomu asi tak......první půlku pořádně jako diváci nepochopíte, nic prostě nedává smysl a vy jen nechápavě zíráte, ale věřte tomu, že na konci se vše vysvětlí a vytvoří to bezchybnou skládačku. I o solidní herecké výkony se může film opřít, holčička v malé roli jednoduše zaválela a i Bruce Dern v roli vedlejší nehrál druhé housle. Mrzí mě ten fakt, že se o filmu více neví, protože by si to svým nestandardním nápadem vskutku zasloužil. Kanaďané mě mile překvapili, takový indie film vždy rád přivítám s otevřenou náručí, nesnaží se hrát na nějaký hollywoodský blockbuster, ale jako hlavní cíl si dali podařený story-telling.........A to se jim povedlo na jedničku. Zamrzí nižší rozpočet, neboť dojde i na pár trikových scén, a tam jasně člověk vidí, že peníze scházely. Ale snímku Freaks tuto vadu na kráse dokážu odpustit. Za mě dávám 76 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh (scifi) filmu, kdy duo režisérů neodhadlo své možnosti a s mizerným rozpočtem chtělo udělat (přelomový) zázrak. Svůj scénář měli protlačit k renomovaným producentům, kteří by jim jejich novátorskou vizi umožnili technicky a režisérsky vykrystalizovat. Málo působivé po technické stránce, dokonce až mnohdy zaostalé v trikové oblasti, režijně občasně zajímavé a herecky určitě fajn od Emila Hirsche, Bruce Derna a Grace Park. Stěžejní "obludou" pro děj je ovšem sedmiletá holčička ztvárněná Lexy Kolker, která sice rodičům nosí domů dolárky na sociální potřeby, ovšem její herectví je ryzí utrpení. Mnohdy bylo znát, jak jsou jednotlivé scény, ve kterých se zjevuje, naprosto uzpůsobeny jejímu prapodivnému herectví a úplně ve výsledku to nefunguje, jak by mělo. Nejlepší potenciál obsahoval scénář, který sice nezapře určité inspirace Davidem Cronenbergem, nicméně ve svém jádru je poměrně originální a neotřele vyprofilovaný. Zach Lipovsky s Adamem Steinem ovšem jeho převedení optimálně nezvládli, nepřál jim finanční rozpočet a ke kýženému dirigování a komplexnosti všech postav a nápadů by potřebovali film natáhnout nejméně o další hodinu, aby za jejich úsilím nebylo přílišné vzduchoprázdno. Nabízí se možnost pokračování, které už ale nemusí skýtat žádnou originalitu, a i původní herecké osazenstvo by bylo již značně prořídlé (viz zvýšená úmrtnost důležitých postav v závěru). Výměna nevýrazného kameramana, nedostatečná režijní dynamičnost, vynechání trapně červeně tekoucích očí a větší vysvětlivky ohledně schopností i jejich všeobecné neakceptovatelnosti, to jsou výtky, které prostě nelze přejít. Spokojenost s filmem by pak jistě byla větší. Případná seriálová podoba by ze zajímavého námětu zřejmě vytřískala mnohem víc. 6/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V první polovině mě některé scény nedávaly smysl a netušil jsem, nakolik se jedná o představy osamělé holčičky a nakolik jsou to součástí jejích schopností. Ale to jak děj postupoval a odkrýval pravidla, kterými se filmová realita řídila, vše začalo dávat smysl a krásně si to sedlo. Druhá polovina už byla akčnější, došlo na několik překvapivě krvavých scén a padla sem i většina skromných financí, se kterými si ale tvůrci dokázali poradit na výbornou. i tak je ale obrovská škoda, že rozpočet nebyl štědřejší, protože v rámci subžánru se jedná o ojedinělý kousek. Herci výborní, což platí i pro Hirsche, kterého zrovna dvakrát nemusím, ale jestli tu někdo zazářil, tak to byla Lexy Kolker, která předvedla jeden z nejlepších dětských výkonů za posledních x let. Doufám v pokračování. 80% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama