Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1997. Hudební průmysl je na bodu zlomu. Něco se určitě stane. A někdo si to taky odskáče. Tím někým rozhodně nechce být hlavní hrdina (Nicholas Hoult) nového snímku dle předlohy Johna Nivena, který pro svojí kariéru lovce talentů je schopný jít doslova přes mrtvoly, hektolitry alkoholu, kila kokainu a zástupy prostitutek. Jediným jeho cílem je najít nový mega hit, který by mu zajistil nehynoucí slávu a především jistotu zaměstnání u jednoho z největších britských hudebních vydavatelství. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

campix 

všechny recenze uživatele

Trošku se to dalo čekat, ale Kill your Friends funguje daleko lépe na trailerové ploše než na ploše celovečerního filmu. Ztrácí se tak většina údernosti traileru a chybí výrazné momenty. I tak se jedná o velice nápaditou a přehnanou sondu do hudebního průmyslu pozdních devadesátek. Přičemž vyniká hlavně hudební stránka snímku. Nedostatků by tu bylo mnoho, a tak se jedná stále o spíše průměrný snímek. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Já bych hrozně nerad, aby si někdo myslel, že mám něco proti filmům, kde se permanentně chlastá, šňupe, píchá, nadává a sem tam i někdo překvapivě brutálně vykrvácí, nicméně u tohohle jsem se nemohl zbavit pocitu, že poslouchám devatenáctiletýho manažera z McDonaldu, který po druhém pivě vypráví historky, za které by se styděl i Hunter S. Thompson. Zkrátka mu to nevěříte a postupně jste všemi těmi extrémy udoláni k apatii. On ten hlavní problém samozřejmě není v tom, že nic z toho není pravda (koneckonců ta by nikdy neměla stát v cestě dobré historce), problém je v tom, že celý ten jeho životní příběh není dobře vyprávěný. Nemá krátké dílčí pointy, které by vás bavily v průběhu jeho sledování a on sám nemá charisma na to, aby jste se myšlenkama nevrátili k tý pěkný servírce. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Místy zábava, místy nuda. Celkově dost nanicovatý výtažek z Trainspottingu a Sviňáka, který nepřekvapí ani formálně, ani dějovými zákrutami. Hoult se ale konečně vyšvihnul z otloukánka v charismatického tahouna, kterému to šňupání koksu, klátění roštěnek a prosekávání se byznysem za každou cenu jde věřit. [TIFF2015] ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

God bless Napster a Nobelovku pro jeho (spolu)zakladatele Shawna Fanninga, že nás zbavil těhle looserů a pozérských hovad z řad hudebních vydavatelství, co se snažili žít víc rockerským životem než ti, které zastupovali... Tak jako tady Nicholas Hoult, kterej od dob blbečka, kterýho hrál v Hornbyho Jak na věc, sice ušel kus cesty, ale toho žraloka z mjůzik indastrís jsem mu teda moc nežral. Ale možná to tak bylo lepší, že tuhle mrdku, co jde ve svý kariéře přes mrtvoly (doslova), hrál někdo s ksichtem žáka nedělní školy. Po špatném vtipu jménem Vinyl, co nedávno stopli televizi HBO, tu máme další příběhy lidiček, kteří sice velí tomu, co půjde do hudebního éteru a co půjde akorát tak do prdele, a přitom se jejich hudební fkus zastavil někde u Duran Duran. A narozdíl od výše zmíněného seriálu je to konečně bžunda- ty devadesátky byly fakt poslední dekádou, kdy ta hudba za něco stála a právě tahle pakáž na tom dokázala slušně rejžovat... God bless Napster once again! Btw jednou nás ten cynismus a přemíra arogance stejně všechny zabije... "Fuckin' Spice Girls." ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jak to nakoniec dopadlo? Celkom obstojne. Nemyslím si, že tu máme majstrovské dielo, ale je to celkom pozerateľné. Filmovo to podľa mňa nijako výrazne nevyniká, no na druhú stranu musím pochváliť filmový soundtrack, ktorý patrí medzi najlepšie soundtracky, ktoré som za posledné roky počul. Nápadité skladby, ktoré okamžite chytia, veľmi zapamätateľné a človek ich chce okamžite nájsť na internete. Nicholas Hoult je v hlavnej role dosť schopný a mám pocit, že mu aj celkom postavu Stelfoxa, v ktorej nepôsobí ako moc príjemný chlapík verím. Na druhú stranu som ale oveľa radšej sledoval scénky, kde bol Tom Riley, ktorý mi bol aj veľmi sympatický, a Georgia King. Ostatní sú podľa mňa okey no ničím nijako výrazní. Občas film búra štvrtú stenu a nie je to ani otravné ale ani moc funkčné a musím povedať, že málokedy mi film prišiel výrazne vtipný. A má tu ísť sčasti aj o komédiu. Moc som sa nezasmial, ale celkom ma zaujímalo kam film bude smerovať. Ak máte radi trošku drsnejšie filmy, ktoré nedopadnú v štýle "žili šťastne až do smrti" a hlavný hrdina je skôr zloduch, myslím si, že si tu niečo nájdete. Celkovo je to podľa mňa trošku priemerný film s vynikajúcim soundtrackom. A hlavne za ten si zasluhuje plusku na konci hodnotenia, lebo tie skladby chcem určite ešte počuť znovu. Vidieť film? Asi nie. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama