Reklama

Reklama

Elita

(seriál)
Trailer
Španělsko, (2018–2023), 46 h 34 min (Minutáž: 40–61 min)

Hrají:

Miguel Bernardeau, Miguel Herrán, Danna Paola, María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Shani Atias, Irene Arcos, Ester Expósito, Ainhoa Santamaría (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(56)

Obsahy(1)

Tři studenti z chudých poměrů nastoupí ve Španělsku na exkluzivní soukromou školu a jejich střet s bohatšími vrstevníky skončí vraždou. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (77)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chytlavý příběh z prostředí studentů, kteří řeší svůj sexuální život i sociální rozdíly (a ještě k tomu vážný zločin), si představuju jinak. Za mě jen přehlídka všemožných (hlavně nezajímavých) lidských charakterů. Hodně postav, jedna nosná linie: na prestižní školu pro zbohatlíky nastupují tři studenti z veřejné školy. Stipendia sponzoruje stavební společnost, která stojí za zřejmě špatně odvedenými zásahy na školní budově. Sympatických postav je pomálu, zajímavých zrovna tak. A jak je v případě první série pozvolný rozjezd, stejně takový je i dojezd. Nevím, zda je to tím, že mi není šestnáct, ale celá první série představuje hodně průměrné klouzání po povrchu. Nějaký ten zadeček, nějaké to prso, ale Netflix zdá se šlápnul vedle. Vrahem mohl být klidně zahradník. Druhá série určitě nebude stát za tu námahu ji sledovat. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo bohužel zklamání, nevtáhlo mě to, neměl jsem komu držet palce, a ve výsledku mě to nudilo. Napadají mě slova jako bezradost, přeplácanost... Body plus za queer linku (dos madres!), i když ani ta se nevyhne zbytečným berličkám typu nemoc... Zvládnul jsem dvě série a ano, ta druhá je ještě slabší. Vyjímečně musím pochválit trailer, který jsem si expost pustil. Kdybych si ho pustil rovnou, mohl jsem si ušetřit dost času. Klidně si trailer pusťte a když vás nadchne, Elite je pro vás. Ze španělských seriálů mě typově mnohem víc bavil Merlí, z dalších pak dneska už klasická Sex Education, případně švédský Young Royals, nebo ano, i česká TBH. ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Elite je v některých jednotlivostech nejistý, skoro až slabý, ale jako komplex, narativně i charakterově, může konkurovat těm nejlepším (a nejdražším) seriálům současnosti. Španělsko zkrátka boří mýty o nedostižnosti americké hybridní tvorby, a třebaže Elite má řadu hluchých momentů, vyvíjí se pomalu (na vkus mnohých až příliš pomalu) a může mu čas od času chybět dynamika, vyvažuje tyto nedostatky pestrými charaktery, dobovým a velmi inteligentním scénářem a uměním pracovat s emocemi. Díky tomu mu dokážu odpustit i nedostatek odvahy šokovat ve finálních rozuzlení. Zatím dobrá práce. ()

Domca94 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami a nakonec jsem se rozhodla pro pět. Seriál Élite mi přirostl k srdci, postavy jsem si oblíbila a už teď se těším na další řadu. Příběh je zajímavý a dá se říct i rozzuzlení první řady. Za mě obrovský potlesk za hudbu v seriály, ty songy jsou úžasně zvolené. Myslím, že španělský Netlix zabodovala už teď se těším s čím dalším se vytasí. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Tak karanténa přeci jen měla něco do sebe. Odmítám chodit do seriálů s více  řadami už dopředu, protože na to prostě není čas a bojím se neverending story. Teď jsem ale delší dobu doma sám a tak sem si řekl proč ne. Španělská produkce, hodnocení a herci z Casa de papel mě přemluvili. A ejhle, střih, za tři dny jsem dal všechny 4 řady. Paradoxní na tom je to, že jsem si nikoho neoblíbil, spíše mi většina svým chováním pije krev. I tak se ale od toho nemůžu odlepit. Vyhovuje mi způsob, kterým je to natočené. Začátek v podstatě konce a postupné rozkrývání. Jako žánrově úplně nevím kam to zařadit, ale rozhodně to není Superdrbna ani kriminálka. Prostě neco mezi tím, po španělsku. Další řady nutností! ()

Galerie (280)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Danna Paola (Lucrecia) se prý s tvůrci aktivně podílela na tvorbě její postavy. Hereckým vzorem ji pak byla mexická herečka Aracely Arambula, se kterou si zahrála v seriálu La Doña (od r. 2016) a Paola jí tak chtěla vzdát hold, jelikož jsou velmi dobrými kamarádkami. (fiLLthe3DD)
  • Na halloween párty se objeví lidé převlečeni v Dálího kombinéze, které využívala parta zlodějů v La casa de papel (od r. 2017). Právě v seriálu La casa de papel hrál Nano (Jaime Lorente) hlavní roli Denvera, představitelka Mariny (María Pedraza) zde ztvárnila roli Alison Parker. (zrpi)

Reklama

Reklama