Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (CinemArt)

(více)

Recenze (776)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovské překvapení. Příběh filmu je lidský, příjemný a odpočinkový. Už od začátku víte jak to dopadne, protože to je strašně průhledné. Ale ono to ani moc nevadí, cílem filmu je hlavně pobavit a odpočinout si u něj a to se tu vyloženě podařilo. Velmi příjemný nenásilný humor. Chválím i výběr herců a to jak se svých rolí zhostili. Já se i tak rozplývám nad úsměvem Veroniky Kubařové a mužské části castingu vládne jednoznačně Vetchý, který se stará o většinu humoru byl skvělý. Vhodně byla zvolená i muzika. Za mě prostě nečekaná spokojenost. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Taková typická americká popcornová komedie v českých lokacích. První třetina na odpad, zbytek byl takový milý happyendový příběh bez nápadu. Na žehlení super tip. :-) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Buď jsem "poloviční žena" nebo ten film je tak pekne natočen, že si ho může suprově užít i chlap. Jednak si může užít krásu herecké trojice Kostková, Boková, Kubařová (u té poslední jmenované především), dále se pousmát na chlapáctvím postavy Ondřeje Vetchého a v neposlední řadě se plných plic zasmát nad krásou dvojsmyslů v češtině (viz jiné vnímání dětí a dospělých stejných pojmů - např. "dala"/"nedala"). Každopádně už dlouho jsem se u čisté komedie takto luxusně nebavil... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Ženy v běhu jsou podprůměrným filmem, který je predikovatelný jako slovník starosty Novotného. Jedinou ucházející dějovou linkou je ta s Kostkovou a její rodinou famílií. Linka Boková - Polívka je pro diváka útrpná zejména proto, že na sex dojde až v samém závěru, zatímco divákovi je jasný koitus od osmé minuty filmu. No a konečně třetí dějová linka je tak ubohá, že já být otec dcery, která si mává z okna se sousedkou, tak raději sousedce namísto sexu doporučím ústavní léčbu. Chabé. 31 % ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Málokterému českému filmu se povede, že dokáže diváka rozesmát, pohladit po duši a ještě velmi zaujmout celkovou myšlenkou filmu.. Opravdu povedený projekt ze kterého mám náležitou radost.. Ženská trojice sester se výborně doplňuje a je na jejich výkony radost pohledět.. Zamilované trojúhelníky a čtverce jsou také povedené, i když jsou už od začátku očekávané.. Mě osobně však nadchl humor, který Ženy v běhu mají.. Jsou tady skvělé slovní obrat.. Parádně se tady pracuje s češtinou a je to prostě dobrý scénář.. Na českou tvorbu jeden z nejlepších filmů roku ne - li dekády. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Nulová zápletka, šablonovitý děj, ale výborně zvládnuté a sehrané. To, že je po 15 minutách jasné, kdo s kým skončí a že největší bodem zlomu je krádež batohu (to myslím vážně), jde filmu k neduhu. Vše tak nějak zachraňuje výborná kamera, sympatické obsazení, dobrý hudební doprovod a slušné herecké výkony. Není to zázrak, ale pokud půjdete v partě holek, nebo jako zamilovaný pár, tak se to dá překousnout. Jedna z nejlepších českých romantických komedií posledních let, bez přihlédnutí k žánru a zemi původu pak filmařský průměr. (50 %) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Je super začít 2019kový výběr zrovna takovou oddechovkou, která mě tak nesmírně pobavila a zaručila mi povedený kinozážitek. Nechce se mi stále věřit, že se novodobá česká komedie pod záštitou Primy ještě čtrnáct dní po premiéře drží na 80%, ale není se čemu divit. Po ohromně dlouhé době jsem se sešel s českou záležitostí, kde není ani JEDNA postava, kterou bych považoval za osinu v zadku, sympatizoval jsem totiž úplně se VŠEMI a přesně toto složení bych chtěl vidět ještě jednou, ať už v sequelu či někde úplně jinde. Ondra Vetchý znovu a zase neskutečně válel, Kubařovou jsem měl rád vždycky, Kostková se konečně objevila v pořádném světle. A malá Rozárka byla vyloženě kouzelná. Za mě spokojenost a protože jsem dal 5 hvězd i Po čem muži touží, nemůžu ani tentokrát jinak. [viděno v Cinestar Plzeň 14.2.2019] ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Úúúúúúúžasná komédia s množstvom vtipu. Naozaj málokedy som sa pri filme tak dobre pobavil, trafilo to presne na moju strunu. A pritom to bolo tak jednoducho obyčajné a neobyčajne svieže. Videné v kine. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda za jeden povedený vtip... Film je strojovitý, podle šablony zase, jednotlivé dvojičky nefungují a celé je to takové umělé a tlačené... Ten povedený vtip se týká lovení písmen z polívky... Jinak je to opravdu utrápený pokus o fungující komedii... český film je v piče... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Behajúce ženy sú veľmi príjemná, ľahká a oddychová komédia. Skvelé obsadenia ide ruku v ruke so síce otrepaným dejom, ale bez zbytočných tlakov na pílu. Všetci hrajú to čo majú, nečakajú tu na nás žiadne dejové zvraty a nie sme vystavovaní trápnemu humoru. Snáď op ár rokov dorazí dvojka. Iba žeby ne. 2 z 5 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tuctová česká romantická komedie, která má štěstí, že má Vetchýho a pár slušných vtipů. Když nějaký velký režisér použije písničku ve filmu, vezme si nějakou starou zapomenutou klasiku, nebo vytáhne nikdy moc nepoznaný klenot. V našich nízkých poměrech použijeme nejprofláklejší hit jednoho léta, protože se tím asi chceme zalíbit co nejvíce divákům. A takhle je to s celým filmem. Jednoduchý a proplánový. Do roka bude zapomenutý. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní záležitost! Horský zamakal a vše natočil do jediného detailu a je s toho adept na českou komedii roku! Skvělé herecké obsazení, povedený humor a k tomu situace ze života dělají z filmu opravdový nadprumer českého žánru! Děj je postavený na posledním přání zesnulého otce tří dcer a jeho ženy, která se rozhodne ho splnit. Všechny dcery stmelí a přesvědčí na nelehký úkol - uběhnout maraton, který si jako team rozdělí na čtvrtinu. 85% ()

Mr.Marcellus 

všechny recenze uživatele

Na velkém plátně se zjeví lesknoucí se bourák v super sytých barvách a já si říkám, že to ještě asi není film, ale nějaká nevkusná reklama na automobil, a ono ejhle...je to první záběr filmu. Naprosto skandální splácanina, která si snad ani nemůže říkat "film." ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tam není více toho běhu a méně žen. Příběh s předvídatelným koncem a průměrná česká komedie. O hvězdu navíc dávám za ten feel good konec a za to, že na dnešní filmy u nás to není zas taková katastrofa a divák dokáže u toho celkem vypnout. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama