Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezúhonný mladý muž jménem Evžen Macík (J. Bartoška) se jednou při čekání na milenku Marii stane svědkem loupežného přepadení spořitelny. Pachatel na útěku upustí kufřík s uloupeným půlmilionem korun. Ten shodou okolností dopadne právě před Evžena. Muž neodolá, sebere kufřík a zmizí. Je si vědom, že ho na místě mohl někdo vidět, a tak se raději přihlásí na policii jako svědek. Zanedlouho se mu však ozve lupič, který v telefonu vyhrožuje a dožaduje se „svých“ peněz. Vyšetřující kapitán Richter (F. Němec) zároveň vytuší, že Evžen něco tají. A tak se Evžen ocitá mezi dvěma mlýnskými kameny, pod tlakem, kvůli kterému musí časem nutně udělat nějakou chybu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (60)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Z těch neustálých vlezlých telefonátů a zvonění na Bartoškův byt se asi zblázníte, jestli ne tak Vás ohromí jak lehce se za "Totáče" dalo střílet na sídlištích bez asistence příslušníků z V. B. Jinak velmi psychologicky vypjatý film, škoda jen těch neustálých tmavých scén, jestli uvažujete o shlédnutí najděte verzi s opravdu dobrou kvalitou. *** ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Chlapík vykrad poštu a na útěku mu kufr s penězi spadne ze schodů a jak prchá před policií, musí ho pod schody nechat. Jirka Bartoška ho sebere a schová s vidinou snadného zisku. Pachatel se nehodlá vzdát svých peněz a Jirkovi nastanou krušné chvíle. Nakonec jde i o život. Policie taky nespí, kdo ale spí je divák, protože film je tak trochu nemastná neslaná blbina. 50% ()

Reklama

ALchemik 

všechny recenze uživatele

Pro mne mají všechny filmy z tohoto období zvláštní kouzlo, jakási atmosféra prázdnoty, která v té době panovala. Umění bylo tu prázdnotu nějak zaplnit. Tomuto filmu se to povedlo tak na půl. Děj byl jakýsi kostrbatý, ale pádem samotného lupiče-vyděrače ze střechy to začalo mít trochu grády...Stabilní kvalitu měla puze Ursínyho hudba, která celý film podkreslovala. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená detektivka s kvalitním hereckým obsazením. První polovina filmu trochu taková neslaná nemastná, ale potom se to celkem rozjelo a mělo to i určitý spád a napětí a dalo se na to se zájmem dívat. A to finální vyústění, které měl na svědomí Macíkův kolega, kterého ztvárnil Boris Rösner, tak to bylo povedené. Hodnotím na 60 %. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Režisér Matula byl v 80. letech dost produktivní, ale řek bych, že ty filmy točil spíš na kvantitu než na kvalitu. Tohle bych snad ani neřadil do žánru krimi, ale podle mě je to spíš psychologickej film. Bartoška je ve svý roli velice dobrej a uvěřitelnej, dokonce to má i nějakou atmosféru. Třeba záběry z paneláku, kde se později natáčel třeba i film Vrať se do hrobu! (1989) jsou docela působivý, jenže všechno se tady odehrává strašně zkratkovitě a často úplně nelogicky. Z děje jsem měl dojem, že tady musí mít den snad 48 hodin, aby se tam toho stihlo během pár dní odehrát tolik. A nakonec přišlo rozuzlení, který mi přišlo taky poněkud přitažený za vlasy. Nutno dodat, že film úplně nezapadá do takový tý normalizační šedi, ale má v sobě určitou originalitu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Praze v Kobylisích. (honzikP8)
  • Byt Evžena Macíka (Jiří Bartoška) je v domě v Praze v ulici Gotthardská, přímo u brány do Stromovky. Tu lze v několika záběrech také vidět. (rakovnik)
  • Evženova milenka Marie (Helga Čočková) bydlí v panelovém domě v Praze - Bohnicích, ulice Hlivická čp. 418. (rakovnik)

Reklama

Reklama