Soumrak
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, 1998, 91 min
Robert BentonHudba:
Elmer BernsteinObsah
Harry, bývalý policista a soukromý detektiv, žije s hollywoodským hercem, umírajícím na rakovinu, a jeho manželkou, též herečkou. Má za úkol doručit jakési záhadné ženě balíček. Tím se zaplete do vraždy a zároveň se tak dostane k 20 let starému případu, týkajícímu se záhadného zmizení hereččina bývalého manžela... (oficiální text distributora)
golfista
Nechal jsem se nalákat zvučnými jmény hereckých hvězd, ale tohle by nazachránila ani dvojnásobná hvězdná dávka :-( Podprůměrný thriller, který zaujme jen několika světlými záblesky, aby se v zápětí vypařil z paměti.(16.3.2003)
║Rozpočet $37miliónov║Tržby USA $15,055,091║Tržby Celosvetovo $-║(18.4.2009)
movie
Víckrát bych to vidět nemusel, ale řekněme že to byla pěkná pocta panu Raymondu Chandlerovi!(19.1.2003)
Morien
Zakázala jsem své sestře přepnout televizi s tím, že Soumrak vnímám a sleduji a chci vědět, jak dopadne. Inu, abych byla úplně upřímná, tak vůbec nechápu, proč jsem to řekla.(8.4.2010)
sud
Do jisté míry zklamání. Důkaz toho, že hvězdné obsazení nemusí být notně zárukou kvality. Paul Newman, Susan Sarandonová a Gene Hackman sice hrajou výborně, ale scénář je slabý a slabá je i režie. Film na dvě hvězdičky, třetí dávám za hvězdné obsazení a obnaženou Reese Witherspoon.(24.7.2006)
ripo
Hviezdy ešte nikdy nezaručili, že vytiahli béčko do prvej ligy. Pomalé, zdľlhavé a nudné !(14.1.2006)
petaspur
"Kdykoli klient řekne, že si nemusíte brát pistoli, tak si vemte dvě." Harry Ross nasměroval svou kariéru od policie mezi soukromá očka a jistá sešlost věkem je na něm již znát. Prostata se mu zatím nezvětšuje, informace o jeho ustřeleném penisu také nejsou zcela ověřené a tak může v relativním poklidu šetřit poměrně průhledný případ zakončený soubojem dvou gentlemanů, z nichž jeden touží znát pravdu a druhý si chrání svou životní úroveň.(8.4.2010)
Hunt
HUDBA: Elmer Bernstein(11.11.2007)
meave
Nebolo to úžasné, ale dívať sa na to vcelku dalo. Dá sa zabiť čas aj horšie.(15.1.2006)
WANDRWALL
Škoda nevyužitého potencionálu.(1.4.2011)
Slarque
Standardní thriller model americká drsná škola. Nebýt skvělého Paula Newmana a nahé Reese Witherspoonové, nebylo by na něm nic zajímavého.(29.1.2003)
blackrain
Film, který je našlapaný hvězdnými jmény, ale to ještě neznamená, že bude ohromující. Je to spíše podprůměrná kriminálka o bývalém policajtovi, který se zaplete do klubka událostí. Několikrát kvůli nim skoro příjde o život, aby nakonec všechno postupně rozpletl a uvedl na pravou míru. Chvílemi jsem o něm uvažovala i jako o vrahovi. Pak jsem podezřívala i další zúčastněné, ale nenapadlo mě, že by to mohl být Raymond, který tak rád popíjel ve svém architektonicky zajímavém domě a pozoroval cvrkot okolo sebe. Z jeho domu byl parádní výhled na město.(9.4.2010)
masw
Když si kvůli prsům Reese Witherspoon nahrávám film v SP kvalitě, tak je něco špatně. Ale TOHLE JE TEN TWILIGHT CO JSEM CHTĚL VIDĚT!!!(10.4.2010)
Politik
Skvělý Paul Newman a nahá Reese Witherspoon (asi jen v tomto jediném filmu), vše ostatní je průměrné až nudné. Škoda.(9.8.2011)
Grafito
Krimi ve stylu drsný školy.. chtělo by se říct s dovětkem "pro geronty" .. přeci jen skoro 80-letýmu Newmanovi se dost těžko věří frajerský pózi, který si mohl dovolit před 30-40 lety.. i když na svůj věk pořád vypadá skvěle..(11.1.2007)
dopita
Když si z filmu pamatuju jen prsa Reese Witherspoonové tak je něco špatně.(5.1.2009)
VanTom
Režisér se sice velice úporně a velice marně snaží o psychologické prokreslení postav a scénář je možná překomplikovanější, než by bylo zdrávo, ale bezchybný Paul Newman a dva záběry na nahou Reese Witherspoonovou :) dělají z tohoto filmu vcelku zábavnou podívanou.(21.1.2003)
DANAT
Nemecky nazov: Im Zwielicht(17.6.2010)
alambert
Ach jo, tolik známých jmen a taková nuda to ve skutečnosti byla. Není to vyloženě špatný film, ale na to, aby byl dobrý by: A) musely být hlavní postavy (především Paula Newmana, Susan Sarandon a Gene Hackmana) hlouběji chrakterizovány, tak aby v divákovi příběh vzbuzoval nějaké city, B) musely být důkladně propracovány i příběhy a osudy vedlejších postav (především Jamese Garnera, Reese Witherspoon a Liev Schreibera), aby příběh působil tak nějak komplexněji, C) musely být vedlejší role lépe zahrány, především Giancarlo Esposito, Liev Schreiber, Stockard Channing a Margo Martindale byli vážně hrozní, D) by musel film překvapit i něčím jiným, než minutovým záběrem na obnažená ňadra Reese Witherspoon, ač musím říct, že jsou skutečně nádherná.(12.8.2011)
Spike86
Slabých 50%. Šedý průměr, nebylo to moc zábavné.(8.4.2010)