Reklama

Reklama

Věrní nevěrní

  • Francie L'Homme fidèle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ábelovi se zhroutí svět poté, co ho opustí celoživotní láska Marianne, která mu oznámí, že čeká dítě s jiným mužem. O deset let později se k němu vrací, ale přináší s sebou také šokující tajemství. Drama o lásce, smutku, žárlivosti a nevěře je druhým celovečerním filmem známého francouzského herce Louise Garrela, který se kromě režie podílel i na scénáři. Ten napsal spolu s renomovaným Jean-Claudem Carrierem. V hlavních rolích se po boku Garrela objeví Laetitia Casta a Lily-Rose Depp. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (38)

claudel 

všechny recenze uživatele

Další lahůdka z milované Francie. Netradiční vztahovka a vztahovky na všechny způsoby Francouzi vždycky uměli a umí. Tragikomicky vystavěný a vypointovaný příběh tří fyzicky pohledných lidí, přičemž u Laetitii Casty považuji pojmenování její postavy Marianne za poměrně kruté a nevděčné, jelikož se mi už nezdá jako v dobách své nejlepší slávy jako francouzský symbol Marianne, jenž jí kdysi právem náležel. Ale proti gustu... Každopádně kvalitní filmový zážitek.... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Louis Garrel servíruje divákům poměrně banální příběh o lásce, ve kterém nakousne hned několik vztahových témat, jež ponoukají k zamyšlení. Zásadní problém však spočívá v tom, že chování a reakce jednotlivých postav ve vypjatějších situacích jsou jen ztěží uvěřitelné, stejně tak jako podivně smírné zakončení celého vyprávění. (65%) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzsky film "Verní neverní" (L'Homme fidèle) som sa rozhodol si pozrieť predovšetkým kvôli tomu, že tam hrá Lily-Rose Melody Depp. Je to totiž dcéra slávneho amerického herca Johnnyho Deppa a francúzskej speváčky Vanessi Paradise. Bol som hodne zvedavý či podedila herecký talent po otcovi a zmyselnú krásu po mame. V tejto vzťahovej dráme si zahrala, keď mala devätnásť rokov. Je to roztomilá mladá slečna. Film ma síce nijak zvlašť neoslovil, ale som rád, že som mal možnosť vidieť herecké kreácie Deppovej dcérečky. Časom by z nej mohla byť fakt dobrá herečka. ** ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ach, vzťahy naše komplikované! Verní neverní je nenápadný francúzsky film na jedno pozretie, ktoré stačí. Rieši rôzne podoby lásky v manželstve a partnerstve. Ako vlastne vyzerá dôvera partnerov? Je vernosť či nevera korením či testom vzťahu? Obdobie zamilovanosti sa prelína s obdobím zrelej lásky a z partnerských trojuholníkov napokon zostáva partnerský vzťah vo dvojici. Páčilo sa mi, že v spleti túžob a potrieb divák vlastne ani nevie, komu veriť a zamotá sa s postavami do spleti psychologických hier. A tie sú o manipulácii, emočnej posadnutosti, zamilovanosti, vytriezvení z lásky, aj vypočítavosti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou mistři v točení banálních scénářů. V jejich romantických vztahových komediích musí být rozervaný nebo přemýšlivý hlavní hrdina s rozcuchanými vlasy, který zřejmě neví o tom, že představuje ztělesnění dívčího snu. Krásná vyzrálá žena, které by propadl i mnich. Krásna dívka v rozpuku, z které se žena teprve stává. Malý byt. Klavír nebo tahací harmonika. Romantická zápletka, mravně volná. To je tento film Louise Garrela. Přehazovačky partnerů, láska, velká gesta, tajemství, drámo. O Francouzích se říká mnohé a všechno je to pravda. Ve Věrných nevěrných Garrel vypráví vlastně krátkou epizodu ze života několika běžných Francouzů, jejichž životní cesty se osudově protnuly. Zároveň ale využívá mnohdy absurdních, skoro až parodických dialogů, aby filmu dodal lehkost a vlastně banální vyprávění plynulo zábavně. Leitmotivem snímku je žárlivost a zkoumání pocitu, že člověk člověku náleží, který lidé často zaměňují za lásku, ačkoliv ve skutečnosti je to spíše touha, majetnickost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Reklama

Reklama