Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. května 1988 byl legendární jazzový trumpetista Chet Baker nalezen mrtvý na ulici pod svým hotelovým pokojem v Amsterodamu. Detektiv Lucas je pověřen vyšetřením jeho záhadné smrti. Zkoumání Bakerových posledních dní jej zavede na ponurou hudební cestu, na níž se setká s Chetovou poslední milenkou Sarah, jeho věrným přítelem Simonem a doktorem Feelgoodem, Chetovým tajemným obdivovatelem. Z jejich výpovědi vzejde barvitý a komplexní portrét okouzlujícího a geniálního muzikanta, ale také trýzněného muže s mnoha nedostatky, sžíraného krizí mužské identity. Chetova násilnická a manipulativní stránka od něj odehnala jeho zbožňovanou přítelkyni, což jej nakonec přivedlo do hrobu. Zatímco Lucas proniká do mysli nechvalně proslulého trumpetisty, je nucen čelit svým vlastním démonům a stínům. (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Film se vyznačuje neuvěřitelně sugestivní atmosférou, která je výsledkem spolupráce všech obrazových i zvukových složek. Kameramanská práce se šerosvitem i s neostrostmi vytváří prostor pro náladu, která v sobě dokáže prolnout hypnotické opojení z drogové dekadence stejně jako z nádhery jazzové hudby. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mé bláhové srdce jsem si ze zajímavosti pustil kvůli kombinaci dramatu a jazzové hudby. Jaké ale bylo pro mě překvapení, když jsem zjistil, že tento film je jeden z těch filmů, na které čtvrt hodiny koukám a nerozumím mu ani slovo. Vyprávěcí postupy jsou pro mě nepochopitelné a neuchopitelné. Vyšetřovatel se tu plahočí jak v drogovém opojení, do toho hrají hypnotické tóny jazzové hudby a celé to má takový ten nádech přicházejícího deliria tremens, o kterém filmoví odborníci dokáži mluvit hodiny, ale já na něm vůbec nic nevidím. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama