Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (CinemArt)

(více)

Diskuze

maoc

maoc (hodnocení, recenze)

Spoiler! A proč se u Lockhearta nepovedla "zombifikace"?!

maoc

maoc (hodnocení, recenze)

Opět SPOILERY: A ještě blbost: po infuzi úhoři (pijavicemi? sliznatkami?) jímají elixír života - ale odkud? To je kapka moči? Proto měly starší pacienti vzorky moči plné krve a zakalené? A proč a jak Lockheart vůbec svůj vzorek moči do skříně bez dozoru hned z kraje filmu dával? Aby jej někdo vedl za ruku v odhalování, co se děje? Někdo chtěl, aby sanatorium padlo? Jak píšu níže, nebylo naznačeno kdo a proč.

maoc

maoc (hodnocení, recenze)

Opět SPOILERY. Pardon, Volmer, ne Viktor a matka zemřela při Leckheartově autonehodě, ale kremace byla až po návratu. Nebo by šlo o bifurkační bod? Nehoda rozdělila Lockheartův život na dvě linie - první uspěla a dovezla zpět Pembrokea a pohřbila matku, kdežto druhá zažila všechna ta "dobrodružství"?

maoc

maoc (hodnocení, recenze)

SPOILERY! Jak moc bych chtěl, aby tenhle film fungoval. Ale je na to moc hloupý (nebo jsem hloupý já). Na začátku zemře Morris a rybka. Asi alpská vasrůvka, chápu. Obchodník roku poroučí k zemi a jeho rybka plave bříškem vzhůru. Takže někdo chtěl, aby přijel zrovna Lockheart a poslal vodu v barelu.  Ale film neodpovídá, kdo a s jakou motivací to chtěl provést. Druhý lékař, který má výčitky svědomí a chce, aby Lockheart jako jediný mladý vstoupil do světa Hanny a přeoral jej? Není nijak naznačeno, že by tomu tak bylo. Celý tento prvek je jen pro kupení tajemna, ale smysl nemá. OK, co tam máme dál. Jak píše Abes níže, plození něčeho čistého nemá smysl, protože k němu již došlo. Nebo snad čistého, protože nebude k nesmrtelnosti muset zobat "vitamíny"? Pochybuji, není ničím opodstatněno. Proč vypadá Viktor spíš jako Maska než popálený? Proč se rolexky zastavily na 15:07:22 (nebo 08?) a po chvíli u okna ukazují 15:07:23? O vteřinu víc. Jakože čas se po vypití vody zpomalí? Dále nijak nepodloženo, jde jen o dohad. Proč matka zemřela až po návratu ze sanatoria (odjíždím na služební cestu), přitom to nemá žádný smysl. Nebo to byla jiná služební cesta a zemřela před odjezdem do Alp? V tom případě nešikovně natočeno (sestříháno). Proč se v jedné scéně z mostu vrhá sám Lockheart junior? Jen psycho nebo to má nějaký důvod? Proč vždy, když klepe splachovadlo, přijde Lockheart na něco důležitého poprvé pohledem z okna a podruhé do zrcadla, ale potřetí se zjeví jen "přeludy" v podobě úhořů? Proč se chovají pacienti jako zombie, když to ve filmu nebylo předtím, než se to tvůrcům hodilo, nijak zobrazeno? A proč kurva ten ďábelský škleb na konci, když úspěšně prchá se svou řekněme láskou vstříc novému životu? To je jen pár otázek, na něž film neodpovídá ani odpověď nenaznačuje. Proto si myslím, že šlo jen o samoúčelné kupení tajemna. Že si s námi tvůrci, hlavně scénárista a režisér, jen poťouchle hrají, abychom se jako ztráceli, abychom věřili, že jde o něco víc. Ale sami nemají představu, co by to něco mělo být. Přitom na výběr bylo (viz můj koment). Já se ale za fusekli tahat nenechám. Velká škoda, protože Cure mohl být naprosto skvělý film. Takto je jen "pěkný". A o ještě jak pro koho.

Guilemot

Guilemot (hodnocení, recenze)

woodsman

ten druhý přední mu přece vyvrtali... takže by mě taky zajímalo, jak pak k němu zase přišel. Asi jedině že mu dali umělej :) 

na příspěvěk reagoval woodsman

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Je mi prekvapením, že tento film je do veľkej miery inšpirovaný knihou Die Zauberberg od Thomasa Manna, aspoň čo sa prostredia týka, záhadného primára a modrých ampuliek pomocou ktorých si pacienti dávkujú vitamíny. 

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

zsn

Verbinski chtěl navodit dojem inteligentního snímku, jenže přítomným bezpohlavním symbolismem či na vodě stojícími prvky kubrickovského zrcadlení ve výsledku připomíná spíše přemoudřelého studentíka, jenž se snaží ohromit profesora lingvistiky cizími termíny, aniž byl sám znal jejich přesný význam.

na příspěvěk reagoval zsn

zsn

zsn (hodnocení, recenze)

Po tomto filmu se citim jak znasilnena. Je to jako umeni zprznene kycem. Ted nevim ani jak se jmenuju. Mate taky ten pocit ze tenhle film mel kazdy pochopit po svem?

na příspěvěk reagoval Psychor

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

J.O´Neill

Ona byla jako novorozeně do zřídla vhozena, proto stárla pomalu, baron to nijak neovlivnil. Nemyslím si, že by jí sérem gumoval paměť, jen si jí tím držel stejně tak jako všechny okolo. Teda hlavně ji tím udržoval naživu, voda samotná je pro lidi toxická, proto ji destilovali skrze lidi a vznikl "elixír života". Ta embrya v láku patřila bezesporu baronově ségře. Vše bylo řečeno, "několikrát jsme se pokusili vytvořit něco čistého...", byly nevydařené pokusy až se nakonec narodila Hannah. Sám baron tedy 300 let čekal až to jeho dcera konečně dostane a bude s ní moci zplodit něco čistého... ikdyž něco co už vlastně má v podobě Hannah. Nechápu to. Chtěl ještě něco čistšího, něco smrtelného? O co mu kurva šlo? Nedává to smysl.

h0n24

h0n24 (hodnocení, recenze)

J.O´Neill

Baron se celý život pokoušel vytvořit dokonalého uberčlověka dle obrazu svého, prvně se svou sestrou, která bohužel zemřela, když hrad napadli vesničané a zapálili. On sám tehdy utrpěl těžké popáleniny, ale pijavice mu pomohli přežít. Co se týká sexu se dcerou, je to jen další pokračování jeho touhy o tvorbu nadčlověka, sex měl se dcerou nespočetněkrát, ale aby s tím nebyl problém, vždycky ji "vymazal paměť" podobně jako vymazával paměť svým poddaným a pacientům. Důkazem toho jsou potracené děti ve zkumavkách v jeho laboratoři ke konci filmu. Kde to podle mě výrazně hapruje, je jeho předpoklad, že o bohaté lidi, kteří touží po "léku na život" se nikdo nezajímá a nikdo je nepřijde navštívit. V reálném světě obvykle tito neuniknou pozornosti a proto je uklidit kdesi do hor není moc uvěřitelné, neboť v reálu je to "mission impossible".

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

J.O´Neill

a jeste si zapomnel na SPOILER: ze tam lidi pumpovali tema pijavicema a chovali se skoro jak zombies a panu urednickovi to vubec nevadilo naopak dostal silu a sel to zrubat..proste na kokot film...ten konec to nici..ta faze prozkoumavani apod zabavna..ale pak nesmysl za nesmyslem a cela hodina filmu tam byla vlastne k hovnu.

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Celkem pohodovej film.Konec mě teda moc nenadchnul,ale dávám slabší 4*.Mrzí mě,že tam nebylo vysvětleno spouta věcí,jak se zmiňuje kolega pode mnou.+ jsem nepochopil ten jeho úsměv na konci filmu.Byl takovej slizounskej.

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

SPOILER..ci som to pochopil...Ten Baron dokazal nejak za pomozdi pijavic a vody vyrabat u ludi elixir mladosti a ten pouzival na sebe a svojej dcere. Ale nechapem preco ho pouzival na dceru ked potom cakal 200 rokov kym z nej bude zena aby ju mohol nabuchat. Ani som nepochopil kto bol ten personal a ti co tam tancovali a preco mu sluzili. A preco nam bola ukazana smrt toho Morrisa nazaciatku.

na příspěvěk reagoval Deyw, h0n24, Abes

Milujemfilmy

Milujemfilmy (hodnocení, recenze)

Spoiler/// Ja si teda dovolim napisat vlastny nazor, a aj ked presne neviem aky zaner by som tomu pridelila, tak to bol jeden z najlepsich filmov, aky som za poslednu dobu videla. Bolo to nechutne a pomale a zlozite a dlhe, ale dostalo sa to pod kozu, tipujem, ze ak niekedy budem mat nocne mory, tak sa budem dusit uhormi. Alebo co to vobec bolo :D Vo filme bolo velmi citit Kruh, miestami som az mala pocit, ze mozno boli pouzite rovnake zabery (?) /zatvaranie studne, pohlad zdola, zatvaranie tej velkej nadrze s vodou/ vie o tom niekto nieco viac? Taktiez na zaciatku filmu boli podprahovo tie uhory, rovnako ako v Kruhu bol podprahovo pouzity krh. Dalej dieta co kreslilo hrad s dymom, prvy pohlad na ceruzku dietata naznacoval ze kresli kruhy... Mne sa to velmi pacilo. Ku koncu som myslela, ze to prepiskli, ale ked sa nadtym zamyslim tak mi to vobec nevadilo. Proste pre mna film, ktory neviem prirovnat celkom k ziadnemu inemu a mne to proste sadlo :) mozno taky viac psycho prekliaty ostrov A ten herec sa neskutocne podob na Dicapria.. ale to mi tiez nevadilo .. Est mam dalsiu otazku: ta hudba pocas obradu, nebola nahodou pouzita v originalnom snimku Kruh? Al z akeho hororu ju poznam?

Rohata krysa

Rohata krysa (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Vážně jsem nečekal vzteky zarudlého Slováka, prskajícího na monitor, pověz mi člověče, co tě k nutí k takové kritice tohohle povedeného snímku?

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Ak si chcete nechať roztrieť sračku po celom ksichte, zvládnete to aj sami, alebo poproste nejakého bezdomovca a nemusíte tým strácať peniaze a 150 nekonečných minút života.

 

IDIOTINA ROKU 2017.

na příspěvěk reagoval Cech

Adam_Musil

Adam_Musil (hodnocení, recenze)

Psychor

Tak Psychore, mýlil ses, mě Lék na život zaujal, sice to vykrádá ty filmy, přesně jak píše POMO, ale není to žádný propadák, zkus tomu dát také šanci..

Ale klesá to, to mě mrzí, rád bych to viděl v červené..

Rohata krysa

Rohata krysa (hodnocení, recenze)

Psychor

Určitě, ten troll je slušnej, ale upřímně už je to celkem nuda. Zkus si učesat svou mastnou ofinu a vyrazit zanerdit někam do společnosti a tam jim vnucuj svůj status hororového experta, protože tady už to fakt nikoho nezajímá...

Paldiny

Paldiny (hodnocení, recenze)

Brooks

si počkáš, chvíľu potrvá, než ho vytvorí. Netreba, ale pána Psychora škatuľkovať, pri letmom prelúskaní jeho príspevkov zistíš, že nie je len hororovým expertom, ale aj juniorským přeborníkem v plavání, velkým znalcem Chiangovy působivé předlohy, odborníkem na antickou mytologii a znalcem bojových sportů. Zaslúži si viac úcty :)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama