Reklama

Reklama

Pat a Mat: Zimní radovánky

  • Slovensko Pat & Mat: Zimné dobrodružstvá
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2018, 60 min

Obsahy(1)

Blíží se zima a naši známí kutilové to nemohou nechat jen tak. Navíc když je „zaskočí“ sněhová nadílka, která se jim snesla na zahradu. Jaký nový stroj na sníh naši dva kutilové vymyslí? Po dovádění na sněhu přijde vhod horká sauna, tak proč by si ji rovnou nepostavili. Jak si poradí s vánoční výzdobou a jaké dárky si kutilové nadělí pod vánočním stromečkem? A co teprve až si vyrobí Betlém a oslaví Silvestra. Pro naše dva kutily není žádná komplikace překážkou a žádná výzva dostatečně velká. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat jedou ze setrvačnosti dál. Nápady sice už došly, ale poptávka po dalších dílech trvá, takže to autoři sekají jak Baťa cvičky. Sem tam se jim nějaký vtip ještě povede, jindy je to slabší. Zbytek stopáže se natáhne divadelními spojováky s černou oponou, které mají divákovi naznačit, o čem bude další díl. Dohromady další průměrné pásmo se známými postavičkami, které neurazí ani nenadchne (50%). ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po půl roce máme Pata a Mata zase v kině. Opět tedy ve sledu několika epizod, nikoliv v souvislém filmu. Tentokrát, to je až do očí bijící. Všechny epizody se totiž zřejmě odehrávají v Prosinci a samy na sebe trochu navazují (Štedrý den, Silvestr.) Spojit je do jednoduchého ,,filmového´´ celku snad by při troše snahy a kreativity nemusel být problém. Jako lepidlo mezi jednotlivými epizodami slouží místo toho divné záběry z divadla bez jakékoli pointy. Opět tedy nevyužitý potenciál, ale ty jednotlivé epizody samy o sobě byly dobré. I když ty v ,,Znovu v akci´´ mě bavily víc. Hudba Zdeňka Zdeňka mi tentokrát nevadila a animace je čím dál líbivější a vypiplanější, aniž by ztratila své kouzlo. Rád na Pata a Mata zajdu i příští rok, pokud bude příležitost. A třeba se jich jednou dočkám i v nějákém jednoduchém souvislém filmu....a s popcornem. ()

Reklama

titix 

všechny recenze uživatele

Na zimních radovánkách je vidět velký posun vpřed. Příběhy baví jak dospělé tak i děti. Mě udělala radost sněžná fréza, miluji, když vynaleznou nějaký stroj a já tam vidím ty běžné nástroje součástky z kterých je sestaven. Každopádně mám pocit, že i animace nějak ožila a je plynulejší. A co musím zdůraznit, jednotlivé příběhy jsou rozhodně nadupanější a zábavnější než v předchozích filmech. Marek Beneš do šedesátiminutového filmu nacpal tolik vtipu a komiky, že před ním musí blednout závistí režiséři českých hraných komedií. Až na 2 -3 bych všem ostatní doporučil, aby k panu Benešovi chodili na konzultace, jak se dělá komika. Hudba Zdeňka Zdeňka funguje velmi dobře a myslím si, že důstojně a s grácií navazuje na Skoumala. Pět hvězd jednoznačně. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se pobavil, ještě pořád se dokážu dívat na Pata a Mata :) to je úžasné zjištění. Ale přece jen jsem čekal víc likvidační příběhy, tak jako bývaly ty starší. Jakoby oba dva hlavní hrdinové (samozřejmě že spíš autoři) časem vyměkli. Ale jak tam začali řádit na zahradě s motorovou pilou, šel jsem do kolen - to bylo to staré dobré A je to... Co se týká animace - úžasně udělaný sníh - často v jiných filmech vypadá jako nějaká vata nebo pěna, tady to opravdu působilo sněhovým dojmem. Smekám. ()

jirkahodr 

všechny recenze uživatele

Animace mi přišla lepší měkčí taková americká, děti se více smáli. I já po filmu měl lepší náladu. Celkově mi tento film přijde takový uhlazenější a jednotlivé příběhy lépe vypointované. Zimní atmosféra je super a vánoční nálada jako satira funguje také perfektně. Rozhodně doporučuji děti jsou nadšené a dospělého to baví také. Tentokrát se pan režisér Beneš opravdu trefil do černého a vytvořil neotřelý vánoční film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Vyrobiť príbehy, ktoré sa odohrávajú v zime, bol pre tvorcov risk, keďže sneh nahradzuje soľ alebo cukor a zo štúdia odchádzali hrdzaví alebo presladení. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama