Reklama

Reklama

Horor Kočovníci smrti je celovečerním debutem známého amerického scenáristy a režiséra Johna McTiernana (PREDÁTOR, SMRTONOSNÁ PAST, HON NA PONORKU). Francouzský antropolog Pommier (PIERCE BROSNAN) před svou záhadnou smrtí v nemocnici „vdechne“ vlastní duši lékařce Henleyové. Žena pak v halucinacích prožívá jeho vzpomínky a vydává se na místa, která Pommier navštěvoval. Zjistí, že muž objevil v ulicích Los Angeles tajemné mladé lidi, kteří nepotřebují spát ani pracovat a kteří se zabývají výhradně zločinností. Jde o zlé duchy z nomádských pověstí, o jejichž existenci se antropolog dozvěděl při svých výzkumech. Bytosti zvané Inuádi se zhmotňují do lidské podoby v ulicích moderního velkoměsta a likvidují každého, kdo odhalí jejich pravou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Brosnanova premiéra vo svete celovečerných filmov dopadla ako antropologický nezmysel. Pierce behá zmätene, ako by mu vypírsovali ušné laloky bez ladu a skladu, kde jeho bežecké maratóny sú založené na jednom: buď prenasledoval bandu punkáčov, alebo pred nimi utekal. Scenár filmu vôbec nevyužíva hororový potenciál, pretože motorkársky gang nepotrebuje ani zlých duchov, aby vystrašil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nejsou tu, jsou to Inuádi!" Zvláštně ponurý a zneklidňující film, který nepřináší nijak převratný nápad, ale jehož zpracování je působivé. Hlavní hrdina, zcestovalý antropolog, se žene za tajemstvím podivné skupiny lidí (kteří vypadli z klipů 80.let), což ho nakonec stojí...život? Nesouhlasím s textem distributora, že svoji duši před smrtí vdechne mladé lékařce, spíše jen jakési vize či stopy z konce svého života, což potvrdí i samotný konec filmu. Místy syrová kamera nás vede po stopách posledních okamžiků antropologova života a vy cítíte, že dělá jednu chybu za druhou, ale nemůže si pomoci, jelikož tíha tajemství je tak veliká, že se už nelze zastavit, natož pak obráti a prchat... Výbornou hudbu B.Contiho doplňují excelentní sóla kytary, kterou ve svých pařátech třímá Ted Nugent. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Ocenil som, že to nie je o skupinke teenagerov a šialenom vrahovi, no to je asi tak všetko. Slušný výkon, zopár drobných príjemných prekvapení, ale ako celok žiadna veľká sláva. Za čo môže hlavne pritrúble vyústenie, ktoré je pre tento síce slušne, ale inak štandartne natočený film hotovou pohromou. Ale už len tá ojedinelosť námetu stojí za zoznámenie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

John McTiernan. To je to jediné, čo na tomto filme obdivovať ( a ešte tak osemdesiatkovú hudbu od Billa Contiho ). Jeho režijné kvality sú nespochybniteľné, scenáristické vlastnosti tu ale pohoreli. Ono samotný námet nedával veľa priestoru na nejaký progres. Takže tu máme žánrovku, skvelo natočenú ale nudne napísanú. Herci, si v tomto prípade len ´´odbili to svoje´´. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,278,264Tržby Celosvetovo $-║ Tak zrovna horror by som ako žáner u tohto filmu neurčil, aj keď nejaké tie prvky tam boli, skôr to bola taká halucinogénna dráma prezentovaná dusnou skľučujúcou atmosférou a zmeteným príbehom, ktorý dokáže riadne zamotať myseľ ale čim dej postupuje, tým sa pointa dorysuváva. aj keď celkový výsledok nie je až tak silný ako by mohol byť, ak by sa z dejom ešte trošku viac pohralo. Od Johna McTiernana to je určite po obsahovej stránke prekvapenie a môžem povedať, že tento film v jeho podaní je omnoho zrozumiteľnejší, než tie štruktúrovo podobné od Lyncha. /65%/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Druhý film, v ktorom hrá spevák a textár Josie Cotton, a zároveň jediný, v ktorom sa jeho meno objavilo v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Ťažkú metalovú časť vysoko atmosférického soundtracku filmu zložil známy rockový hudobník Ted Nugent. (Arsenal83)

Reklama

Reklama