Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolačka Kelly Van Ryanová okatě nadbíhá světáckému školnímu poradci Samu Lombardovi. Nakonec se vetře do jeho domu, odkud však zanedlouho uteče. Její matka další den ohlásí na policii, že Lombardo její dceru znásilnil. Detektiv Ray Duquette a jeho kolegyně Gloria Perezová dívku vyslechnou a jsou přesvědčeni, že si všechno vymyslela. Zpráva o znásilnění se však rychle rozkřikne. Sam přijde o práci a otec jeho milenky Barbary mu zakáže stýkat se s jeho dcerou. A tak si najme pokoutního právníka Kena Bowdena, aby ho hájil. Svými milostnými pletkami se netají, trvá však na tom, že zásadně nespí se studentkami. Detektivové navštíví vzpurnou studentku Suzii Tollerovou, která bydlí v přívěsu za městem. Ta jim poví, že ji Sam Lombardo také před rokem znásilnil, a na základě její výpovědi je zatčen. Soudní jednání pro něj zpočátku nevypadá nadějně, potom však Bowden tvrdě přitlačí na Suzii, která přizná, že to nebyla pravda. Navíc prozradí, že Kelly si vše vymyslela, aby se pomstila za to, že ji odmítl. Výsledkem procesu je mimosoudní vyrovnání, které Samovi vynese osm a půl milionu dolarů odškodného. Sam opouští město a v zapadlém motelu se setká s oběma dívkami... (TV Nova)

(více)

Recenze (307)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Poměrně lacině se tvářící mix thrilleru a krimi, který staví všechno na lešení jménem herecké celebrity. V úvodu nás diváctvo nechávaj tušit, že půjde o trapnou hru před soudem, kterou rozehrává přespříliš umělá Denise Richards za pomoci goticky půvabné Neve Campbell. Jenže tohle tušení vezme rychle za své a příběh se láme stejně jako chleba házený nenasytným kachnám na vodě. Co chvilku se zvrací jedna dějová linie přes druhou. No a méně otrlý divák, kterému se z toho zatočí hlava, zvrací ale ne dějové linie. Kevin Bacon vypadá podezřele mlád a jeho pendlování mezi kladnou a zápornou stranou děje příběhu moc nepřidá. Naopak nezklamal Bill Murray, který i v tom málo prostoru, který dostal, dokázal nadělat slušný dojem a vnesl do děje i trocha svébytného humoru. O prahy jde vždy až v první řadě. Nebo alespoň tohle se snaží Nebezpečné hry tvrdit. Scénář typu „teď mě čéče něco napadlo, musim to tam za každou cenu dostat“ přináší několik příjemných a nečekaných momentů, ale pak už dělá z filmu jedno velké nesestavitelné puzzle. Ovšem jako plus lze označit rozhřešení děje po závěrečných titulcích, kdy v tom konečně může mít divák naprosto jasno. Lépe to zpracovat, byl by to slušný a novátorský thriller, takhle je to jen jeden z řady filmů co si hrají na víc než ve skutečnosti jsou. 3 hvězdičky tenhle průměr akorát podtrhnou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale tak to já tento film můžu. Tedy hlavně tuto jedničku – další pokračování už jen dost kopírovali. Pointa příběhu i všechny ty dějové zvraty byli rozhodně zajímavé – leč v některých fázích i dost překombinované. Zábava to ovšem byla, protože jak Neve Campbell tak Denise Richards byly zatraceně sexy – zvláště pak druhá jmenovaná. Ani jejich mužští protějšci si nevedli vůbec špatně, ale mé oči patřily hlavně přítomným dámám. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Tosimem, že tenhle film si z diváka dělá tak trochu srandu, už jen tím, jak se Denise při každé příležitosti odhalí. U těch závěrečných zvratů a podrazů na entou se opravdu pobavíte. Budiž Baconovi připočteno k dobru, že v závěru filmu nabídne jeden móóóc zajímavý záběr i diváčkám. A ten závěrečný nášup šokujích zvratů taky stojí za to! Palec nahoru, jenom vydržte ten průměrný rozjezd. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Scénáristická horská dráha plná samoúčelnosti a hry "efekt". Všechny ty dějové zvraty, které by měly působit u diváků patrně úžas i úsměv nad jejich neschopností konečných dedukcí, navozují skutečně sice úsměv, ale zcela záskodnický až výsměvný. Ano, mohou se u toho bavit lidé, u nichž blábolní milostné pletky a nahá těla vzbuzují zájem, ale i na tomto místě je to absolutně bez citu, rafinovanosti i důvodu. Těžko říci, jest-li film doporučit kvůli miniroli Billa Murraye nebo prsům Denise Richards. No, asi bych vám to nedoporučil ani s prsy Billa Murraye, bohužel. 30% ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Pokud bych hodnotil audiovizuální tvorbu podle vizáže hlavních hrdinek, to bych mohl nejvíc hvězdiček chrlit za reklamy na zahradní a dřevorubeckou techniku. --- Chvíli to vypadalo, že půjde o společensko-kritické drama (něco jako Human Stain nebo Life of David Gale), ale rychle to ztrácelo uvěřitelné rozměry. Vzápětí se z toho vyklubala hodně povrchní slátanina. --- Jen nechejme modelky předvádět lesbické scény. Třeba se prodá víc křovinořezů. K čemu jinému by to mělo být? ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní název filmu byl Sex Crimes. (Chatterer)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Denise a Neve opět spolu

Denise a Neve opět spolu

17.02.2006

Filmová společnost Mandalay nominovala na post režiséra připravovaného snímku BACKSTABBERS vyhasínající hvězdu Johna McNaughtona a hodlá do něj obsadit herečky Denise Richards a Neve Campbell, pro… (více)

Reklama

Reklama