Borrower - Oběti bez hlav
Borrower, The
Horor / Sci-Fi / Komedie
USA, 1991, 90 min
John McNaughtonObsah
Za své hrůzné činy je vesmírný padouch vykázán, aby přežíval na Zemi, která je pro jeho rod ponurou částí vesmíru. Monstrum musí žít v lidských tělech, do kterých se dostane jedině tak, že jim urve hlavu. Pokaždé, když se mu zdá hostitelovo tělo již zbytečné, musí zabít dalšího. Policisté nacházejí znetvořená těla a pomalu začínají tušit, že se nejedná pouze o masového vraha... (LIVINGDEAD)
Chupacabre
Dnes již pro někoho otřesný film, ale je to klasika starších let a já to beru.(25.11.2007)
choze
odpad!John McNaughton není žádný těžkotonážní, na slovo vzatý béčkař - má za sebou jak vysoce ceněného HENRYHO, tak slušné DIVOKÉ HRY. Tak co si myslet o tomhle jeho ultranudném videošrotu natočeném mezi nimi na začátku 90. let? Úvodní scéna v kosmické lodi mě naladila, ale zbytek byl absolutně o hovně, dnes stejně jako před deseti lety, kdy jsem na to čučel o tradiční hororové páteční půlnoci na Nově. Jeden z posledních filmů produkovaných Cannonem. Na maskách se podílel Kevin Yagher.(6.12.2007)
Paldini
Mezi žánry horor a sci-fi, bych vklínil ještě komedii, protože se onen bezcitný mimozemšťan-vypůjčovatel celý film pohyboval tak úžasně toporně, že se mi okamžitě vybavil Kryton z Red Dwarfa a veškerá, byť i tak slabá hororová atmosféra, šla vniveč. Přesto jsem se úžasně bavil a dávám tři hvězdy. Jednu ještě přidávám za Rae Dawn Chong, která je sice herecké dřevo, ale oproti jiným hereckým dřevům se mi vážně moc líbí.(21.4.2005)
Ruut
Chyba chyba. Režiser se měl rozhodnout jestli chce natočit komedii nebo opravdu pořádně trhací horor. Akce bylo míň než na kolik potenciál filmu měl. Asi by byla lepší čistě komedie. Zbytečně moc prostoru bylo věnováno v Borrowerovi vyšetřovatelům a pramálo jej zbylo samotnému monstru. Kdykoliv kdy se dostane ke slovu nechápavý "pan vesmírný trhač" tak je o zábavu postaráno. Asi nejlepší je část v prostředí houmlesáků a konkrétně chcíplý potkan v talíři našeho pana "vesmírný šmejd".(25.11.2006)
Campbell
Mám rád tyto druhy filmu. Ale tento mě bohužel nudil.(18.12.2008)
Koly
No nápad to nebyl špatný, ale McNaughton se měl jasně rozhodnout, jestli chce jít vyloženě cestou humoru, nebo naopak trhat hlavy jako o život. Dále si myslím, že "hlavní hrdinka" neměla dostat tolik prostoru, hlavně její epizodka se sexuálním maniakem mě vůbec nezajímala, režisér se měl víc zaměřit na monstrum samotné. Hlavně je škoda, že McNaughton odflákl scénu, kdy si monstrum nasadí hlavu psa. Moje hodnocení mohlo jít výrazně nahoru. Takhle to s bídou stačilo na tři.(6.8.2006)
TO
Slizký a ironický mutantní horor. Na můj vkus trhá nestvůra hlavy příliš málo a ani to nemá pořádný konec.(11.7.2006)
Andersis
Naprosto nepovedený horror. Málo krve, málo vražd a policistka je zbytečná vložka.(26.7.2008)
Tomes83
Větší filmové šílenství než Bad Taste - Vesmírní kanibalové! U scifi hororu jsem se ještě tak nezasmál! Už když si ALIEN nasadil hlavu první oběti a chodil s ní po městě to nemělo chybu! A co teprve černého bezdomovce či pana doktora:-DDD(14.4.2012)
Slimak
Chodí jako blbec po městě a krade hlavy-(trhá je lidem za živa) a furt chodí a chodí.(15.2.2006)
Ygnor
Víte co je nosit "psí hlavu" a jak chutná krysa v polévce ??, nee, tak směle do toho:). Béčko jako hrom. Trošičku humoru pana ranného Jacksona jistě nezaškodí. Nečekejte nic, jen padlou nadsázku... No na čtyři frčky to v jádru nemá,ale já jsem tak smál...(26.2.2006)
Sir Ludvig
Ďalšie béčko ktoré kedysi úspešne brázdilo videopožičovne. Úspešné preto, lebo na to aká je to chujovina to videlo celkom dosť ľudí. Dej: mimozemšťan chodí po meste a neustále prichádza o hlavu. A tak musí niekomu hlavu zobrať-odtrhnúť a ide sa ďalej. Toť vsjo!(28.1.2004)