Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Historie naší země je plná otazníků a témat, o kterých se nemluví. Odhalte jejich tajemství... Přinášíme vám původní český seriál o záhadách Česka. Jednotlivé epizody tohoto seriálu přinesou pohled na zajímavé události českých dějin. Každý díl je věnován jednomu z osmi konkrétních témat naší politické a kulturní historie, nad nimiž se dodnes vznášejí otazníky nebo jsou dlouhodobě přehlíženy, a kuriózním detailům, pro které se v učebnicích dějepisu nenachází místo. Režisérský tandem Otakáro Maria Schmidt a Jana Kristina Studničková, který má s dokumentární tvorbou bohaté zkušenosti, se této úlohy zhostil s jistotou a nezaměnitelnou poetikou. Autorem scénáře je Petr Bahník. Je tedy na co se těšit. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Lukas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na český dokument je to epic. Ale v reálu ze 4 sérií po 8 epizodách mi zaujalo reálně tak 9 dohromady (ty skutečně historické). Tento dokumentární seriál má v zásadě 4 typy epizod: 1. Něco skutečně historického (viz S2E2), 2. Vypráví pohádku (budiž pověst) a doplňuje více méně náhodné spojitosti (viz S3E2), 3. Vypráví zdánlivě zajímavý příběh o naprostý blbosti (apeluju na to co lidstvu zbylo ze zdravého rozumu nevěřte tomu - viz S2E4), nebo za 4. je seriál propagátorem křesťanské víry (viz S1E2). K tomu poslednímu chci ještě říct, že chápu nějaký historický vliv křesťanství (který je reálně zmíněn v každé epizodě), ale já nechodím do kostela přednášet kvantovou fyziku tak vy prosím necpěte fráze jako "to Bůh", nebo "síly zla" do historického dokumentu, díky. ()

ROBOTER odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle jako je!? Komentář, který spíš než výkladem je nějakou konspirační snůškou (v každém díle odsuzující Svobodné zednáře :-D), který je čtený s kadencí kalašnikovu, doplněný nějakými rozmazanými záběry z všelijakých béčkových filmů, asi stáhnutých freeware downloaderem z YouTube. Pořadem provází zásadně jen "historici" a "odborníci", o kterých nikdo nikdy neslyšel :-D Takový masakr bych od televize Prima teda nečekal :-D ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod řeknu, že mě okamžitě zaujala hudba, která je absolutně skvělá. Některé díly jsou velmi nadprůměrné a je zajímavé, co všechno se člověk dozví a nevěděl to. Nicméně jsou také díly, které mi spíše připadají jako vaření z vody a jsou sestavena čistě z domněnek. Tajemství, která vlastně nejsou tajemstvím a spíše se hledají co nedůvěryhodnější spekulace, sesouvají tento seriál na úroveň pouze tří hvězd. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Ze žánrů Dokumentární/Historický jim asi vypadlo slovo Komediální a spíš by se to mělo jmenovat "Utajené konspirace českých dějin". Plus sem tam si připojíme nějaké moderní reptiliánsko-iluminátské bláboly, aby to mělo šťávu. Za plus takovýchto "děl" vidím to, že zvídavé jedince spíš nakopne k samostudiu naší historie, když už jeho úča ze základky na to víceméně kašlala. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaný historický seriál, v mnoha epizodách se to zajímavostmi přímo hemží. Mám ale výhradu k obsazení kardinála Duky, co ten tam dělá, to mi hlava nebere, absolutně zbytečná postava, ale pokud jej tvůrci obsadili z důvodu, že tento černoprdelník je snad zosobněním nějakého "češství" , tak to šlápli hodně vedle, s takovýma, jako je on, bychom to dopracovali... Malou útěchou mi je, že nyní žiju v zemi, která je v současné době nejateističtější v Evropě. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama