Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (943)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napodruhé rozhodně lepší. Když už jsem nečekal, že mě odhalení překvapí (to se filmu nepovedlo ani minule a stále trvám na tom, že to je až moc okaté), mohl jsem více užít všechny herecké výkony, bavit se tím ohňostrojem lží a vědoucím úsměvem Daniela Craiga, jehož Blanc všechno trpělivě poslouchá a čeká, kdo a co mu asi zalže příště. Na společnou scénu Any de Armas a Christophera Plummera bych se mohl dívat pořád dokola, v té je naprosto všechno. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Svěží, nápaditý a hlavně děsně cool. Johnson dokazuje, že pokud jde o originální námět, tak si plave jak ryba ve vodě. Scénář hraje s diváky hru kočky s myší, přetáčí a kombinuje zvraty, které ale nikdy nepůsobí z ranku WTF, nýbrž vás těší a umí strhnout. Pořád to odsýpá a neustále překvapuje - a to přesto, že vám jsou postupně odhalovány karty. Casting je dokonalý a neexistuje tu slabší článek. Naopak u většiny vnímáte, jak neskutečným způsobem si svou roli užívají. Připočítejte si precizní řemeslo a máme tu jednu z nejlepších věcí, kterou si z kraje roku můžete dát v kině. Velká pecka. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že film bude ještě víc komediální a bůhví proč jsem očekával i parodii. Nechápal jsem, proč by měl být snímek satirický, jen proto, že v některých situacích popisuje současnou Ameriku? Tohle je zkrátka pořádná pocta Agátě Christie, kterou miluju. Pocta, jež si pohrává s žánrem a klišé, dokáže dost rozesmát i napnout a člověk vidí rád v jednom filmu jak současné hvězdy (netypický Chris Evans) i staré bardy (Christopher Plummer). Nový Poirot i Kenneth Branagh se bohužel můžou jít zahrabat. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Od KNIVES OUT jsem nic neočekával, ani jsem nečetl předlohu. Trailer mě moc nechytl, obával jsem se moderního humoru a ujeté nadlehčenosti. Nicméně, poté, co jsem film dokoukal, jsem byl příjemně překvapen, že se mé obavy naštěstí nenaplnily. Přeci jenom detektivky beru všema deseti, tak tu reálná šance, že se mi to bude líbit, musí být. Odkud začít? Dějově je to vcelku jednoduché a to nastínění situace okolo vraždy, které se nám v průběhu filmu několikrát z různých úhlů pohledu promítalo, bylo hezky natočené – a HLAVNĚ takovým způsobem, aby se v tom divák mohl jednak dobře orientovat a jednak, aby se moc nenudil a udrželo si to jeho pozornost až do konce. Samozřejmě, na každého to zapůsobí jinak. Mě to vtáhlo do děje hned od začátku. Možná tak první 15 min je méně záživných, ale co už. Nevím, jak mám dále pokračovat, aniž bych nic nevyspoileroval, ale zkusím to. Hlavním pointu případu už tu máme víceméně z části odhalenou ani ne v polovině snímku, ke konci je ještě nějaké dovysvětlení a zaklapnutí puzzlí, aby vše sedělo, takže v tomto ohledu jsem byl zpočátku trochu zklamaný, ale vzhledem k tomu jak to bylo vše chytře natočeno, vysvětleno, tak si nemohu více stěžovat. Prostě to mohlo mít lepší pointu, ale chápu, nemusí mít každá detektivka šokující rozuzlení. Jen mi to přišlo takové předvídatelné. Ale nevadí. Přesto jsem spokojen s režií filmu a s jistou originalitou. Ta nadlehčenost zde byla pojata v rozumné míře. Herecké obsazení bylo výborné, včetně jejich postav. Za mě excelovala nejvíc hlavní dvojice Ana de Armas a Daniel Craig. Craig mě téměř nadchl, jeho herecký výkon byl excelentní. Byl vtipný, sarkastický – prostě se do role skvěle vžil. Oceňuji i Ch.Plummera, který na svůj věk (90 let) vypadal docela svěží. Líbila se mi i netradiční filmová hudba. Co k tomu víc dodávat? Jsem spokojen, jen by to chtělo lepší pointu, holt mám nakoukáno a načteno už dost detektivek. Prý má být pokračování? Určitě jsem pro! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejsem zvlášť velký fanoušek Riana Johnsona. Natočil sice třetí nejlepší Star Wars, jejichž kvalita zraje jako víno, ale ona laťka nebyla příliš vysoko a předchozí jeho filmy jsem prostě tak nějak viděl a tak nějak byly ok. Knives Out je ale vtipná hříčka, se kterou mě hodně bavilo být v její lehkosti. Sice se nemůžu zbavit fantazie, o kolik by to bylo lepší, kdyby to režíroval Džun-ho Pon s jeho milimetrově přesnou intuicí, Johnson to občas trochu plácá jedno přes druhé, ale někdy neuškodí takovýhle "malý pěkný film" - není to branaghovská fetiš, jakou byl poslední Poirot, spíš klukovské blbnutí s látkou. PS: Doufám že tento přízvuk bude mít Craig i v novém Bondovi. pokud ano, avizuji dopředu pět hvězd. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Rian Johnson uvažoval o přidání věty: „Benoit Blanc se vrátí,“ spolu s názvem připravovaného pokračování na konec závěrečných titulků. Nakonec se však rozhodl nepokoušet štěstí s obavou, že pokud by film nebyl komerčně úspěšný, tak by se žádné pokračování nekonalo. Nakonec ale natočeno bylo. (MartinS96)
  • Chris Evans (Ransom) po natáčení prozradil, že belgické sušenky, které jeho postava konzumuje, nemohl později ani vidět, protože jich musel sníst strašně moc. (TaNya_)
  • Když Richard Drysdale (Don Johnson) prochází kanceláří svého otce, vezme do ruky basebalový míček, který po chvíli naštvaně hodí proti zdi, kde nejsou žádná okna. V dalším záběru ale míček proletí oknem ven. (Guilemot)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama