Reklama

Reklama

Když ve středním Pacifiku dojde k zemětřesení, nastává katastrofa obrovských rozměrů. Obyvatelé malého městečka se snaží uniknout a vydávají se na strastiplnou cestu do Skalistých hor. Cestou čelí nebezpečí jak ze strany přírody, tak ze strany lidí... Do malého městečka Pleasant Creek byla zavolaná vědkyně Karen Cavanaugh kvůli náhlému a nevysvětlitelnému úmrtí stáda ovcí farmáře Barnese. Je evidentní, že ovce zemřely na otravu kysličníkem uhličitým. Ten se drží asi metr nad zemí a je ze sopečného kráteru. Karen se obává velké katastrofy. V televizi se objevuje zpráva, že došlo k zemětřesení ve středním Pacifiku, podvodní exploze způsobila tsunami a na území celého státu nic nefunguje. Ačkoli by se mohlo zdát, že Pleasant Creek je mimo nebezpečí, není tomu tak. Asi 150 km odsud je Yellowstone, kde se nachází obrovský vulkán. Pokud vybuchne, jejich údolí ohrozí plynové kapsy, otřesy půdy a hydrotermální exploze. Když vítr povane směrem k nim, oblak popela otráví ovzduší i přehradu. Nejlepší by bylo, kdyby se všichni obyvatelé městečka sebrali a odešli do Skalistých hor. Evakuace je nutná, neboť všechno do 150 km od kráteru bude bez varování zničeno. Vyrazit by měli ihned. Nikomu se do toho nechce, ale začíná docházet na Karenina slova. Dojde k otřesům půdy a pod ní je vidět lávové pole. Starosta Wally tedy nařizuje evakuaci. Při otřesu zahyne farmář Barnes a Karen se musí postarat o jeho dceru Ashley. Nefungují telefony, ani televize. Do městečka přilétá vrtulníkem pár televizních reportérů Davis a Erin. Po přistání jejich vrtulník exploduje. Vypráví o katastrofě a rozhodnou se jet s ostatními. Do Skalistých hor. Místní survivalista Amos Cade má vysílačku, na kterou mohou zachytit nějaké zprávy. Nevypadá to vůbec dobře. Amos se vysílačky vzdává jen velmi nerad. Vůbec ho ostatní nezajímají, ale ví, kudy by měli jet, aby se největšímu nebezpečí vyhnuli. Davis se od skupiny odpoutá, jede do města, kde žije jeho sestra a synovec. Najde je bohužel mrtvé, a tak je pohřbí a vrátí se za Karen a ostatními. Z vysílačky se ozývají zprávy, že katastrofu způsobili lidé u moci, a navíc schválně. Skupina tomu moc nevěří, ale pravdou je, že se vláda o lidi nestará... (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát aspoň jednu hvězdu za snahu ale ten konec pojebali na plné čáře, katastrofické filmy jsou lákavá témata ale tyhle efekty mě fakt zabolely. Tsunami byla jedna velká katastrofa až to nebylo možné a různé výbuchy ve filmu byli trošičku lepší ale ten konec to posrali totálně. Herci se hodně snažily fakt hodně až to bylo někdy fakt trapný ale ve směs od takových slabších filmu se nesmí čekat zázraky bohužel. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Název filmu přesně koresponduje se stavem, které divákovi sledování tohoto díla způsobí, totální kolaps celého organismu. S logikou se tvůrci nesetkali ani na vteřinu, naproti tomu hloupost z filmu číší téměř každým okamžikem. Herci, jak už to tak většinou bývá, jsou naprosto tragičtí. Nízkorozpočtové efekty jsou místy až vyloženě odporné. Příběh je zbytečné nějak dalekosáhle komentovat, děs a hrůza. Hodina a půl utrpení, absolutní ztráta času. 0/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Calgary (Alberta, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama