Reklama

Reklama

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný... (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 6

Recenze (496)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice má člověk skoro celý film pocit že sleduje Prokletý ostrov, ale zase si to sledování velmi užívá, neb obrazová část filmu by mohla mít z fleku expozici v nejprestižnější galerii a hudebně to je taky okoučovaný velmi dobře. Škoda přepalené stopáže, ke konci se už dost evidentně vařilo z vody a první půlka filmu tak svou pozdější druhou půlku proměnila jen v chudýho příbuznýho. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že som dostal niečoho viac než som potreboval a iného zase naopak menej ako som potreboval. "A Cure For Wellness" malo ohromný nápad, ktorý ma okamžite navnadil. Plus sme dostali režiséra filmu Ring a bol som nadmieru na tento mysteriózny thriller zvedavý. Ok, tak si poďme povedať o dobrých momentoch filmu, lebo popravde, je tu o čom si povedať. Atmosféra tohto sanatória je vynikajúca. Celý čas mám pocit, že sme sa ocitli v nejakom socialistickom zariadení. Funguje to skvele, vyzerá to skvele a rozhodne to nie je miesto, kde by som chcel stráviť svoj čas. Mia Goth je tiež vo filme skvelá. Dane DeHaan v hlavnej role funguje rovnako dobre. Okrem toho musím povedať, že úvodná polhodina je podľa môjho názoru skvelá. Má to správny spád a napätie a som zaháknutý. Potom však akosi atmosféra začína poľavovať a film sa stane veľmi predvídateľným a plný momentiek, ktoré dokopy nikam nesmerujú. Len sa proste stanú. A následne mám pocit, že film iba naťahuje čas a odďaľuje to, k čomu sme sa mohli dostať oveľa skôr. Prečo nemohol tento film trvať iba nejakých 100 minút. Nedal sa ten čas zrezať a dať filmu lepšie tempo? Nudil som sa počas stredu filmu, lebo neustále som mal pocit, že sa nič nedeje. A to čo sa dialo nebolo pre mňa ani trochu zaujímavé. Veľký problém. Plus jednotlivé scénky ako s vaňou, záchodom, kravou alebo krížovkami nesmerujú dokopy nikam. Napriek tomu, že by som chcel. A záver je dosť predpokladateľný. Osobne si dokonca myslím, že keby film skončil možno o 15 minút skôr scénkou dialógu medzi Hannou a Lockhartom, tak by to vyzeralo lepšie. Vizuálne sú tu ale pekné scénky. Plus veľa scénok, kde sa využívajú odrazy. Krásne. Plus je radosť počuť Oomph! v tomto filme. Inak neviem čo by som ešte povedal. Pre mňa je "A Cure For Wellness" dobre vyzerajúci, no neskutočne nudný a predvídateľný film. A nie som si istý, či by som ho dokázal reálne odporúčať. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C- ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

PURE JOY! Ďakujem tomu samovrahovi, ktorý dal štyridsať mega duu Verbinski&Haythe, aby nakrútili takúto okázalú poctu starým hammerovkám. A Cure for Wellness je raritný film - má pompu prvotriednej áčkovej produkcie (tá nádherná kamera!), nie je tu žiadne otvorené žmurkanie na diváka, napriek tomu to má všetky poctivé atribúty gotických hororov ako preexponované postavy, prekombinovaný mysteriózny príbeh spájajúci minulosť a súčasnosť a hlavne šialené za vlasy pritiahnuté zvraty, ktoré vrcholia vo fenomenálnom wtf závere, ktorý väčšina divákov nerozchodí, no ja som mal na tvári široký úsmev ako pri čítaní Lovecrafta. Už tu k dokonalosti chýbali len Vincent Price alebo Christopher Lee v hlavnej role (a pravdaže kratšia stopáž). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Okej, budu v menšině a zrovna u tohodle filmu to rozhodně chápu. Gore Verbinski si soukromě natočil svojí velkou poctu Hammer-hororům s Christopherem Lee a samozřejmě mu na to nikdo nepřišel, jelikož už to dnes moc nikoho nezajímá a ten zbytek spíš zabloudil, jelikož všichni lžou a zvlášť ti, co stříhají trailery. Kdo mu na to dal 40 mega vážně nevím. Nechci působit elitářsky, že sem přináším nějaký svěží vítr a zbytek cinefilů film nepochopilo, je totiž pravda, že Cure for Wellness rozhodně není úplně přístupný kousek. Já vůbec netušil, co od toho čekat, měl jsem snad menší než žádná očekávání, mohlo mě to jenom překvapit. A náhle se od začátku rozezní osudová hudba, podkreslující nudný stereotyp vytíženého manažera s tváří Dane DeHaana, kterého okolnosti přivedou do tajemných lázní kdesi ve švýcarských Alpách. Co čert nechtěl, samozřejmě s temnou historií. Většina lidí si asi řekne, že na 150 minutovou nudu je život až příliš krátký, jenže já ve chvíli, kdy náš hlavní hrdina začne rozprávět se sympatickým ředitelem Jasonem Isaacsem a poprvé ve sklenici narazí na předmět organického původu, který by tam asi být neměl, pracoval s myšlenkou, že koukám na pohodovou devádestiminutovku. A jako první, co mě během nervózního sledování vyvstalo na mysl a už se nerozčeřilo, byla alegorie s pár let starým a stále neméně výborným Scorseseho Tajemným ostrovem. Jelikož jsem ale už pár filmů viděl, tak jsem se nenechal tak snadno zblbnout a pravdu jsem si v tom najít dokázal a to jsem to měl ke spánku za pár. Na překvapivých zvratech to však tolik nestojí, ačkoliv několik scén z finálního aktu dokáže pěkně zamotat hlavou a u slabších jedinců i žaludkem, ale důležitá je tu především forma vyprávění, ve které je Verbinski naprosto nekompromisní a mohl by si potykat s raným Shyamalanem. Velice démonické dílo...9/10 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Pravda, po naprosto fantastickém úvodu jsem čekal něco sofistikovanějšího a podvratnějšího (kdybych si mohl přát opravdu moc, tak třeba gotický Klub rváčů...) než epický, opulentní gotický horor, který je navíc spíše napínavý a úchylný než strašidelný. I tak jsem si ho skvěle užil, těch několik logických lapsů jsem bez problémů potlačil a myslím si, že Verbinski rozhodně nezklamal, málokdo má vizuál zmáknutý tak jako on. I přes přepálenou stopáž si ten film po čase dám klidně znovu, čistě pro žánrové potěšení. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Film se natáčel na hradě Hohenzollern v městečku Hechingen v Německu. (MessiM)
  • Práce na vizuálních efektech zabraly 10 měsíců. (TheMergar)
  • Hrad Hohenzollern byl kvůli natáčení po dobu 11 dnů veřejnosti nepřístupný. (Reesam)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

Reklama

Reklama