Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Francie Raoul Taburin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno... Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora „Mikulášových patálií“ Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Oddechovka z francouzského venkova sice na obalu lákává, avšak kromě faktu, že hlavní hrdina neumí jezdit na kole, je bohužel celkem o ničem. Chybí tu i humor, režijní invence, nebo hlubší obsah a význam, hned jsem si při této úvaze vzpomněl na výborný snímek Kluk na kole, stejně tak Raoul Taburin kvůli absenci dobrého civilního herectví nedosahuje ani kvalit našeho českého podobného snímku Instalatér z Tuchlovic... neurazí, ale je to škoda promarněného potenciálu... 60 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych nevěděl, že je autorem Jean-Jacques Sempé a film by byl natočený v angličtině, stejně bych si hned příběh lokalizoval na francouzský venkov. Z každého záběru je cítit prostředí francouzského jihu, malých městeček z Provence či ze sousedství, kde z kamenných domků dýchá kus historie a z místních obyvatel pohodovost. V něčem mi snímek připomíná i kresby Pascala Campiona. Raoul Taburin je film sympaťák, kde se sice pravděpodobně nebudete řehtat na celé kolo, ale lehký úsměv vás opustí jen málokdy. Malý příjemný film, který vyvolá pozitivní náladu. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Síce príjemná letná jednohubka, napriek tej cca najnižšej dĺžke celovečerného filmu miestami ale aj nuda. Kde je problém? No tu sa nedá nič robiť, RT nemá žiaden reálny konflikt, stále sa iba rieši, či bude Raoulove tajomstvo prezradené, alebo nie. Pričom je zrejmé, že ak aj bude, tak sa vlastne vôbec nič nestane. Poelvoorde je dvojník Stelana Skarsgarda, pri záberoch v celku týchto dvoch nemáte šancu rozoznať. Zopár milých scénok rozhodne určite potešilo, RT ale nie je ten typ "pohodovky", ku ktorej by som sa chcel niekedy vracať. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Uletená francúzska rodinná komédia, ktorá stavia na úplne triviálnej dejovej linke a zápletke, pričom v sebe nesie istú dávku pokory, emócie a nezameniteľnej dedinskej atmosféry tunajšieho vidieka. V podstate ten príbeh je maximálne o ničom, ale Godeau tomu dal akési čaro, vďaka ktorému sa na to dobre pozerá. Tá posledná polhodka síce už taká z ríše science-fiction, ale na jednu projekciu to bohate stačí. 55 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné a malebné prostredie tejto dedinky a jej obyvateľov. Keď sa to tak vezme, tak scenár nie je žiadne terno, ale tá atmosféra to dokonalo dokázala vynahradiť. Zápletka bola síce triviálna, ale napriek tomu sa človek vôbec nenudil a stále sa v podstate niečo dialo. Celý film stál v podstate na jednom obrovskom tajomstve, ktorému by asi aj tak nikto nevedel veriť, keďže bolo založené na absolútnom paradoxe. Celkovo by som film ohodnotil ako príjemnú francúzsku oddychovku kdesi na hrane 3 a 4*. P.S. A najpôvabnejšia postava filmu? Jednoznačne mladá Josyane s prekrásnou Marilou Aussilloux. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama