Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle propadák není až tak špatný. Schwarzeneggerovi postava dobře sedne, a stejně tak jsou výstižné časté parodické narážky během filmu. Problém ovšem nastává v tom, že se divák nemá šanci ani na chvíli ztotožnit, s kteroukoliv postavou ve filmu. Zvláště ve druhé polovině, kdy se vše začne odehrávat ve skutečném světě, je to velmi patrné. Ono prolínání filmového světa s tím skutečným za pomoci zázračné vstupenky do kina je zde vůbec nějak nedotažené. V první polovině divák ví, že se každé nebezpečí odehrává čistě ve fiktivním filmovém světě, tudíž se o hlavní hrdiny nemusíme vůbec bát, a pak až už jde skutečně do tuhého v reálném světě, je na všechno už pozdě. Povrchní přístup je znát, ale film se v tempu i invenci nezastaví. Zajímavé je, že se v závěru neřeší existence kouzelné vstupenky. Tvůrci asi předem odhadli, že film propadne, a tak se ani nenamáhali to řešit. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dosť podivný guláš o jednom splnenom chlapčenskom sne. No uznajte, kedby váš obľubený filmový hrdina vystúpil s plátna a vy by ste boli jeho najlepśí priteľia a sprevádzali o dnešnou dobou. Nápad výborný. Film priemer, pričom je to viac komédia, čo jak McTiernanovi tak Schwarcovi moc nejde. Ale aobsahuje pár podarenúch scén. Pri plagáte z Terminárora 2, kde bol na obrázku Stallone som vážne nemohol. Silné, tri. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to Parodie.. nebo není? Před očima se nám mění. Inu.. Sám za sebe mohu říci, že tenhle film je pro mne VELMI zábavný a nenechám si ho nikdy ujít. Arnoldovi sedla role jak prdel na hrnec. Spoustu maličkostí, kterým se nejde nesmát. Jsou tu možná mnozí, kterým se film nelíbil, nebo vůbec nepochopili jeho nejednoznačný odkaz. Já však mezi ně nepatřím a vřele jej doporučuji. 85% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že keď som to videl prvý krát ma to neohúrilo a vlastne ani toľko nebavilo. Po rokoch, keď už poznám Arnoldové filmy takmer naspamäť som si dokazal užiť aj tento. Príbeh je naozaj super vymyslený a toľko nápadov a odkazov na iné Arnieho filmy, čo má Last Action Hero sa len tak nevidí (scéna s Terminatorom vo videopožičovni je najlepšia). John McTiernan dokazal dať štýlové macho scény Arniemu už v Predátorovi a tu sú štýlovo a vtipne vyšperkované. Bavil ma Jack Slater vo filmom svete, no finále v reálnom svete sa skutočne vydarilo. Ako celok je to perfektný úlet a seba-paródia na akčné filmy, ale aj na samotného Arnolda. Arnoldovi tato rola nie len výborne sedí, ale očividne si ju aj užíval. Stále nechápem to nízke hodnotenie. 80% - 4* ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Je to limonáda pre deti založená na popkultúre 90. rokov, ale niektoré hlášky stáli aj za 4* :-) Vôbec je veľmi chválitebné, že sa ten film dá pozerať aj po takmer 20. rokoch. Našťastie som vtedajšiu popkultúru už zažila, takže aj narážky boli zrozumiteľné a tým pádom vtipné. Ale veruže musím súhlasiť, že prvá polovica bola dvakrát lepšia ako tá druhá. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • Výroba filmu natoľko meškala, že pri jedinej skúšobnej projekcii, ktorá sa konala 1. mája, bol stále natoľko rozrobený, že bežal 2 hodiny a 20 minút a nebolo možné dať dokopy väčšinu dialógov. Na konci filmu boli diváci znudení. (gogo76)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama