Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 509)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

klasika, srovnatelna s Terminatory ci Vetrelci.. reziser McTiernan skvele vyuziva dzungle a doslova nas vtahuje do pocitů komanda, ktere netusí, z poza ktereho stromu na ne vyskocí smrt..a ta je neskutecne drsna ale zato vypada neskutecne cool. Vesmirny lovec, na ktereho nikdo nema.. to je Predator :-) rozhodne bych nechtel byt v kuzich Arnolda a spol.. A zaverecny fight je jeden z nejlepsich, jake jsem kdy videl. I kdyz trochu nechapu, jak to ten vojak mohl prezit :-d ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Prostě a jasně řečeno: K posrání dokonalé. Když jsem si Predátora po delší době celého zopakoval, uvědomil jsem si, že patří do té hrdé smetánky mnou milovaných filmových děl, z nichž bych nevyjmul a ani do nich nepřidal jedno jediné okénko. Bez debat nejchlapáčtější snímek historie, kde tvrdí hoši nejprve ostře rozdávají, aby deklamovali svou neohroženost, a následně dostávají na hubu způsobem, jaký bych nepřál snad ani rakovinové buňce na mých nejcitlivějších tělních aparátech. A zakončeno nejvíce strhujícím soubojem jeden proti jednomu, kde člověk tváří v tvář skutečnému monstru přijímá jeho pravidla a coby lovec z dávných časů se zcela upíná na podmínky okolní divoké přírody. Bad Ass Arnold jako tradičně bezkonkurenční, ale tady byli největšími hvězdami určitě Alan Silvestri, jehož soundtrack je nepřekonatelným ztělesněním napětí a konfrontace s tajemným zlem, a režisér McTiernan, který vystřelil celý příběh bez jediného klopýtnutí a zinscenoval tolik kultovních okamžiků, že žádné pokračování už nebude mít šanci tenhle originál překonat (ze všech vypichuji scénu hromadné "přestřelky" s neviditelným nepřítelem, která je pro mě jednou z nejzábavnějších z celých osmdesátých let - tu mohu vidět pětkrát denně, ale Arnoldův výraz při minutové střelbě do prázdna mě nikdy neomrzí). 100% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Hudba jak z pera Arama Chačaturjana, ale když k tomu přidáte džungli, všelijak zbarvený Khméry, tajemného zabijáka z kosmu a partičku testosteronových vojenských gum, dostanete story, které vezme za srdce každého kluka. Právem se to stalo kultem a předlohou mnohých pokračování a nástaveb, kombinací a zpracování v dalších mediích (např. komiks, PC hra). Tehdy poprvé, v postokomunistickém kině Alfa (dříve Karpinsk, a kolují dohady, že v určitém mezidobí se dokonce jmenovalo Čalfa), mě sebrala ta atmosféra neviditelného nebezpečí, kterému podlehnou i ti nejostřejší chlapi planety s Mr. Universe v čele. Protože jsem do té doby viděl pouze Kauza Králík a Zítra to roztočíme, drahoušku, byl jsem plně paralyzován a ani raději nemrkal, abych nepřišel ani o jeden bombastický záběr. Dodnes v suchých letních obdobích prakticky nevidím. U finálního souboje člověk vs. predátor jsem už jen mírně fibriloval v extázi, v jaké takový kluk může být. Kdykoliv si Predátora pustím, obklopí mě jakési fluidum obrovské nostalgie a takové to pálení na břiše, jako když se zamiluješ. Mnozí ten pocit určitě znají. Hrdě si tento snímek dávám do topky, abych mohl světu vykřičet svou lásku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Arnoldův film, jeden z nejlepších mixů akčního nářezu s horrorem. Filmu se nedá vytknout snad vůbec nic. Originální nápad souboje skvěle vycvičené speciální vojenské jednotky s mimozemšťanem v prostředí jako je zrovna prales. Perfektní podání jednotlivých postav a jejich charakterů, skvěle vybraní ranaři tehdejší doby, úžasná atmosféra, kultovní úžasná hudba, brutalita, napětí, úžasné triky,které dodnes vůbec nezestárly. Film není ušit pro Arnolda, jako spousta jeho dalších, ale Arnold je zde jako rovnocený partner členů jednotky a je ve stejném průseru, jako oni. Geniálně propracovaná postava mimozemského lovce. Prostě naprostý kult, úžasná podívaná pro milovníky horrorů a akčních filmů, která nikdy nezestárne. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. 20th Century Fox Fanfare [0:25] ,2. Main Title [3:51] ,3. Something Else [3:34] ,4. Cut'em Down [1:58] ,5. Payback Time [2:08] ,6. The Truck [4:22] ,7. Jungle Trek [1:48] ,8. The Girl's Escape [5:59] ,9. Blaine's Death [2:47] ,10. He's My Friend [1:25] ,11. We're All Gonna Die [3:32] ,12. Building a Trap [3:02] ,13. The Waiting [3:27] ,14. The Hunt is On [4:52] ,15. Dillon is Disarmed [2:06] ,16. Billy Stands Alone [2:34] ,17. Battle Plans [9:25] ,18. Wounded Predator [4:13] ,19. Hand to Hand Combat [3:12] ,20. Predator's Big Finish [3:42] ,21. The Rescue and End Credits [4:45], ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Na začátku útoku na povstalecký tábor Dillon (Carl Weathers) křičí: „Cílem je ta chajda uprostřed“, ale jeho rty se vůbec nepohybují. (Jan.Kanak)
  • V celém filmu tým používá háky a miny Claymore. Přesto nikdy není vidět, že by je někde nesli, když je nepoužívají. (Jan.Kanak)
  • Dutch (Arnold Schwarzenegger) se vydává se svojí jednotkou do fiktivní země Val Verde. Ve filmu Komando (1985) má Arnie coby plukovník Matrix zabít ve Val Verde tamního prezidenta. Když na newyorské letiště ve Smrtonosné pasti 2 (1990) přilétá stroj se zajatým generálem Ramonem Esperanzou (Franco Nero), jedná se o samozvaného diktátora opět z Val Verde (někdy se používá i přepis Valverde). Filmaři se tomuto fiktivnímu státu uchylovali, aby nehrotili napjatou politickou situaci té doby. (ing.Frosty)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama