Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (943)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že film bude ještě víc komediální a bůhví proč jsem očekával i parodii. Nechápal jsem, proč by měl být snímek satirický, jen proto, že v některých situacích popisuje současnou Ameriku? Tohle je zkrátka pořádná pocta Agátě Christie, kterou miluju. Pocta, jež si pohrává s žánrem a klišé, dokáže dost rozesmát i napnout a člověk vidí rád v jednom filmu jak současné hvězdy (netypický Chris Evans) i staré bardy (Christopher Plummer). Nový Poirot i Kenneth Branagh se bohužel můžou jít zahrabat. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Riana Johnsona jsem měl vždycky rád a líbilo se mi, jak vychytralé jeho filmy jsou. A slovo vychytralé podle mě Na nože vystihuje nejlépe. Johnsonovi se povede diváky zpočátku ukolébat tím, že jeho novinka vypadá jako víceméně klasická detektivka, kde je několik podezřelých a mezi nimi se skrývá vrah. Ale už po nějakých dvaceti minutách si začne Johnson hrát s žánry, postupy, příběhem a celkovým režijním podáním. Několikrát razantně mění styl, dovede se vysmát divákům, klišé i svým vlastním hrdinům a celou dobu je krok před všemi v sále. Když už si totiž myslíte, že máte Na nože prokouknuté, zjistíte, že Johnson vás zase převezl. A vám se to bude líbit. Mimochodem už dlouho jsem neviděl film, v němž by na všech hercích bylo tak strašně vidět, jak moc je jejich práce a postavy baví. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tohle je příběh s dírou, něco jako donut '' ---- Knives Out má pomalejší rozjezd, ale vydržíte-li od poloviny to chytne tempo. Bystřejší sice celkem záhy napadne jak by to s tou dírkou v donutu mohlo být, ale Rian Johnson diváka celkem důvtipně vodí za nos až do samého konce. Je to borec, napsat scénář a ještě to zručně režírovat, klobouk dolů. Rodinka zbohatlíků byla super vykreslená a sympatická Kubánka Ana de Amas s níž jsem doposud neměl tu čest se mi také moc líbila! V roli nejhlavnější můj oblíbenec pan Plummer. Oproti tomu Bond očividně zestárl a zprvu mi ve filmu dokonce vadil. Celé to byla taková dobře vypointovaná detektivka z tradičního prostředí starého panského sídla, kde bych se bydlet tam sám jako jediný dědic asi za zimních večerů bál. Dávám za 4 ťápoty do bahna. * * * * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě vyšetřování zločinu, o němž si divák brzy myslí, že ho už nic nepřekvapí, protože všechno ví, je zpočátku nudné konverzační drama vhodné na divadelní prkna. Jak už to ale bývá, trpělivost přináší růže nejen Craigovi, nýbrž i divákovi. Střípky do sebe začínají postupně zapadat a nakonec se výsledný obraz předvede v plné kráse. Tedy, určité věci divák znát nemůže, což připomene nejen zmiňovanou Agathu Christie, ale třeba i vraždy v Midsomeru. S nimi je i podobnost ohledně panské rodiny chovající se povýšeně a namyšleně, byť většina členů má holou řiť. Není to typická třeskutá komedie se suchým anglickým humorem, ale když se nechá člověk vtáhnout, vcelku si ji užije... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Já rozhodně nejsem typ člověka, který by si užíval detektivky a také se mi za život doopravdy líbil snad jen ten Sherlock Holmes Guye Ritchieho. Tam je však spousta akční výplně. V druhé řadě mám ještě v oblibě seriál Columbo. Nicméně mohu s jistotou říci, že toto byla asi nejlepší detektivka, jako taková, kterou jsem kdy v životě viděl. Spletitý příběh, sympatické postavy, zajímavá hudba a hlavně ten konec, který byl ve všech směrech překvapivý i originální. 90% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Vždy, když Benoit Blanc (Daniel Craig) během výslechů klepne do klávesy od piana, dá tím detektivu Lieutenantu Elliotovi (Lakeith Stanfield) znamení, že má přejít na otázku, v jaký čas na oslavu tázaní dorazili. (LucasAbelle)
  • Když Richard Drysdale (Don Johnson) prochází kanceláří svého otce, vezme do ruky basebalový míček, který po chvíli naštvaně hodí proti zdi, kde nejsou žádná okna. V dalším záběru ale míček proletí oknem ven. (Guilemot)
  • Natáčení probíhalo od 30. října do 21. prosince 2018 v Bostonu ve státě Massachusetts. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama