Reklama

Reklama

Millau Viadukt- most v oblacích

(TV film)
  • Česko Viadukt Millau: Most v oblacích (více)
Francie, 2016, 52 min

Režie:

Bruno Sevaistre

Obsahy(1)

Stavba jednoho z nejdokonalejších architektonických výtvorů 21. století, údolního mostu v Millau, je vynikajícím příkladem, který ukazuje, jak si dokážeme poradit s výzvami přírody, chceme-li navzájem spojit lidi nebo místa, která lidé obývají. Po více než deseti letech výzkumů a přípravy plánů, po nichž následovaly tři roky vyplněné nepřetžitými stavebními pracemi, byl viadukt předán v roce 2004. Díky své délce 2460 metrů a zhruba 36000 tun oceli, z níž byla zhotovena mostní konstrukce, je most uctíván jako symbol geniality britských a francouzských inženýrů. Most dostal tvar připomínající plachetnici, a tak vyvolává dojem, jako by se vznášel na obloze. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (8)

Kimacek 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokument. Divák ať laik či odborník je zapojen do celého procesu výstavby od samého počátku příprav až po vyvrcholení v podobě zátěžové zkoušky mostu. Takovýchto dokumentů není mnoho, stejně tak jako takovýchto staveb. Z dokumentu je vidět, že všichni aktéři do této monumentální stavby dali kuse sebe a snažili se vytvořit pozoruhodné dílo, které není okázalé, ale naopak svojí ladností nadčasové. Most je krásnou ukázkou spojení dobrého návrhu týmů architektů a špičkových inženýrů. Toto spojení se pak nádherně odráží v harmonickém tvaru mostu a jeho umístění v krajině. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Most, ktorý stojí na najvyšších pilieroch na svete vo výške viac než 300 metrov nad zemou. Úžasná stavba a unikátne obrázky v tomto dokumente, najmä z pohľadu žeriavnika - tam sa mi točila hlava už len predstavou, že sedím v stroji v takej obrovskej výške. Tento dokument pokrýva celú realizáciu diela, od budovania základov až po ťahanie pilierov a položenie mostovky. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem teda čuměl. Navíc jako geodet jsem měl z toho sevřené půlky, protože toto měřit s tou požadovanou přesností, to si skoro ani neumím představit. Je to jeden z těch dokumentů, kdy nejen hlavní architekt a stavbyvedoucí popisují, co a jak, ale slovo dostal třeba i jeřábník, který pracoval denně ve výšce i přes 200m. Dokument taky ukáže, jak a co se testovalo ještě před samotnou stavbou. Opravdu příjemný dokument pro techniky a stavebníky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Moderní most pro milovníky mostů. K stažení https://ulozto.cz/file/m5jWmNmw2Pzi/millau-viadukt-most-v-oblacich-dokument-fr-2016-hd-cz-mkv#!ZJZmBGR2ZJHkZGx1ZzD3LwD1ZJDlL2y6HQVjLHc+pKIXFGIuZj== ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama