Reklama

Reklama

Mláďata

(seriál)
  • Velká Británie Animal Babies
Velká Británie, 2016, 3x51 min

Hudba:

Will Hyde

Hrají:

Gordon Buchanan (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

1. Děti savany: Pro mláďata, která vyrůstají na afrických pláních, je útlé dětství obdobím náročných zkoušek. Žijí zde největší stáda na světě, jež soupeří o stejnou potravu, a všude kolem obcházejí nebezpeční predátoři. Tentokrát se setkáme s čerstvě narozeným slůnětem, které zůstalo společně s matkou oddělené od svého stáda. Dvojice musí vzdorovat spalujícímu slunci a najít svou rodinu, s níž budou v bezpečí. Dokonce ani pro samotné predátory není dětství procházka růžovou zahradou. Šest roztomilých gepardích mláďat, které odežene od kořisti velké hejno supů, se musí začít učit lovit. Budeme také sledovat dvě drobná mláďata mangust žíhaných, která čeká zcela rozdílný osud.
2. Děti vod: Více než dvě třetiny povrchu naší planety jsou pokryty vodou. Řada zvířat, která v ní žijí, přivádí své potomky na svět na souši. Jenže to přináší mnoha mláďatům značné problémy. U některých jen dostat se poprvé do vody je nejtěžší a nejnebezpečnější úkol jejich života. V tomto dílu se setkáme s roztomilým mládětem lachtana antarktického, které se ztratilo své matce na pláži v Jižní Georgii mezi třemi miliony dalších ploutvonožců. Budeme sledovat odvážné kachničky karolínské, které jsou staré sotva jeden den a už skáčou z ohromné výšky na tvrdou zem. A seznámíme se se třemi bujnými mláďaty vydry obrovské, jak se učí lovit ryby a zkoušejí správným způsobem používat rodinnou toaletu.
3. Děti hor: Hory, které pokrývají téměř čtvrtinu zemské souše, patří k nejnáročnějším prostředím pro život zvířat. Děti hor jsou nuceny bojovat s drsným počasím i hladovými predátory. Potravy je tu poskrovnu, proto si získání každého sousta musí tvrdě zasloužit. V tomto dílu se seznámíme s mládětem lamy guanako, které se už několik minut po narození musí postavit na nohy, s mládětem kozy šrouborohé, prchajícím po strmých skalách před irbisem, a malým pižmoněm, jemuž se podaří uniknout ze spárů hladové vlčí smečky. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Současné dokumenty BBC se jen tak neomrzí. Moderní technologie přispívají fantastickými záběry a zvířecími dramaty, která se jen tak neomrzí viděna stokrát stejně a přitom pořád jinak. Na druhé straně je pravda, že až na výjimky jsou zvoleny situace u zvířat, které jsem již viděl v jiných dokumentech. Ovšem třetí díl mě bavil nejvíc. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama