Reklama

Reklama

Průšvihy první republiky


Lihový kšeft senátora Práška (E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

Kdo má peníze, chce i moc, kdo má moc, chtěl by mít i peníze. A většinou tak lidé z politiky a byznysu mají obojí. Že nová československá republika nebude výjimkou, poznali občané už záhy po vzniku samostatného státu. Doslova učebnicovým příkladem korupce ve vysoké politice se stal případ agrárníka Karla Práška. Skloubit post předsedy senátu s podnikáním v lihovarnictví, aniž by neutrpěly dobré mravy, prostě nedokázal... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl s poselstvím o tom, jak ve 30.letech čeští voliči dokázali vyeliminovat z volebního systému psychopata, což se třeba nepodařilo těm německým. Dnes si na daňové úniky z lihu dává náš stát po naší lihové aféře bedlivý pozor. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karel Prášek byl takovým předobrazem současných politiků, to víme dlouho. Akorát tady ho podali v takovém světle, že cílí na jednu konkrétní aféru, přitom by se nechal srovnat s kde kým z dnešní doby. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice trefné, někdy ironicky podané připomenutí lihové aféry, politické korupce a dalších průšvihů agrárnického senátora K. Práška - jeden čas též předsedy Senátu Nár.shromáždění ČSR . Takže : 5 * a 85 % . ()

Reklama

Reklama