Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 509)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Když může krvácet, může i umřít. Ja mám jasno. Po Terminatorovi je pre mňa Major Dutch druhá najlepšia postava akú Arnie hral. A určite nie len pre mňa. Jeden z mala sci-fi hororov, ktoré máju tu správnu atmosféru akú ma horor mať. A správnych zabijakov. Sympatické komando drsňákov proti vyše 2 metrovému neviditeľnému zabijackému monštru, ktoré číha na každom kroku (alebo na každou strome to už je na vás). Výborný vzhľad Predatora (Winston dizajn, Cameron klepetá), super prostredie dusnej džungle, fajnový scenár a dialogy (Si raněnej, vždyť vykrvácíš. Nemám čas krvácet.), dobrý vyber hercov (Schwarzenegger, Weathers, Ventura, Duke) geniálna hudba (Silvestri), atmosféra a réžia (McTiernan), to sú predovšetkým silné stránky Predatora, ktoré ho radia medzi klasiku v tomto žánri. Arnieho asi najťažší filmový protivník! Jeden s Top akčných sci-fi filmov (Aliens, Terminator), ktoré ja osobne milujem dodnes. Obľúbené soundtracky: Main Title, Jungle Trek, Goodbye,Predator Unmasked, Bad Idea, The Trap. Dillone! Ty parchante! Co je to s tebou? U CIA teď brousíš tužky? 100% - 5* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Človek versus mimozemská háveď ... Poviem rečou S.Leoneho, že v 80.a 90.rokoch boli dva druhy ľudí. Tí, čo milovali Arnolda a tí, čo zbožňovali Stalloneho. Pravda, bola tu ešte jedna skupinka (Van Damme, Lundgren, Ch.Norris...), ale akýkoľvek úspešný film tejto dvojky, ktorí akčnému filmu kraľovali ich zadupal čoraz hlbšie do zeme. Súperenie týchto hviezd o to, kto natočí lepší film, prinášalo fanúšikom iba radosť. McTiernan Predátorom a Smrtonostnou pascou dosiahol svoj vrchol kariéry a nám ostáva si iba želať, aby naňho nadviazal, no zatiaľ sa mu to nedarí. O Predátorovi sa hovorí, že to bola najlepšia reakcia na úspešného Ramba. Nepochybne najlepší Arnoldov akčný film, u mňa súperiaci o prvú priečku s T2. Neskutočne pozerateľný film. Celý film ani na sekundu nenudí a od druhej polovice, keď je Arnold na Predátora sám, má pre mňa dodnes zvláštne čaro. Človek a príroda proti mimozemskej hávedi. Samostatnú kapitolu tejto akčnej pecky tvorí dokonalá Silvestriho hudba. Spolu so Stoneovou Čatou, je to film, ktorý som videl najviac krát. Príchod DVD techniky mi rýchlo dala možnosť zabudnúť na snáď najhorší dabing (síce boli aj horšie) z VHS, ani nie tak hlasový ako zvukový. Arnoldove nočné asi 10-sekundové zrevanie lesom s ozvenou, zdabovali na odporné 3-sekundové škreknutie bez ozveny. Takýto "profesionálny" dabing mi vždy vedel dokonale pokaziť zážitok, preto už roky rokúce pozerám filmy zásadne s titulkami. Zo zatiaľ vydaných DVD je určite najlepšie 2DVD vydanie s DTS. Kúpil som ho za 1.199,- Sk a o mesiac na to som ho videl v Tescu vo výpredaji za 300,- Sk. Skoro ma jeblo od zlosti. No čo už. Takto mi ostáva si svoju zlosť zmierniť tým, že si film pustím znovu a spolu s Arnoldom opäť nakopeme Predátorovi riť. Adios! 100%. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů na kterých jsem vyrůstal. Úchvatná atmosféra umocněná Silvestriho hudbou, neviditelný, tajemný a lstivý nepřítel a tým vojáků vedených Arnoldem Schwarzeneggerem, který byl v roce 1987 v nejlepších letech (no já vlastně taky ;). Klasika. Dodnes mám ještě schovanou kazetu s německým dabingem a českým simultánním překladem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Predátor - mimozemský dredař s neobvyklým šatníkem a vášnivý lovec se smyslem pro fair play. Takže docela sympaťák, bohužel měl tu smůlu, že si pro svoje honácké rejdy zvolil zrovna tu džungli, v níž ve stejný čas operoval Terminátor se svojí ultra drsnou jednotkou. Tu se mu sice ještě podařilo zlikvidovat, a to hlavně za přispění chameleonské kamufláže, ale byl to právě Arnold Černýnegr, který mu nedal svou lebku zadarmo. Ten nakonec upustil od armádního výcviku a osvojil si techniku pravěkých lovců, s níž se mimozemskému nimrodovi stal vyrovnaným soupeřem. Závěrečný souboj tak připomněl souboj titánů. Stromy, šutry, bahno a samozřejmě pěstní férovka, po níž se plazil i slavný Conan, z dvojice se však ukázal jako ten vychcanější. Sranda tím ale úplně neskončila. Predátorův brácha se totiž pár let poté vrátil, aby se za něj pomstil dalšímu černému negrovi, tentokrát seržantovi Murtaughovi. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když tvůrce trošičku podezřívám, že využili námět filmu k pouhé bohapusté řezničnině, docela se mi to líbilo. A to prosím nesnáším Schwarzeneggera a celý ten styl, který reprezentuje. Chvílemi rutinní, ničím výjmečná režie. Cením si spíše masek a postupně budovaného napětí. Neutuchajícího. To je asi to nejcennější... ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když tým chystá past na Predátora, pokládá na zem nástražné dráty – Dutch (Arnold Schwarzenegger) téměř jeden z nich spustí, když použije sám sebe jako „sýr“, aby nalákal Predátora do pasti. Jakmile však Predátor unikne ze sítě, tým po této oblasti pobíhá, aniž by jakékoli nástražné dráty omezovaly jeho pohyb. (Jan.Kanak)
  • Po útěku před Predátorem vyčerpaný Dutch (Arnold Schwarzenegger) vylézá z vody a pokládá levou část obličeje do bahna. Vzápětí do vody skáče Predátor, Dutch se na něj otáčí, avšak onu část obličeje od bahna nemá, ovšem po doplazení ke kořenům znovu ano. (Armin82)
  • Keď mal film premiéru v USA, prišiel veľký počet fanúšikov. Pri scéne, keď si Dutch (Arnold Schwarzenegger) zapaľuje cigaru vo vrtuľníku, začala celá kinosála tlieskať a skandovať. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama