Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rafael Padilla přezdívaný Chocolat byl prvním černošským klaunem. Vystupoval společně s ostříleným kolegou Footitem a toto na první pohled nepravděpodobné duo si na počátku 20. století podmanilo Paříž. Jenže lákadla slávy a dobové předsudky připraví Padillovi v podání Omara Sye (Nedotknutelní, Samba) víc překážek, než s kolika počítal... (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

angel74 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by asi měl vypadat dobrý životopisný film. Velkou zásluhu na konečném výsledku má zcela jistě i charismatický Omar Sy coby představitel titulní role. Zaslouží si obdiv za to, s jakou lehkostí dokázal projevit tu širokou škálu emocí, jež ztvárnění prvního černošského klauna vyžadovalo. Rafael Padilla se sice těšil velké přízni Pařížanů, ale poměrně rychle se mu sláva založená na vlastním ponížení začala zajídat a ve snaze z toho všeho vybřednout nakonec poznal, jak nelítostný může okolní svět být. Nejhorší a nejsmutnější na tom všem je, že jde o pravdivý příběh. (85%) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice otevřený a upřímný příběh - jeden z těch, které se inspirovaly realitou. Vypráví o muži, který šel naproti svému osudu ... který uměl uchopit a využít příležitost, když se ocitl ve správnou chvíli na správném místě, ale neuměl plánovat a myslet na zadní kolečka - žil přítomností ... ve vleku požitků a závislostí, které se mu samy nabízely - a jejichž svodům nedokázal odolat. Kdoví, zdali se jen nesnažil zapomenout ... na svět, který ho přijímal jen jako klauna - a svobodomyslný a rovnostářský byl jen navenek. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Kdoví, zdali ho společnost jen povýšeně odkázala do patřičných mezí ... nebo byl opravdu špatným hercem ... právě tehdy, když konečně potkal tu pravou. V každém případě jeho život mapuje jen zlomek dlouhé a trnité cesty, která vede ke svobodě. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ja som akosi klaunom nikdy neprišiel na chuť a ich vystúpenia mi vždy prišli skôr trápne ako zábavné, a to odjakživa, aj keď som bol ešte malé decko. Ale po námetovej stránke ma tento film celkom zaujal, rovnako aj Omar Sy, ktorý ma bavil ako v Intouchables tak aj v roli Sambu. Tak som sa na to pozrel, no celkovo mám z toho viacmenej priemerné dojmy. To cirkusové blbnutie ma teda vôbec nebavilo, ale to pozadie celého Chocalatovho vývoja bolo určite pozoruhodné. Od dna sa spolu s Footitom katapultoval do sveta slávy a noblesy, no ako to už býva, sláva opäť zaúradovala a skromného umelca zviedla na zle chodníčky priamo do náručia hazardu a dlhov. Do toho ešte prichádza nárast ega a sebaúcty, a razom je recept na morálny aj profesionálny pád dokonaný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Omar Sy je dost možná nejlepší herec z Francie současnosti a ještě jsem s ním neviděl špatný film. Ten chlap má charisma, je vtipný a umí výborně hrát, což jsou základní atributy dobrého herce. Monsieur Chocolat vypráví příběh o prvním černošském klaunovi, který se z absolutní špíny a hnusu dostane do největšího Cirkusu v Paříži a podmaní si absolutně všechny, ale jak už to se slávou bývá, málokdo ji dokáže přijmout a zvládnout, proto problémy s alkoholem, ženami a gamblerstvím jsou nevyhnutelné. Silný příběh, který mě párkrát slušně dojal i pobavil. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry to skoro vypadá, jak kdyby Francouzi rasisticky natočili příběh pana Čokolády - prvního černého klauna na území Francie. V dialozích je to samej negr a už ten název Pan Čokoláda hraničí s tím, zdali by se film měl promítat v tak rasistické zemi, jak je, dle Skotů, právě Česká Republika. Za sebe ale můžu říct, že Omar Sy je výborný herec a svým charismatem si podmanil celý příběh. Dokonce si myslím, že je i jeden z nejlepších, kteří ve Francii aktuálně vládnou. Některé scény byly opravdu ukázkové a emocionálně nádherné. Vypravěčsky je to pak taková správná klasika, kterou potřebujete, když si chcete odpočinout a zároveň se podivit nad nějakým příběhem podle pravdy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Rafael Padilla (Omar Sy) se ve skutečnosti narodil na Kubě. Do Evropy se dostal poté, co si ho koupil španělský obchodník. (Candice)

Reklama

Reklama