Reklama

Reklama

Péťa a vlk

(TV film)
  • Francie Pierre et le Loup (více)
Hudební / Krátkometrážní
Francie, 2014, 31 min

Obsahy(1)

Známá skladba Sergeje Prokofjeva v netradičním filmovém zpracování. Objevte znovu mistrovské dílo klasické hudby, Prokofjevovu pohádku Péťa a vlk, v nádherné nové adaptaci, vytvořené speciálně pro dětského diváka. Tento půlhodinový film velmi chytře kombinuje živou hudbu a animaci. Pod taktovkou dirigenta Daniela Gattiho uslyšíte Francouzský národní orchestr. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nádhera, nádhera, nádhera. Úžasné propojení aktuálních technických vymožeností digitálního procesu vytváření obrazu s poetičností, která byla, je a vždycky bude nadčasová. Technologie je tu zcela ve službách hudby. Obrazová stylizace je založená na jednoduché, ale zároveň velmi působivé kombinaci grafické podoby značek ustáleného notového zaznamu a práce s živými „herci“, kterými jsou jednotliví instrumentalisté. A nebylo by dobré opomenout ani edukativní hodnotu pořadu, protože prostřednictvím atraktivního způsobu zpopularizování jednoho hudebního díla má v sobě tento film potenciál přitáhnout k tzv. vážné hudbě aspoň část těch, kteří se jí kvůli obavám z její domnělé náročnosti doposud raději vyhýbali. -------- V titulcích filmu uvedeno: režie Gordon, Corentin Leconte, Pierre-Emmanuel Lyet; rok výroby 2013. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý převod Prokofjevovy klasiky pro nejmenší, malé, velké i největší posluchače. Tvůrci filmu si s Péťou a vlkem vyhráli, živé herce zkombinovali se stylovou animací a vzniklo něco nesmírně půvabného. Zkrátka učiněná radost, kterou nelze dobře popsat - je třeba vidět a slyšet. ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama