Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 506)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Hudba jak z pera Arama Chačaturjana, ale když k tomu přidáte džungli, všelijak zbarvený Khméry, tajemného zabijáka z kosmu a partičku testosteronových vojenských gum, dostanete story, které vezme za srdce každého kluka. Právem se to stalo kultem a předlohou mnohých pokračování a nástaveb, kombinací a zpracování v dalších mediích (např. komiks, PC hra). Tehdy poprvé, v postokomunistickém kině Alfa (dříve Karpinsk, a kolují dohady, že v určitém mezidobí se dokonce jmenovalo Čalfa), mě sebrala ta atmosféra neviditelného nebezpečí, kterému podlehnou i ti nejostřejší chlapi planety s Mr. Universe v čele. Protože jsem do té doby viděl pouze Kauza Králík a Zítra to roztočíme, drahoušku, byl jsem plně paralyzován a ani raději nemrkal, abych nepřišel ani o jeden bombastický záběr. Dodnes v suchých letních obdobích prakticky nevidím. U finálního souboje člověk vs. predátor jsem už jen mírně fibriloval v extázi, v jaké takový kluk může být. Kdykoliv si Predátora pustím, obklopí mě jakési fluidum obrovské nostalgie a takové to pálení na břiše, jako když se zamiluješ. Mnozí ten pocit určitě znají. Hrdě si tento snímek dávám do topky, abych mohl světu vykřičet svou lásku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů na kterých jsem vyrůstal. Úchvatná atmosféra umocněná Silvestriho hudbou, neviditelný, tajemný a lstivý nepřítel a tým vojáků vedených Arnoldem Schwarzeneggerem, který byl v roce 1987 v nejlepších letech (no já vlastně taky ;). Klasika. Dodnes mám ještě schovanou kazetu s německým dabingem a českým simultánním překladem. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Arnoldův film, jeden z nejlepších mixů akčního nářezu s horrorem. Filmu se nedá vytknout snad vůbec nic. Originální nápad souboje skvěle vycvičené speciální vojenské jednotky s mimozemšťanem v prostředí jako je zrovna prales. Perfektní podání jednotlivých postav a jejich charakterů, skvěle vybraní ranaři tehdejší doby, úžasná atmosféra, kultovní úžasná hudba, brutalita, napětí, úžasné triky,které dodnes vůbec nezestárly. Film není ušit pro Arnolda, jako spousta jeho dalších, ale Arnold je zde jako rovnocený partner členů jednotky a je ve stejném průseru, jako oni. Geniálně propracovaná postava mimozemského lovce. Prostě naprostý kult, úžasná podívaná pro milovníky horrorů a akčních filmů, která nikdy nezestárne. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Predátor - mimozemský dredař s neobvyklým šatníkem a vášnivý lovec se smyslem pro fair play. Takže docela sympaťák, bohužel měl tu smůlu, že si pro svoje honácké rejdy zvolil zrovna tu džungli, v níž ve stejný čas operoval Terminátor se svojí ultra drsnou jednotkou. Tu se mu sice ještě podařilo zlikvidovat, a to hlavně za přispění chameleonské kamufláže, ale byl to právě Arnold Černýnegr, který mu nedal svou lebku zadarmo. Ten nakonec upustil od armádního výcviku a osvojil si techniku pravěkých lovců, s níž se mimozemskému nimrodovi stal vyrovnaným soupeřem. Závěrečný souboj tak připomněl souboj titánů. Stromy, šutry, bahno a samozřejmě pěstní férovka, po níž se plazil i slavný Conan, z dvojice se však ukázal jako ten vychcanější. Sranda tím ale úplně neskončila. Predátorův brácha se totiž pár let poté vrátil, aby se za něj pomstil dalšímu černému negrovi, tentokrát seržantovi Murtaughovi. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jedna z nejlepších rolí legendárního Arnolda Schwarzeneggera, ale nejen to, řekl bych, že Predátor je jedna z nejsilnějších rolí jakéhokoli akčního hrdiny. Když souboj muže proti muži přestává stačit, přichází na scénu Arnold proti nadpřirozenému vraždícímu lovci. Film jsem si připomenul po téměř 35 letech a vnímám, jak dnešním hercům schází ono maskulinní charisma, které je v Predátorovi patrné nejen u Arnolda. Film bez okolků vyvolá velká očekávání hned v prvních vteřinách a poté pomocí tajemných prostřihů z pohledu Predátora a perfektního použití hudby buduje a udržuje napětí na maximu. Tahle vynikající podívaná nijak nezestárla. 9/10 ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když začne tým připravovat past na Predátora, tak v čase 1:02:10 si můžeme v pozadí všimnout již polo svlečeného Dillona (Carl Weathers) jak pomáhá. Avšak o pár minut později je oblečený a kritizuje Dutchovu (Arnold Schwarzenegger) taktiku, a teprve poté se připojuje k práci. Když pak Predátor zasáhne Dillona a ustřelí mu ruku, je patrné, že zbraň po pádu na zem střílí, i když prst netiskne kohoutek. (Guilemot)
  • Ačkoli se Dutch (Arnold Schwarzenegger) zahalil do bahna, jeho oči stále vydávaly značné množství tepla, což by Predátorovi umožnilo ho vidět. Také by Dutchově tělesné teplotě trvalo jen pár minut, než by zahřála bahno na stejnou teplotu jako on sám, zejména v teplém prostředí jako je džungle a zvláště pokud běhal či se jinak fyzicky namáhal. (Jan.Kanak)
  • Začátek natáčení byl o pár měsíců opožděn kvůli Arnoldu Schwarzeneggerovi. Prodleva zapříčinila změnu místa natáčení z Tabasca na Puerto Vallarta. (endoskop)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama