Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pochoutkový nebo hermelínový? Sníst, co si člověk nadrobil? Zabalit? Lenka (Eliška Křenková) přijede do Prahy za svým chlapcem, ale hned z kraje romantické večeře od něj dostane nehoráznou nabídku, kterou nemůže řešit jinak než útěkem. Ostatně útěky jsou pro Lenku typické, jak se postupně ukáže. Poslední spoj domů ujede před nosem, další pojede až ráno, co celou noc v Praze? Kousek od nádraží Lenka narazí na Nonstop lahůdky a rozhodne se uklidnit jídlem, což je pro ni taky typické. Postarší majitel Lahůdek Karel (Miroslav Krobot) taky vypadá, že má nějaký problém. A zatímco Lenka svoje problémy řešit neumí, ty cizí řeší okamžitě. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný komediální scénář s živými dialogy a krásně vypointovanými scénami je základ jednoho nočního propletence osmi postav, který pěkně graduje. Tomáš Pavlíček tohle umí. A Jan Hřebejk to umí natočit. Hereckému oktetu vévodí srážka pohledů na svět nejlepší naší mladé herečky Elišky Křenkové a hvězdy na stará kolena Miroslava Krobota. Fakt už jsem se u ČT takhle dobře nebavil, ani nepamatuji. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

V podobných filmech (nebo co to vlastně je) záleží především na hercích a ti mi tu maximálně vyhovovali. Ačkoliv Krobot je Krobot a jeho výrazová paleta si nic nezadá se Stevem Segalem, stále má co nabídnout a když dostane kvalitní protipól, je radost se na to dívat. Nejvíc se mi líbila taková ta samozřejmost, že to až vypadá, jako by herci ani nehráli. Na nedělní večer u telky velký luxus. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je příběh, kterými by nás ČT a Hřebejk mohli zásobovat častěji. A možná bych i ty 4 frčky dal. Jedna zimní noc v Práglu, otec s matkou , matky důvěrný kámoš Kopta, obtloustlý syn, jeho bývalá holka, která za ním přijede do Práglu vlakem a je tu vlastně asi tou hlavní postavou, dál jeden revizor a možná ještě ta barmanka a ten bezďák, to je všech 8 postav této televizní povídky. A u mě dobrý taky proto, protože to vlastně po celou dobu doprovází takový vodrhovák Jirky Korna - žal se odkládá. To je taková vodrhovačka, že jsem si to prozpěvoval pak celý další den :-) 2022 frčku na ty 4 dávám, protože Krobot je fenomenální. 7/10 ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné obsazení - M. Krobot a E. Křenková mě hned lákali k tomuto dílu. Druhý díl je trochu méně vtipnější a má méně duchaplnější vyvrcholení než úvodní epizoda, a opakující se scéna s revizorem i útěky před ním jsou trochu nesmyslné, ale jinak se mi celý díl líbil. Povedl se scénář i hudba. A tak jen za tři hvězdy, kvůli výše uvedeným důvodům, ostatně mám pocit, že první díl trochu nasadil laťku. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žal se odkládá... Nostalgická balada z pražského Jamrtálu o lidech zrazených a zrazovaných, o věcech obyčejných i neobyčejných i o tom, že pštrosí taktika – tedy snaha strkat před nepříjemnostmi hlavu do písku – se nevyplácí. Hřebejk vsadil na Miroslava Krobota, který je v roli flegmatického hokynáře, vážícího slova i saláty, nepředvídatelný, enigmatický a neodolatelně aristokratický, přesně takový, jací jsou lidé jeho druhu. Vedle skvělé Elišky Křenkové ovšem nelze neupozornit na Jitku Sedláčkovou, která v roli zoufalé slepice, co zanáší do jiného kurníku, povyšuje celý příběh na malé rodinné drama, kde nejde ani tak o to, co bylo, ale o to, co bude. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • „Já tyhle klasické chlebíčky nemám ráda! Jedině vajíčkový, ten můžu. Byla to pro mě trošku výzva se jimi cpát, a ještě ke všemu ve tři ráno,“  prohlásila Eliška Křenková o scéně z lahůdek. (Duoscop)

Reklama

Reklama