Reklama

Reklama

Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom

  • Ukrajina Зима в огнi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje protesty ukrajinských občanů proti úřadující vládě v hlavním městě Ukrajiny v období mezi 21. listopadem 2013 a 20. únorem 2014. Ve snímku jsou použité autentické záběry z barikád a výpovědi lidí čelících ozbrojené speciální jednotce zvané Berkut. (Kacula24)

Recenze (69)

campix 

všechny recenze uživatele

Tady se opravdu těžce něco komentuje. Nesmírně silný dokument, u kterého se mi často stalo, že už jsem nechtěl koukat dál. Je zarážející jak se něco takového může dít v dnešní době a tak blízko nás. Rozhodně chápu, že je všechno bráno jenom z jedné strany, ale nějak si nedokáži představit jaké argumenty by měla mít protistrana, aby toto všechno bylo ospravedlnitelné. Tvůrci shromáždili strašně moc autentických a opravdu drsných záběrů, které Vás rozhodně nenechají chladnými. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Spor medzi Ruskom a Ukrainov ma ďaleko hlbšie počiatky ako začiatok 21. storočia. Práve na to mohli v dokumente viac poukázať, aby divák a širšie publkum pochopili jeho podstatu. Tu nám autori naservírovali len zmes pouličných záberov z Maidanu. Autentické, brutálne a mrazivé, no v dnešnej dobe očakávam viac. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednostranný dokument, který je skoro tak trapný, jak kdyby ho dělali soudruzi před 25 lety. Hlavně, že zvítězila "revoluce" a za všechno, co se teď děje na Ukrajině může samozřejmě Putin, to je jasný. Že má možná ještě větší podíl slavná EU a hlavně, že je teď situace ale totálně v prdeli, to nikoho netrápí. Ti nahoře si stejně nakradou a ti dole, ti to zaplatí. Fuj tajbl, velebnosti, chce se mi blejt... ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Autentický a znepokojující dokument, když si uvědomíte, že takové věci se dějí v naší současnosti a v civilizované Evropě. Ještě příšernější když si uvědomíte, jaká to musí být naprostá bezmoc, jak lhostejná je okolní evropa a že i v novodobé evropské historii je boj s utlačováním tak náročný a bez jistého výsledku. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Celkově, a nepřekvapivě, tu převažuje čistě ukrajinský narativ. Jde spíš o rekonstrukci události, scházelo mi hlubší a širší zasazení. Celou dobu se hraje čistě na city, což je škoda. Ačkoliv tvůrci svoji práci odvedli dobře, tak za mě tu jsou tyto problémy. Byť chápu proč dokument takto vznikl a co bylo jeho účelem. Pokud se podívám na něj pohledem toho, jak moc se rekonstrukce událostí povedla, tak v tom případě by to nebylo zlé, spíš naopak. Ten širší kontext ale prostě chybí... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Snímka doznala uznania v podobe ceny publika na festivale v Toronte, no taktiež čelila kritike či obvineniam zo lži a manipulácie, neodôvodnenej rusofóbie a vyvolávania planého poplachu, pretože „pravda je niekde uprostred“. (Biopler)

Reklama

Reklama