Reklama

Reklama

Goliáš

Trailer

Obsahy(1)

Pro sedmnáctiletého Kimmieho přichází dospělost až příliš rychle. Jeho otec nastupuje do vězení, aby si odpykal trest, a od syna se očekává, že naváže na jeho kriminální činnost. Kimmie ale není na něco podobného připravený. Drama zasazené do neutěšeného průmyslového města kdesi ve Švédsku je zneklidňujícím obrazem společenských proměn země i rozpadu tradičních patriarchálních struktur. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

mira007 

všechny recenze uživatele

Story ze špinavých čtvrtí Švédska o sedmnáctiletým Kimmiem, který by rád jel se svou láskou 300km daleko od svojí familie, aby s ní žil slušným životem, ale jeho tatík má nástup do basy a on po něm musí převzít byznys  s fetem. Jednoduché, autentické, ve svižném tempu a v severském rukopisu. Milé, skromné překvapení. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Švédska dramatická tvorba priniesla ďalší diel do svojej mozaiky a nebolo to márne. Goliáš rozpráva o bežných neduhoch švédskej spoločnosti a o tom, ako sa hrdinovia dokážu popasovať so životom a jeho nástrahami. Klasická severská žánrovka, ktorá nenudí, ale na druhej strane neponúkne ani veľa a na diváka nepreskočí veľa emócií, čo je na škodu. Videl som už pár severských snímkov a tento musím zaradiť do takého lepšieho nadpriemeru, avšak na štyri hviezdy to nedorástlo aj napriek slušnému námetu. 65 % ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

normálně to bylo tak realistické až mi bylo na zvracení.Fotr hajzl aby zachránil kožich sobě a své ženě která jen postává a hulí a vše je na sedmnáctiletém chlapci kterému život začíná a fotr mu ho posere tím ,že ho zatáhne do světa drog a násilí.Když má opět nastoupit do basy a nemá se kdo postarat o rodinu.Místo aby se starala lhostejná ukvičená matka dává otec instrukce klukovi ,jak se postarat o chod domácnosti a ještě o dva sourozence...., ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh, který by mohl vzniknout snad jen právě ve Švédsku. V nejsociálnějším státě Evropy. Temný, smutný, nepřístupný příběh hlavní postavy, která se nemůže vymámit ze své reality, byť by sebevíc chtěla. Navíc v hnusné průmyslové oblasti, kde je věčně zataženo a šedivo. Evropské ponuré drama otevírající témata dnešní švédské společnosti. A že jich mají na otevírání více než dost… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niežeby sme tu podobný príbeh nemali už stokrát, ale stále nás baví. A asi aj preto tu bol stokrát. Tentokrát tu máme kombo sociálnej drámy a gangsterky, kde ale najviac ide o tie skurvené vzťahy. Najviac sa sústredíme na otca a syna, občas niečo k veci povie potencionálna priateľka sedemnásťročného rebela na rozcestí a možno aj zabudnete, že tu boli aj iné postavy, napríklad celá zvyšná família. Nie je tak brutálne špinavé ako napríklad Dogman, prípadne záležitosti z latinskej Ameriky, predsa len tie socky vo Švédsku si žijú na určitej úrovni. Film obsahuje vo fabuli niektoré udalosti, ktoré ale nie sú v sujete, čo je trochu škoda, pretože také prenasledovanie a zatknutie jedného člena gangu mohlo Goliášovi dodať trochu viac šťavy. Hlavne ak je film tak krátky, 15 minút navyše by mu neuškodilo. Len bitka basebalkou a sem tam zopár kopancov až tak veľkú dynamiku príbehu nedodali. 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. srpna 2018 v Folkets Hus och Parker Filmdager ve Švédsku. (Varan)

Související novinky

Začíná přehlídka severských filmů  SCANDI

Začíná přehlídka severských filmů SCANDI

05.01.2019

Přehlídka severských filmů SCANDI přináší do českých kin kvalitní výběr novinek i starších oblíbených titulů z islandské, dánské, švédské a norské produkce. Od 10. do 13. ledna nabídne v patnácti… (více)

Reklama

Reklama