Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brankář přináší dramatický životní příběh legendárního fotbalisty Manchester City Berta Trautmanna, který se v poválečné Anglii prosadil navzdory svému německému původu. Příběh muže, který miloval fotbal, Anglii a ženu svého života Margaret, a díky svým výjimečným schopnostem a vytrvalosti se dokázal z nenáviděného „nácka“ stát britským národním hrdinou. Bert Trautmann se narodil v Německu v roce 1923 a během války se jako výsadkář aktivně zapojil do bojů. Ke konci války byl zajat britskými vojáky a držen v táboře, kde si všimli jeho talentu. Navzdory počáteční nenávisti fanoušků působil v týmu Manchesteru v letech 1949 až 1964. Zlom v jeho kariéře přišel v roce 1958 ve finále Anglického poháru, kdy pro svůj tým vybojoval vítězství, když dohrál zápas navzdory život ohrožujícímu zranění. On a jeho životní láska Margaret ale musí čelit i dalším ranám osudu… (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (90)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

To, co se zdálo nejdříve jako zvláštní odpočinkovka se ukázalo být nečekaně silným filmem. Nejdříve se zdá, že válka nebude hrát žádnou roli, pak je to hlavně o sportovním a intimním úspěchu a pak se válka a intimnost dohromady dělá to důležité. Nakonec se to dokázalo skvěle zkombinovat se všemi aspekty, které si na konci dokázali i dobře hrát s postavami, předměty a s divákovou psychikou. Přeci jen, já mám velice rád popularizaci zapomenutých příběhů. A zde se to navíc podařilo. I s dojemnou tečkou. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Válka, nenávist, fotbal, láska, štěstí, tragédie, bolest, život. Tenhle film má všechno. Nad očekávání povedená biografie, která je o fotbale spíš jen okrajově, za to ale přináší komplexní příběh člověka, který rozhodně neměl na růžích ustláno a zažil toho za jeden život víc, než by si většina z nás vůbec dovedla představit. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemný a povedený (skoro)životopisný film.Možná kdyby se tvůrci nesnažili obsáhnout úplně všechna témata (romantická linka,válečné trauma,sport,těžký úděl Němce v poválečné Anglii,rodinná tragédie,...) mohlo to být ještě lepší a soudržnější,ale vzhledem k reálnému základu asi nebyla jiná možnost.Obsazení je sympatické,nicméně Davida Krosse,který tu má konstantní výraz ať se mu děje cokoliv,tu zastiňuje Freya Mavor.Ta mě zaujala už v seriálu Twice Upon A Time,kde byla jediným světlým bodem a tady je ještě lepší...80% ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha děl dle příběhu člověka, který se nějak zapsal do dějin. Natočené je to dobře, nicméně problém u mě vězí v tom, že mě herci vůbec nepřesvědčili o svých úlohách a charakterech. Vše je moc ploché a vůbec to nejde do hloubky. Což je skoro až podstatou těchto snímků, za mě zklamání a dávám jen průměr. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Od sledování filmu mě dlouho odrazoval název. Fotbal mi totiž nic moc neříká. Ale chyba! Jsem ráda, že jsem nakonec tento zajímavý a pohnutý osud jednoho člověka stojícího na špatné straně společnosti, ne jeho vinou, viděla. Je to totiž hlavně dojímavý příběh o pocitech viny a odpouštění. A Bertovo počínání v bráně jsem překvapivě prožívala hned od samého začátku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. října 2018 na filmovém festivalu v Curychu. (Varan)
  • Bert Trautmann nikdy nenastoupil za reprezentaci Německa. (Elephant13)
  • Bert Trautmann hájil barvy Manchesteru City od roku 1949 do roku 1964 v celkem 545 utkáních. (Elephant13)

Reklama

Reklama