Reklama

Reklama

Michael Palin v Severní Koreji

(seriál)
  • USA Michael Palin in North Korea
USA / Velká Británie, 2018, 2x45 min

Obsahy(1)

Historické setkání mezi severokorejským vůdcem Kim Čong-Unem a jihokorejským prezidentem Munem Če-inem vyvolalo palcové titulky po celém světě. Zprávy jsou kontrolovány, proto se Michael a štáb vydávají zachytit tyto historické dny s obyčejnými lidmi této tajemné a málo pochopené země. Vydávají se do neprozkoumaných míst, tráví čas s lidmi ze všech oblastí života a stali se svědky mimořádných květnových každoročních oslav. (National Geographic)

(více)

Recenze (7)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad je to celé zinscenované, a trochu reality do toho vnáša len miestami (umiernene) kritický komentár. Inokedy sú Palinove závery z pozorovania vrcholne naivné. Otázkou zostáva, či na ne prišiel sám a skutočne veril tomu, čo vraví alebo bolo všetko podľa dvojstrannej dohody a scenára. Pre Severnú Kóreu bol tento dokument jednoznačne skvelý spôsob ako prezentovať svoju krajinu v ružových farbách. Napriek priehľadnej účelovosti dávam 3 hviezdičky, lebo ak si odmyslím (resp. vo vlastnej hlave kriticky upravím a prispôsobím) tú idylku a takpovediac "čítam medzi riadkami", tak Palinovi ukázali aj veci, ktoré v kritických dokumentoch nie je možné vidieť, lebo vám to nedovolia. A že je ten výsledný obrázok pokrivený? Ja sa dokážem pozrieť aj zaň. Problém s pochopením tohto diela by mohli mať tí, ktorí o Severnej Kórei nič nevedia a nechajú sa oklamať. Kto sa Kimovou propagandou ošáliť nedá, vidí aj v tomto nerealistickom dokumente, čo je za oponou. ()

tomma 

všechny recenze uživatele

Severní Korea je jedna velká Poťemkinova vesnice, nevěřím, že by se Michaelovi podařilo natočit něco podpultového. Všechno, co mohl vidět a natočit, bylo předem schváleno a naaranžováno. Proto je lepší si o Severní Koreji přečíst knihu, než koukat na dokumenty, kde defilují stále podobné záběry Pchjongjangu a okolí. Co jediné opravdu nepřestává fascinovat, jsou prázdné silnice a neexistence jakýchkoli parkovišť. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Palina z Monty Pythonů zná snad každý, on už do světa vyrazil dřív a udělal pár dokumentů, ale tohle je teda něco. Palin se dostal na místa, kam se jiné štáby prostě jen tak nedostanou. Lehce mi to připomnělo Rusko-Ukrajinskou výpravu Guye Martina, ten se tady dostal do diamantového dolu, kde třídil diamanty nebo do útrob sarkofágu v Černobylu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

S Michaelem Palinem bych coby divák jel třeba do pekla...i tohoto totalitního pekla...komunismus je horší než rakovina a mor a tenhle fakt nezastře ani předem připravená iluze ,,ráje pracujících", který britskému štábu připravili severokorejští aparátčíci... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama